Seksi & Parisuhde

”Viimeisen 10 aviovuoden aikana seksiä on ollut seitsemän kertaa” – mikä on tarpeeksi?

Julkaistu:

Seksi
Moni panostaa mieluummin laatuun kuin määrään.
Onko viisi kertaa seksiä päivässä normaalia vai onko kyse addiktiosta? Tätä pohdiskelimme jutussamme.

Seksuaaliterapeutin vastaus kuului: ei ole mitenkään väärin harrastaa seksiä useitakin kertoja päivässä, kunhan molemmat osapuolet ovat siihen halukkaita. Jos taas seksi on jatkuvasti mielessä ja vaikeuttaa esimerkiksi töihin keskittymistä, voidaan alkaa puhua addiktiosta.

– Vai ihan viisi kertaa. Onnistunee nuorelta naiselta, mutta väitän, että miehellä tekee tiukkaa ensimmäisen yön jälkeen. Ainakin jos seksikertojen määrä on sama kuin siemensyöksyjen määrä. Sitten täytyy jo huilata pari päivää, muuten ei onnistu toiset viisi kertaa, toteaa nimimerkki Jarkkoolio.

Moni lukija kertoo, että seksin määrä parisuhteessa tuppaa vähenemään vuosien myötä.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

”Seksi loppui häiden jälkeen”

Kyllä me nuoruusvuosina eli seurustelun ensimmäisenä kymmenenä vuotena harrastettiin seksiä päivittäin. Joskus neljä viisikin kertaa päivässä. Sitten tyttöystävä halusi vaimoksi ja mietin, että olishan seksi jo muuttunut, jos olisi muuttuakseen. Mutta olin väärässä. Viikko häiden jälkeen seksi loppui ja muuttui ”kerran viikossa tai harvemmaksi”. Eikä kuulemma ole hyvä jos tutuissa käy.

”Ei normaalia määrää”

Kaikkihan luultavasti tietävät, että uuden suhteen alussa seksiä yleensä on paljon. Pidemmässä suhteessa seksi kyllä yleensä tuppaa vähenemään, ja eiköhän se ole aivan normaalia. Joskus seksiä on enemmän, joskus vähemmän kun kumpikin väsynyt. Ja jos pitkään yhdessä on oltu, luulisin, että pitäisi tietää, että ensi kuussa saattaa taas olla paljonkin seksiä, vaikka tämä kuu olisi hiljaisempaa. Ei ole normaalia määrää harrastaa seksiä. Tärkeintä on että harrastetaan.

”Vähempi parempi”

Ette sitten ehdi muuta tekemäänkään. Taitaa kodinhoito ja muut tarpeet jäädä mullin mallin. Jos joka päivä harrastaa noin paljon seksiä, menee se jossakin sairauden puolelle ja ollaan sormi suussa, että mitenkäs tässä nyt näin kävikään. Vähempi on parempi, ei ala tuntumaan vakiolta ja pakkosyötöltä. Kilpailu muiden kanssa tuossa asiassa on lapsellista leuhkimista.

”Tunto herkäksi”

Olin myös suhteessa, jossa oli joka päivä ainakin kerran, koska niin sovittiin. Se luisui siihen, että oli aamulla ja illalla, mutta joskus viikonloppuina oli helposti 3–5 kertaa riippuen siitä, mitä katkoja ulkopuolelta tuli. Ensialkuun se on mukavaa. Nyt sitä kerrankin saa mitä tilasi ja halusi. Mutta kun tilaa, ei tiedä mitä kaikkea saa.

Miehiä syytetään liiasta herkkyydestä laueta. No, kun se on vähintään kolme kertaa päivässä ja joskus viisi, se muuttaa tuntoherkkyyttä ja ne minuutit rupeaa pienenemään. Ensin tapahtuu se, että rupeaa kestämään siitä kahdesta minuutista reiluun tuntiin per kerta ja uusien kertojen myötä yhdessä vuorokaudessa rupeaa paikkoihin sattumaan. Se ei ole mikään ihoärsytyksen kaltainen kirvely vaan sattuu rakenteellisesti syvemmälle kudokseen. Se myös joskus tappaa koko erektion.

”3–4 kertaa viikossa”

3–4 kertaa viikossa aika normaali määrä, eikä enempää tarvitse. Itse olen tosin sinkku ollut jo vuosia, joten seksiä en tarvitse välttämättä ollenkaan. Aina voi itse tyydyttää tarpeensa ja se on monesti myös paljon mukavampaa.

”Itse en jaksaisi”

Itse en kyllä yhdyntää jaksaisi noin montaa kertaa. Itsetyydytys on aivan eri asia ja rennompaa. Liikaa vaivaa olisi tuosta ainakin itselle. Kaksi kertaa varmasti aika maksimi, minkä sitä päivässä jaksaisi seksiä harrastaa. Riippuu toki mitä tällä tarkoitetaan. Jos esimerkiksi yhdyntää päivällä, niin mielellään voisin vielä myöhemmin ottaa naisen naamalleni tai ratsastamaan. Pelkkää yhdyntää ei kyllä jaksaisi viittä kertaa päivässä.

”Paikat kipeänä”

Muistan kun parikymppisenä seksiä oli useamman kerran päivässä, lähinnä silloinen uusi tyttöystävä oli halukkaalla päällä, enkä tietysti voinut kieltäytyä. Oli siinä jortikka kipeänä.

Nykyään pian neljäkymmentä ja seksiä saa joka viides vuosi. Kannattaa takoa, kun rauta on kuuma. Vanhemmalla iällä se hiipuu, kenties sammuu kokonaan. Hyvin sitä tosin pärjää ilmankin.

”Halut jäivät synnytyslaitokselle”

22 vuotta yhdessä. Viimeisen 10 vuoden aikana seksiä 7 kertaa. Kolme tai neljä kertaa viikossa ois edelleen ihan kiva. Vaimon halut jäivät varmaan synnytyslaitokselle, kun toinen lapsi syntyi.

”Ikä vaikuttaa”

Nuorempana, siis alle kolmekymppisenä, itselläni aika normaali määrä tuo viisi kertaa vuorokaudessa, kun morsiankin oli uusi. Nykyään avioliitossa tuo viisi kertaa on vuodessa, kun ikääkin on enemmän.

”Pusut ja halit tärkeämpiä”

Pusut, halit, huomioiminen on tärkeämpää kuin yhdyntä ja seksi parisuhteelle ja useimmille naisille sekä miehille. Silloin luistaa muutkin asiat.

”Aikaa on muuhunkin kuin kännykän näpläämiseen”

Vuorokaudessa on 24 tuntia. 10 tuntia töihin ja matkoihin, niin siinä jää vielä 12 tuntia aikaa tehdä kaikkea kivaa – muutakin kuin näplätä kännyköitä.

”Viisi kertaa = hyvä parisuhde”

Viisi kertaa päivässä? Eihän se ole mitään addiktiota, vaan hyvä, terve, aikuinen parisuhde!

”Meni rutiiniksi”

Aikanaan edellisessä parisuhteessa kolmesti päivittäin, joskus jopa seitsemän. Siinä meni jo rutiiniksi ja lopulta toiselle ei enää oma kumppani riittänyt, kun uutuudenviehätystä kaipasi muualta vaatien ryhmäseksiä eron uhalla. En suostunut. Erohan tuli ja ennen sitä ehdin tulla useaan otteeseen petetyksi niinä päivinä, kun en nähnyt kumppania. Onneksi nykyisen kumppanin kanssa halut kohtaavat niin määrältä kuin laadulta.

”Alle kahden tunnin suoritus”

5x15 minuuttia putkeen. Alle kahden tunnin suoritus pesuineen. Jos seksit on ripoteltu pitkin päivää eivät taida töissä käydä muutenkaan.

”Ei kiitos”

Eihän tässä ollut aktin pituutta mainittu. Normaali ihminen ei ehdi harrastamaan seksiä montaa kertaa päivässä, jos kyse ei ole muutaman minuutin pikaisista. Esilämmittely ja jälkipesut vievät myös oman aikansa eli pikaisetkin kuluttavat helposti vartin. Se kerrottuna viidellä tai jopa kymmenellä...heh heh... Panostaisin hiukan enemmän laatuun kuin määrään.

”Järkeä mukaan”

Jos kyseessä on rakkaussuhde eikä tarvitse pornolla tehostaa tai ylläpitää niitä kertoja. Mutta jos arki tai työ alkaa kärsiä, kannattaisi tehostaa sitä järjenkäyttöä. Toki suhteen alussa kaikki muu saattaa jäädä. Se muu elämä edustaa ja tuo laadukkuutta itselle ja muille. Silloin roskat eivät keräydy nurkkiin ja pidetään huushollista huolta. Tehdään töissä hyvää jälkeä ja keskitytään siihen ettei siitä tule muille ongelmia eikä pää pyöri seksissä, fantasioissa tai seuraavassa/edellisessä kerrassa. Ja ei hanki sen takia itselleen potkuja. Seuraukset kertovat, onko minulla ongelma. Eikä kuitata niitä toteamalla, että muut ovat vaan tylsiä tai elävät itse puutteessa tai että he eivät ymmärrä, jos joku huomauttaa ja soittaa hälytyskelloja.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt