Muutaman minuutin pieni teko voi piristää seksielämääsi - Seksi & Parisuhde - Ilta-Sanomat

Muutaman minuutin pieni teko voi piristää seksielämääsi

Pienet teot vievät harvoin muutamaa minuuttia kauempaa, mutta ne viestivät siitä, että pitää toista tärkeänä.

Julkaistu: 3.12.2018 20:30

Kokeile vaikka pienten rakastavien tekojen kuuria läpi joulukuun.

Maanantait vuoden pimeimpään aikaan ovat harvan lempipäiviä. Piristä itseäsi tai kumppaniasi jollain pienellä arkisella rakastavalla teolla.

Pienet teot vievät harvoin muutamaa minuuttia kauempaa, mutta ne viestivät siitä, että pitää itseään tai toista tärkeänä, rakkaana ja vaivannäön arvoisena. Vaikka teot voivat olla yksinkertaisia, niiden vaikutusta omaan tai suhteen hyvinvointiin ei kannata aliarvioida.

Jos vain mahdollista, suosittelen pienten arkisten rakastavien tekojen tekemistä läpi koko joulukuun tai jonkinlaisena kuurina. Tekojen ideoinnissa kannattaa käyttää luovuutta – todennäköisesti tiedät itse parhaiten, mikä sinua tai kumppaniasi ilahduttaisi kylmänä ja pimeänä arkipäivänä.

Esimerkkejä pienistä rakastavista teoista:

  • Kukkien tai jonkin pikkuisen lahjan ostaminen

  • Pieni rauhoittava hetki hyvän kuuman juoman äärellä, oli se sitten kahvia, glögiä tai teetä

  • Muutaman minuutin pää- tai jalkahieronta (itseään voi hyvin hieroa – ellei sitten halua varata esimerkiksi lyhyttä hieronta-aikaa)

  • Kuulumisten kysyminen tai kirjoittaminen esimerkiksi päiväkirjaan

Joulukuun jokaisena päivänä julkaistaan uusi luukku, jonka takaa paljastuu vinkkejä ja ehdotuksia. Ne voi helposti toteuttaa, olet sitten sinkku tai suhteessa. Vinkit parempaan parisuhde- ja seksielämään antaa erityistason seksuaaliterapeutti Elina Tanskanen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?