Seksi & Parisuhde

Kiuruveteläinen Mikko Huusko on ”jouluttaja” – kuuluu harvinaiseen 3 prosentin vähemmistöön

Julkaistu:

Me Naiset
Mikko Huusko, 46, on rakastanut joulua lapsesta saakka.
Joulun alla moni nainen tuntee kaatuvansa velvollisuuksien alle. Me Naiset kertoi äskettäin nelikymppisestä Maaritista, joka turhautuu jouluvalmisteluihin, kun ne vuosi toisensa jälkeen lankeavat vain suvun naisten vastuulle.

Jouluinnostus mielletään edelleen voimakkaasti naisten intohimoksi, eikä mielikuva ole aivan tuulesta temmattu. 350 hengen satunnaisotanta Facebookin noin 96 000 jäsenen Sydämeeni joulun teen -ryhmästä osoittaa, että ryhmäläisistä miehiä on vain noin 3,5 prosenttia. Luku on toki suuntaa antava, mutta silti miespuolisten jouluttajien – eli jouluun intohimoisesti suhtautuvien – voi sanoa olevan selvästi vähemmistössä.

Yksi ryhmän vähälukuisista miehistä on 46-vuotias Mikko Huusko, joka tunnustaa rakastavansa joulua.

Piparitaloja sekä tonttuovia

Kiuruveteläinen Mikko aloitti jouluvalmistelut tavalliseen tapaan jo marraskuussa. Ensimmäiset ulkovalot on ripustettu ja adventtikynttilät hankittu hyvissä ajoin.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Valoja on tarkoitus vähän lisäillä, ja viime viikonloppuna tyttö kysäisi, milloin tehdään piparkakkutalo, Mikko kertoo.

Piparkakkutalon leipominen ja koristelu on Mikon ja hänen lastensa jokajouluinen perinne. 11-, 15- ja 17-vuotiaat lapset ovat Mikon luona joka toisen viikonlopun. Piparkakkutalon rakentamisen lisäksi ensi kerralla on näillä näkymin ohjelmassa myös joulutorttujen ja piparien leipomista.

Mikko valmistautuu jouluun myös koristelemalla kotiaan juhlakuntoon, fiilistelemällä kauppojen jouluosastoja ja askartelemalla. Esimerkiksi viime vuonna syntyi tonttuovia lapsille ja kaverille sekä joululyhdyt vanhemmille ja siskolle.

– Ajatus lyhtyihin välähti ihan sillä tavalla, että alennusmyynnissä oli halvalla isoja lyhtyjä myynnissä ja ostin niitä. Sitten pohdin, mitä niihin kehittäisi, ja netistähän totta kai saa ideoita. Tuli mieleen, että kokeilenpa tämmöistä, ja saajat ovat ihan tykänneet, Mikko kertoo.


Mikko piti itsekin yhden lyhdyn ja tonttuoven.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Pitää varmaan jotain viritellä tänäkin vuonna.

Mikonkaan tuttavapiirissä ei ole muita miesjouluttajia. Eikä hän koe jouluvalmisteluista stressiä.

– Tekee sen, mitä kerkeää tehdä, ja nauttii siitä joulun. Totta kai on vähän haikea juttu sitten, kun joulu on ohi ja pitää ruveta ottamaan koristeita ja valoja pois.

Mikko arvelee, että parisuhteessa olevat miehet saattavat usein tyytyä odottamaan valmista ja auttamaan jouluvalmisteluissa vain pyydettäessä. Toisaalta Mikko uskoo, että hän itse järjestelisi joulua yhtä lailla, vaikka eläisikin parisuhteessa.

– Se vähän riippuu, minkälainen kumppani olisi, mutta uskoisin, että samalla tavalla laittelisin kaikkea, värkkäisin tonttuovia, paistaisin torttuja ja pipareita ja tekisin piparkakkutaloja.

Miten Mikko viettää joulun ja mikä on siinä parasta? Lue ja katso lisää kuvia Mikon jouluaskarteluista täällä.

Lue lisää:

Lumihiutaleen muotoiset hittitortut saivat haastajan – onko ”tähtipulla” joulun korein leivonnainen?

Nyt on tajunnanräjäyttävä jouluherkku! Piparimokkapaloissa yhdistyy ihanasti kaksi klassikkoa

Valotaulu on kauden askarteluhitti – näin teet sen itse

Tonttuovi onkin tänä vuonna lyhty! Janina, 34, tuunasi vanhan tonttuoven 80 eurolla – katossa jopa minikristallikruunu

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt