Millaista on suomalainen ruuhkavuosiseksi? Tuhat ihmistä vastasi - Seksi & Parisuhde - Ilta-Sanomat

Millaista on suomalainen ruuhkavuosiseksi? Tuhat ihmistä vastasi

Kyselyn mukaan puolet lapsiperheellisistä kokee seksin olevan hyvä tapa rentoutua iltaisin lasten mentyä nukkumaan.

Ruuhkavuodet koettelevat myös seksielämää.­

13.10.2018 18:51

Seksi, seksi, seksi, aina vain seksi, vaikka oikeasti tekisi mieli vain nukkua! Ruuhkavuosilla voi olla vaikutusta seksielämään.

Yli puolet suomalaisista lapsiperheellisistä ajattelee kuitenkin, että luottamus kumppaniin kasvaa ruuhkavuosina ja että kumppanin kanssa lähentyminen on tehnyt seksistä parempaa. Tämä selviää Kaalimato.comin tuoreesta tutkimuksesta.

Seksiä on ruuhkavuosina harvemmin, mutta enemmistön mielestä se auttaa jaksamaan. Luottamuksen lisääntyminen, yhteenkuuluvuuden tunne ja molemminpuolinen kunnioitus lähentävät kumppaneita, millä puolestaan on myönteinen vaikutus seksiin.

Tutkimuksessa nousi esiin myös se, että joka kolmas mies kokee oman kumppanin vaikuttavan äitiyden jälkeen jopa entistä haluttavammalta.

Määrä vähenee, mutta seksi rentouttaa

Lasten saanti tuo seksielämään omat haasteensa. Joka toinen lapsiperheellisistä on sitä mieltä, että lasten saannin myötä seksin määrä on vähentynyt. Miehiä seksin vähentyminen häiritsee useammin kuin naisia. Vajaa viidennes naisista kokee, että synnytyksestä aiheutuneet fyysiset komplikaatiot hankaloittavat seksin harrastamista.

Seksin vähentymiseen vaikuttaa myös se, ettei pariskunnilla ole yhtä lailla aikaa ja mahdollisuuksia seksin harrastamiseen kuin ennen lapsia. Vastaajista yli kolmannes kertoo joutuvansa aikatauluttamaan seksihetket aikaisempaa tarkemmin lasten saannin jälkeen. Puolet lapsiperheellisistä kokee kuitenkin seksin olevan hyvä tapa rentoutua iltaisin lasten mentyä nukkumaan.

M3 Research Oy:n toteuttamaan kyselyyn vastasi 1 000 iältään yli 18-vuotiasta suomalaista.

Lue lisää: Seksihalut hukassa ruuhkavuosien takia? Suosikkibloggaajan 8 vinkkiä intohimoiseen seksielämään

Millaista seksi on ruuhkavuosissa? Viekö perhearki halut? Kerro kokemuksistasi kommenttikentässä!

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?