Seksi & Parisuhde

Näistä paikoista muut suomalaiset löytävät eniten seksiseuraa: ”Ilman Tinderiä tuskin olisin saanut kertaakaan tänä vuonna”

Julkaistu:

Seksi
Suomalaiset löytävät eniten seksiseuraa baareista ja ravintoloista, työpaikoilta ja laivoilta.
Pikkujoulukauden humussa myös seksihalut voivat olla korkealla. Seksiseuraa haetaan tätä nykyä varsin avoimesti esimerkiksi nettideittisovellus Tinderin kautta.

– Mielestäni se on erittäin ok, toimivaa ja jopa kätevää, mikäli siitä kommunikoidaan selkeästi eikä toista harhaanjohtaen, sanoo seksuaalisuudesta bloggaava Kaisa Merelä.

Kaalimato.comin tutkimuksen mukaan yli kymmenes suomalaisista kertoo hakeneensa seksiseuraa Tinderistä. Vaikuttaa siltä, että seuraa myös löytyy.

– Pari vuotta ollut nyt sinkkuna ja Tinder on ollut kyllä suhteellisen ujon 30-vuotiaan sinkkumiehen pelastus. Tutustun tai juttelen ehkä viiden naisen kanssa kuukaudessa. Sänkyyn asti johtaa 1–2 kuussa. Olen onnellinen näin, itsetunto kasvanut paljon ja se on tehnyt hyvää, näkyy jopa työelämässä asti. Vielä ei ole kolahtanut niin, että haluaisin jatkaa matkaa yhdessä, ehkä se johtuu vain minusta. Ilman Tinderiä tuskin olisin saanut kertaakaan seksiä tänä vuonna, kertoo eräs lukija.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Tinder on ladattuna etenkin nuorten puhelimiin. Jo pitkään olemassa olleet treffipalstat ovat puolestaan vanhempien ikäryhmien suosiossa.

Seuraa haetaan yleisimmin ravintoloista ja baareista

– Minkä vuoksi pitää edes vaivata tavallisia miehiä ilmoituksilla kun saman saa baarista viidessä minuutissa? Hotellin baarista ainakin. Ja esimerkiksi 30 minuutin aikana ehtii jutella ”kaiken tarvittavan”, tuumaa eräs lukija.

Kaalimato.comin tutkimuksen mukaan seksiseuraa haetaan kuin haetaankin eniten kuppiloista. Vajaa 40 prosenttia suomalaisista kertoo löytäneensä petikaverin ravintoloista ja baareista. Myös työpaikalta (17 prosenttia) ja laivalta (15 prosenttia) on tarttunut monien suomalaisten kainaloon sänkyseuraa.

– Baarit ja laivat ovat ympäristöjä, joissa toinen ihminen kohdataan heti kasvotusten, toisin kuin deittisovelluksessa. Yhdistettynä juhlatunnelmaan ja mahdolliseen alkoholin vaikutukseen, estot vähenevät ja on enemmän uskallusta lähestyä toista. Osa saattaa löytää seksiseuraa hetken mielijohteesta, kun taas erilaisia deittisovelluksia käytetään harkitummin seksiseuran etsimiseen, Kaalimadon seksuaaliterapeutti Annukka Lavikainen sanoo.

Työpaikalla taas tunnetaan arkisen kanssakäymisen kautta. Joskus se johtaa kipinän syttymiseen.

Miehet käyttävät deittisovelluksia naisia enemmän

Miehet käyttävät naisia enemmän erilaisia deittisovelluksia seksiseuran hakemiseen. Suosituimpia sovelluksia ovat Tinder (13 prosenttia) ja treffipalstat (12 prosenttia). Vajaa kymmenes naisista on hakenut seuraa Tinderistä seksin harrastaminen mielessään.

Lavikaisen mukaan miehet saattavat kokea seksin saamisen haastavammaksi, jolloin he etsivät naisia aktiivisemmin seksiseuraa useista eri paikoista.

– Oikeasti nainen saa millä vaan ilmoituksella seksiä ihan niin paljon kuin kroppa kestää, vaikka useamman kerran joka päivä. Tavallinen mies ei saa yhtään vastausta ilmoitukseensa, arvelee eräs lukija.

Naisten ja miesten välillä on muitakin eroja. Miehistä 12 prosenttia on löytänyt seksiseuraa festareilta, naisista kuusi prosenttia. Harrastusten parista petikaverin on sen sijaan löytänyt 16 prosenttia miehistä ja kahdeksan prosenttia naisista.

Moni lukija kannattaa verkkoviestittelyn sijaan perinteistä lähestymistapaa.

– Jos koet jonkun miellyttäväksi, lähesty häntä. Ensin viestillä tai puheella. Osoita kiinnostuksesi. Itse en harrasta yhden yön seksiä enkä humalassa enkä käy Tinderissä. Mutta sen tiedän, että seksisuhteen tai seksiä saa haluamaltaan mieheltä aika varmasti, jos vähän käyttää siihen aikaa, pitää huolta itsestään jne. Miehet kyllä kiinnostuvat seksiä toivovasta naisesta. Kun toivot sitä juuri vain häneltä. Etkä ole siis kaikkien kanssa, sanoo yksi lukijoista.

Ota kantaa

Oletko hakenut suoraan seksiseuraa?

Kyllä 34% Ei 66%
Ääniä yhteensä 11990

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt