Marjatta, 73, tutustui netissä 20 vuotta nuorempaan rakastajaansa: ”Seksi menee vain parempaan suuntaan” - Seksi & Parisuhde - Ilta-Sanomat

Marjatta, 73, tutustui netissä 20 vuotta nuorempaan rakastajaansa: ”Seksi menee vain parempaan suuntaan”

”Seksi on luonnollinen asia, joka kuuluu jokaiselle”, toteaa seitsemänkymppisenä seksisuhteeseen ryhtynyt Marjatta.

Marjatta on ollut myös liitossa, jossa seksi oli onnetonta.

9.11.2018 19:00

Kuihtuuko naisen seksuaalisuus pikkuhiljaa iän myötä? Ei – sen osoittavat tutkimukset ja ihmisten omakohtaiset kokemukset. Aktiivisesta ja hyvästä seksielämästä nauttii muun muassa 73-vuotias Marjatta.

– Olin 30 vuotta sitten liitossa, jossa seksi oli onnetonta. Myöhemmissä suhteissa seksi oli kohtalaista: välillä parempaa ja välillä keskinkertaista, Marjatta kertoo Me Naisille.

– Nyt viime vuosina olen löytänyt uudenlaisen erotiikan elämääni. Minulla on vakituinen seksisuhde yli kaksikymmentä vuotta nuoremman netistä löytyneen miehen kanssa. Seksi menee vain parempaan suuntaan ja on monipuolista.

Miksi luopua seksistä?

Marjatan uusi, seksuaalisesti vilkas elämänvaihe alkoi viitisen vuotta sitten. Tuolloin hänen pitkäaikainen kumppaninsa sairastui vakavasti ja menehtyi.

Kumppanin kuoleman jälkeen Marjatta kohtasi yllättäen miehen, joka vei häneltä jalat alta – kirjaimellisesti.

– Olimme kärjistäen puolitoista vuotta yhdessä sängyssä. Suhde oli ihana fyysisesti, seksi sujui hyvin. Suhde sai minut näkemään seksin ja seksuaalisuuteni uudella tavalla, Marjatta kuvailee.

Puolentoista vuoden kuluttua mies kuitenkin päätti tahollaan, ettei suhde enää jatkuisi. Hän lopetti yhteydenotot Marjattaan kokonaan.

– Se oli iso sokki. Vaikka minun ei ollut tarkoitus rakastua häneen, olin rakastunut.

Marjatta oli masennuksen partaalla. Päättäväinen nainen ei kuitenkaan suostunut antautumaan synkkyydelle. Hän päätti, ettei aio jäädä vatvomaan suhdetta loppuelämäkseen. Hän päätti, että aikoo elää elämäänsä täysillä.

– Aloin miettiä ensimmäistä kertaa elämässäni sitä, miksi ihmeessä pitäisi luopua seksistä sen takia, ettei ole suhdetta. Seksi on luonnollinen asia, joka kuuluu jokaiselle.

Yksissä yhden yön ajan

Suhteen päättymisen jälkeen Marjatta eli vuoden ilman seksiä. Tuona aikana hän pohti paljon omia asenteitaan.

– Olen aina ollut yhden miehen nainen ja elänyt suhteessa, jossa ei ole vieraita juttuja. Minulla ei ole ollut yhden illan juttuja, enkä ole niitä halunnutkaan.

Seitsemänkymppisenä, ensimmäistä kertaa elämässään, Marjatta halusi kuitenkin kokeilla, voisiko vapaamuotoinen seksi uuden tuttavuuden kanssa toimia. Hän löysi verkon deittipalstalta miehen, jolle kertoi suoraan, että haluaisi viettää tämän kanssa yhden illan ja yön seksin merkeissä.

– Hän oli miellyttävä, vapaa mies. Olimme yksissä mukavan yön. Yön aikana hän sanoi minulle, että älä nyt liiaksi mieti sitä eksääsi, Marjatta kertoo.

Kokemus oli Marjatalle tärkeä. Se auttoi pääsemään elämässä eteenpäin. Ensimmäistä yhden illan seksikumppaniaan Marjatta ei sen koommin tavannut, kuten oli tarkoituskin.

Seksiä ja hyvää tahtoa

– Aloin kypsytellä ajatusta, voisinko löytää itselleni vakituisemman kaverin, Marjatta kertoo.

Hieman alle vuosi sitten juuri sellainen tyyppi löytyi. Marjatta alkoi keskustella E-kontakti-sivustolla itseään 20 vuotta nuoremman miehen kanssa. Parivaljakon kemiat natsasivat nopeasti yhteen.

– Olemme nyt tavanneet yhdeksän kuukauden ajan harvakseltaan seksin merkeissä. Suhteemme on kehittynyt paljon, ja meillä on hyvä keskusteluyhteys. Pystymme keskustelemaan makuasioista avoimesti. Kummallakin on toista kohtaan hyvä tahto – haluamme toisillemme vain hyvää.

Marjatta ja mies ovat sopineet, että heidän suhteensa voi jatkua niin kauan kun kummallakaan ei ole elämässään vakavaa suhdetta.

– Suhteemme on tasa-arvoinen ja arvostava juuri tällaisena.

73-vuotiaan näkökulmasta 53-vuotias kaveri on varsin nuori. Se on tuonut Marjatan makuuhuoneeseen aivan uudenlaista vipinää.

– Kyllähän se niin, että hän on hyväkroppainen nuori mies. Tai siis minusta tuntuu, että hän on nuori, vaikka onhan hän jo keski-ikäinen, Marjatta nauraa.

Miksi Marjatta ei viitsi kertoa rakastajastaan kavereilleen, ja miten sänkypuuhat nuoremman rakastajan kanssa eroavat hänen mielestään parisuhdeseksistä? Lue Me Naisten alkuperäisestä jutusta!

Lue lisää:

Sari, 51, antoi palaa keski-iässä: ”Päätin, että haluan kokea seksiä 50 miehen kanssa”

Avoimessa liitossa elävä Kirsi Hytönen, 61, hakee seksiseuraa nuorista miehistä – paljastaa nyt, miten parhaat rakastajat löytyvät

Tämän takia seksi on sitä parempaa, mitä vanhempi olet

Parempaa seksiä jo tänä iltana? Seksuaaliterapeutin 7 nyrkkisäännöllä se onnistuu

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?