Tunnetko jo nämä erogeeniset alueet? Kokeile ja koe uusia seksuaalisia nautintoja - Seksi & Parisuhde - Ilta-Sanomat

Tunnetko jo nämä erogeeniset alueet? Kokeile ja koe uusia seksuaalisia nautintoja

Erogeeniset alueet ovat kehon herkimpiä kohtia.

Korvatkin voivat olla herkkää aluetta.­

21.11.2018 20:09

Kihelmöi, tuntuu hyvältä, saa haluamaan seksiä.

Tällaisia voivat olla tuntemukset, kun joku koskee kehon erogeenisiin alueisiin. Ne ovat kohtia, joiden koskettelu saa aikaan seksuaalista mielihyvää.

Iho erogeenisten alueiden kohdalla on ohuempaa, ja niissä on paljon hermopäätteitä. Tällaisia kohtia ovat muun muassa nännit, sukuelimet, reisien sisäpinnat ja huulet.

– Tuntoaistin herkimpien osien aktivointi ja stimulointijärjestyksellä leikkiminen auttaa kokonaisvaltaisempaan tuntemukseen seksin aikana tai osana esileikkiä, kertoo seksiä naisille myynyt Tomi.

Ihmisen kaikki kohdat ovat erogeenisia, kun niitä osaa käsitellä oikein ja oikealla hetkellä.

– Maskuliinisille naisille tai miehille keho voi toimia päinvastoin. Ensin stimuloimalla sukuelimiä voidaankin herättää kehon muut alueet erogeenisiksi, Tomi sanoo.

Yllättävän herkkiä kohtia

1. Korvien taustat

Ei ehkä ajattelisi, mutta korvien taustat ovat varsin herkät. Älä siis tyydy vain korvannipukkaan, jos hyväilet kumppaniasi huulillasi.

2. Niska

Niskan yläosa on usein hiusten alla piilossa, mutta se on hyvin sensitiivistä aluetta, sanoo seksuaaliterapeutti Health.comin jutussa.

3. Kämmen

Käsissä on varsin paljon hermopäätteitä. Seuraavan kerran kuin kohtaat partnerisi, kokeile hieroa hänen kämmentään pienin pyörivin liikkein. Se voi olla varsin eroottista.

4. Jalkapohjat

Jalkojen koskettaminen tai niiden hierominen vaikka öljyllä saattaa tuntua varsin hyvältä.

5. Miesten nännit

Miehen nänneissä on yhtä paljon hermopäätteitä kuin naisenkin, joten niiden koskettelu tuntuu myös miehestä hyvältä.

Pitkitä esileikkiä

Herkkien alueiden hyväily voi olla toimiva osa esileikkiä. Ja kun esileikki on muutakin kuin pakollinen vartti ennen yhdyntää, se voi antaa enemmän suhteelle.

Esileikki voi olla mitä tahansa virittävää toimintaa. Sitä varten ei ole pakko koskettaa toista tai olla edes samassa tilassa. Voit tarkoituksellisesti ajatella seksiä päivän mittaan tai lähettää kumppanillesi vaikka eroottisia viestejä, sanoo seksuaaliterapeutti Elina Tanskanen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?