”Miehen olemus kuvottaa” – kysy itseltäsi nämä 4 kysymystä, jos oma kumppani ei enää sytytä sängyssä - Seksi & Parisuhde - Ilta-Sanomat

”Miehen olemus kuvottaa” – kysy itseltäsi nämä 4 kysymystä, jos oma kumppani ei enää sytytä sängyssä

Jos halut eivät kohtaa, syy kannattaa selvittää.

Julkaistu: 10.12.2018 19:00

Kumppanillesi on parasta kuulla, mistä haluttomuus oikeasti johtuu.

– Seksi kelpaisi vaikka päivittäin. Oma mies ei enää herätä haluja; ulkoinen olemus kuvottaa, henki alkanut haista, koko ajan tabletti tai kännykkä kädessä, ei minkäänlaista läheisyyden osoitusta, kirjoitti nimimerkki Seksin puutteessa jutussamme.

Se, että halut eivät kohtaa parisuhteessa, voi olla varsin kipeä asia. Suhde ei silti ole tuhoon tuomittu. Esimerkiksi näiden kysymysten avulla voit päästä eteenpäin:

1. Tunnetko halua muita kohtaan?

Jos et ylipäänsä tunne seksuaalista halua, kyseessä voi olla jokin terveyteesi liittyvä ongelma. Esimerkiksi jotkin lääkkeet voivat vähentää halukkuutta.

2. Painaako jokin asia mieltäsi?

Jos seksi oli suhteen alussa yhtä roihua, mutta se on hiipunut vuosien varrella, taustalla voivat lymytä negatiiviset tunteet. Jos vaikka jokin ratkomatta jäänyt riita on herättänyt kiukkua tai olet loukkaantunut, tunteet ovat voineet patoutua sisällesi. Ne kannattaa käsitellä, sanoo perhe- ja seksuaaliterapeutti Health-julkaisussa.

3. Millaisia ovat tunteesi ex-kumppaniasi kohtaan?

Oletko päässyt kunnolla yli entisestä kumppanistasi? Jos et, menneisyys voi hiertää nykyistä suhdettasi. Yhteydet exään voi olla syytä katkaista.

4. Oletko kertonut mitä haluat ja toivot?

Halut eivät ehkä herää siksi, että ette tiedä toistenne toiveita. Pohdi esimerkiksi sitä, tekeekö kumppanisi jotain, mikä ei herätä halujasi vaan viilentää ne. Avoin keskustelu on aina kannatettavaa.

Tuhat syytä

Jos seksi ei nappaa, asiasta kannattaa puhua suoraan.

– Ehkä olisi parempi, jos ei sanottaisi, että on pää kipeä, vaan kerrottaisiin, mistä haluttomuus oikeasti johtuu. Vaikka siitä, että Liverpool on pelaamassa illalla niin jännittävässä matsissa, ettei seksiin voi keskittyä, sanoo seksuaaliterapeutti Miguel Reyes jutussamme.

Seksistä kieltäytymiseen voi olla tuhat syytä.

– Kumppanille olisi paljon parempi kuulla, mistä se oikeasti johtuu. Pari voisi puhua siitä ääneen, että sovitaan, että jos ei huvita, sen voi sanoa, eikä se ole mitään henkilökohtaista.

Oletko sinä kokenut haluttomuutta suhteessasi? Mistä se on mielestäsi johtunut? Kerro kommenttikentässä!

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?