Treffikumppani lähetti yllättäen Hannalle kuvan peniksestään – miksi miehet lähettelevät vehjekuvia? - Seksi & Parisuhde - Ilta-Sanomat

Treffikumppani lähetti yllättäen Hannalle kuvan peniksestään – miksi miehet lähettelevät vehjekuvia?

Kun mies lähettää pyytämättä kuvan peniksestään puolitutulle, se voi olla hänen mielestään varsin viehko lahja. Harmi vain, moni nainen ei näe asiaa yhtään samalla tavalla.

Amerikkalaistutkimusten mukaan sinkkumiehistä melkein joka toinen kertoo lähettäneensä elimensä kuvan kiinnostavalle naiselle.

17.11.2018 18:52

– No, tulihan siinä vähän liikaa informaatiota. Tuntui nololta ja hävetti tyypin puolesta, että hän lässäytti tunnelman sillä tavalla, peniskuvan puhelimeensa saanut Hanna kertoo.

Hanna oli tutustunut mieheen vähän aiemmin, ja mies oli viesteissään vaikuttanut kivalta tyypiltä. Samalle illalle oli sovittu treffit.

– Kai se oli hänen mielestään jonkinlaista virittelyä iltaan. Sain sen käsityksen, että hän olisi mielellään halunnut minulta paluupostissa pimpsakuvan, Hanna kertoo.

Jos et ole deittaillut tällä vuosituhannella, et ehkä ole koskaan saanut puhelimeesi lähikuvaa miehen elimestä. Aika moni nainen kuitenkin on.

Amerikkalaistutkimusten mukaan joka kolmas 19–40-vuotias nainen on vastaanottanut sellaisen ja sinkkumiehistä melkein joka toinen kertoo lähettäneensä elimensä kuvan kiinnostavalle naiselle.

Mitä ihmettä miesten mielissä liikkuu, kun he vetävät housunsa alas, etsivät sopivaa kuvakulmaa, näpsivät otoksia seisokistaan ja lähettävät mielestään parhaan otoksen yllättäen ja pyytämättä potentiaaliselle partnerille?

Ruotsalaisen Caroline Hainerin juuri suomeksi ilmestyneestä Miksi miehet vilauttelevat -kirjasta selviää, että miesten päässä liikkuu tuolla hetkellä aika vähän – ja se vähäkin tuntuu naisen logiikalla vaikeasti käsitettävältä.

Miksi mies haluaa vilauttaa vehjettään?

Yksi syy kalukuvan lähettämiseen on se, että heteromies saattaa ylitulkita naisen kiinnostusta. Norjalaisen psykologin Mons Bendixenin suurille luuloille on biologinen peruste: ne lisäävät miehen mahdollisuutta saada jälkeläisiä.

Miehen mielestä dickpiceissä on kyse viattomasta flirtistä. Useimpien naisten mielestä kuvan vastaanottaminen on vaivaannuttavaa – ja joskus jopa uhkaavaa.

Hainerin mukaan moni kalukuvan lähettänyt mies on ylpeä miehisyydestään ja haluaisi kuulla kehuja siitä vähän kuin innokas lapsi.

Hänen mukaansa kalukuvien lähettely on sukua peniksen mittaamiselle, seksikumppaneiden määrän laskemiselle ja perinteiselle miehisyyden ja varallisuuden korostamiselle isojen autojen, veneiden ja kalliiden kellojen muodossa.

– Kalukuva osoittaa naiselle, että mies on mies ja valmis parittelemaan, Hainer kirjoittaa.

Kalukuvien lähettämisen takana voi piillä myös muita motiiveja. Lue lisää perusteluja tämän linkin kautta.

Lue myös:

Parinsadan naisen kanssa treffeillä käynyt Antti, 40, listasi 11 naistyyppiä: Hörröpörrö, cv-nainen, ota itse selvää...

Miksi miehet kaivelevat pallejaan? ”Joskus muna voi olla huonosti”

Naiset lataavat, miksi seksi ensitreffeillä on parhaimmillaan nerokas idea

Missä kulkee ahdistelun raja? Naiset vastaavat

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?