”Jos on aikaa, niin se on 5 minuutin sessio, josta ei ehdi edes nauttia” – suomalaiset avautuvat ruuhkavuosiseksistä - Seksi & Parisuhde - Ilta-Sanomat

”Jos on aikaa, niin se on 5 minuutin sessio, josta ei ehdi edes nauttia” – suomalaiset avautuvat ruuhkavuosiseksistä

Niin kutsutut ruuhkavuodet eivät väistämättä tarkoita sitä, että seksielämä jää kokonaan tauolle.

Niin mikä seksi? kysyy moni.­

15.10.2018 19:00

Yli puolet lapsiperheellisistä ajattelee, että luottamus kumppaniin kasvaa ruuhkavuosina, ja että lähentyminen kumppaniin on tehnyt seksistä parempaa. Tämä selvisi Kaalimato.comin kyselystä.

Seksiä on ruuhkavuosina kenties harvemmin, mutta enemmistön mielestä se auttaa jaksamaan. Samaa sanovat tämänkin jutun lukijat – heistä yli 70 prosenttia on sitä mieltä, että seksi auttaa jaksamaan ruuhkavuosissa.

Se, kuinka paljon seksiä jaksaa ja ehtii harrastaa, vaihtelee. Näin IS:n lukijat kommentoivat ruuhkavuosiseksiä:

”Ruuhkavuosi, höpö, höpö”

Vähentäkää kännykkään tuijottamista, niin ei tarvitse puhua ruuhkavuosista ja ehtii vaikka harrastaa seksiäkin!

”Ei tule seksi mieleenkään”

Kolme teini-ikäistä ja kohta 7 kuukauden ikäinen vauva, joka herättää äidin monta kertaa yössä. Ainoa ajatus, kun sänkyyn illalla pääsee on nukkuminen. Kun ei paria tuntia pitempiä yhtäjaksoisia unijaksoja ole ollut vuoteen eikä päivisin ehdi lepäämään, kun on ruuanlaitot, pyykinpesut, kaupassa käynnit. Ei tule seksi mieleenkään. Jos sitä on niin koko ajan ajattelee kuinka monta minuuttia se syö niistä vähistä unista eikä siitä osaa nauttia.

Kyllä uni on tässä elämäntilanteessa tärkeämpää, koska väsyneenä ei jaksa vauvan kanssa ja herkästi tulee se väsymys tavalla tai toisella purettua siihen viattomaan vauvaan. Tämä on kuitenkin lyhyt aika elämässä ja tahdon tästä arvokkaasta ajasta nauttia ilman stressiä seksistä.

”Korkeintaan kahvitauolla”

Meillä on kaksi vauvaikäistä ja yksi taaperoikäinen. Ei siinä mitään seksiä ehdi, saati kännykkää tuijottaa. Korkeintaan työpaikalla kahvitauolla.

”Harvoin, mutta sitäkin iloisemmin”

No, ruuhkavuosina kun ei nähty valveilla toisiamme kuin parin kuukauden välein, niin ei siinä paljoa lakanat heiluneet. Harvakseltaan, mutta sitäkin iloisemmin sitten.

”Mieluummin lapseton”

Seksi on niin tärkeä ja suuri osa parisuhdettamme, että otamme mieluummin lapsettoman ja seksintäyteisen elämän. Naimisissa 18 vuotta, edelleen pelehdimme päivittäin.

”En enää kelpaa”

Sitä ei vaan ole. Ei edes ehdotuksista huolimatta. Asiat vieläpä ohjailtiin niin, että nukun lasten kanssa toisessa huoneessa. Kuulemma lapset nukkuvat paremmin. Jotakin vikaa minussa ilmeisesti on. Ulkonäkö ei ole muuttunut, olen edelleen hoikka ja urheilullinen. On niin loukkaavaa kun ei enää toiselle kelpaa.

”Seksiä ei ole”

Ruuhkavuosiseksi on meidän tapauksessamme tällaista: seksiä ei ole. Kun minulla koittaa loma ja olen lasten kanssa kotona, vaimo käy toisen miehen kanssa sängyssä.

Väsymys voi ruuhkavuosissa viedä seksihaluja.­

”Ei ole aikaa tai paikkaa”

Kun asut kaksiossa vaimon ja lapsen kanssa, niin ei ole aikaa eikä paikkaa seksille arkena, eikä viikonloppuisin, saatikka lomalla. Jos löytyy aikaa, niin se on sitten 5 minuutin sessio, josta ei ehdi edes nauttia.

”Miltei mahdotonta”

Kyllä ruuhkavuodet vielä jotenkin kesti, eihän sitä itsekään niin jaksanut. Murkku ja teini perheessä, seksin harrastus on miltei mahdotonta. Muistan nuo vuodet, kun seksiä piti lähteä harrastamaan johonkin hotelliin tai vuokramökille, ei muutakaan vaihtoehtoa ollut. Sauna kävi asian hoitamiseen kyllä joskus, mutta sekään ei niin turvallinen paikka.

”Silti hyvää”

Kyllä se niin on, että seksiä on vähemmän kun pienet pojat saatiin. Seksi on silti hyvää silloin kun jaksetaan. Meillä tehdään monesti niin, että kun ei oikein kumpikaan jaksa niin pamautetaan porski pyörimään ja kyllä se vaan jeesaa. Lapsia enemmän vaikuttaa tämä kansan kadehtima yrittäjän elämä, kun töitä on aina ja joka aikaan. Mutta kyllä tässäkin ”kaaoksessa” pari kertaa viikkoon seksille löytyy aikaa.

”Ärsyttää koko sana”

Ei voi enempää ärsyttää sana ruuhkavuosi. Ei meillä mitään ruuhkaa ollut kun lapset olivat pieniä ja kouluikäisiä. Mukavaa perhe-elämää, onneksi ei silloin ollut edes olemassa ruuhkavuosia. Seksiä oli ihan riittävästi silloinkin, iltaisin oli aikaa puuhastella sänkykamarissa kun lapset nukkuivat. Oltiin nuoria ja hyvää seksiä riitti 54-vuotiaaksi. Sitten pamahti vaihdevuodet päälle ryminällä ja siitä johtuen on jäänyt vähemmälle.

Ovatko ruuhkavuodet tai muut elämänmuutokset kuten vaihdevuodet vaikuttaneet seksielämääsi? Kerro se kommenttikentässä!

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?