Seksi & Parisuhde

5 asiaa, joita miehet toivovat kumppaniltaan – ”Haluan puhua tunteistani”, sanoo Lasse

Julkaistu:

Suhteet
Miehet pitävät siitä, että heidän tekojaan ja taitojaan arvostetaan.
Mitä naiset ja miehet pohjimmiltaan toivovat kumppaneiltaan? Se on vaikea, mutta tärkeä kysymys. Tiettyjä asioita on tunnistettavissa. Seksielämässä ne ovat muun muassa tällaisia:

– Aika usein vastaanotolla tulee esille toive monipuolisuudesta, vaihtelusta, hidastamisesta, huomioon ottamisesta, kuuntelemisesta ja kunnioittamisesta, sanoi seksuaaliterapeutti Elina Tanskanen jutussamme.

Miehillä – kuten naisillakin – on tiettyjä asioita, joita he tarvitsevat ja jotka ovat heille tärkeitä. Livestrong.comin haastatteleman terapeutin mukaan miehet toivovat, että heidän tekojaan ja ajatuksiaan arvostetaan ja että ne huomataan.

Toiveista keskusteleminen ja omien näkökulmien avaaminen toiselle ovat aina hyvä neuvoja.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

1. Pyydä hänen mielipidettään

Oli kyseessä sitten tietokone-ongelma tai parhaat matkavinkit, mielipiteen kysyminen viestittää, että arvostat miehen älykkyyttä. Mies saattaa tykätä myös siitä, että saa näyttää osaavansa ratkoa teknisiä pulmia.

2. Arvosta avoimuutta ja herkkyyttä

– Olen oppinut, että miehillä on tosi paljon tarvetta puhumiselle, tosi paljon tarvetta olla herkempi ja puhua vaikka suorituspaineista. Miten olla mies nykypäivänä, mitä se tarkoittaa ja mitä nainen haluaa, bloggaaja Merelä+" class="person">Kaisa Merelä kertoi jutussamme.

Myös mies haluaa avautua.

– Haluan puhua tunteista, mitä ei pidetä suomalaiselle miehelle normaalina käytöksenä, sanoo 36-vuotias Lasse.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

3. Anna tilaa

Kaikki tarvitsevat suhteessa myös aikaa ja tilaa tehdä omia asioita. Mies toki nauttii siitä, että hän merkitsee naiselle paljon, mutta se ei vetoa, jos naisen elämään ei hänen lisäkseen mahdu yhtään mitään muuta.

Kun kumpikin voi hyvin, on suhteellakin paremmat mahdollisuudet voida hyvin.

4. Osoita, että hän on sinulle tärkeä

Säännölliset, pienet huomionosoitukset saavat miehen tuntemaan, että olette samaa joukkuetta ja että välität.

Luottamusta voi lujittaa myös rakkaussopimuksen laatiminen. Rakkaussopimuksella tarkoitetaan kirjallista diiliä siitä, miten suhteessa toimitaan.

5. Pidä yllä intohimoa ja pönkitä miehen itsetuntoa

Seksuaalisuus on yksi ihmisen perustarpeista ja intohimon säilymisen eteen kannattaa tehdä töitä. Miehetkin voivat olla epävarmoja. Jos haluat todella nostattaa miehen itsetuntoa, seksitaitojen hehkutus ei ole pahitteeksi. Itsetuntoa voivat hivellä myös myönteiset kommentit miehen ulkonäöstä.
Oletteko samaa vai eri mieltä? Entä mitä naiset haluavat? Kerro ja keskustele kommenttikentässä!

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt