Suomen vilkkain seksielämä löytyy Halsualta – kunnanjohtaja: ”Voisiko se johtua siitä, kun ei ole hirveästi muita harrastuksia?”

Peitto heiluu pohjanmaalaisessa pikkukunnassa.

11.10.2018 15:52

Yhdellä pikkupaikkakunnalla rakastellaan kaksi kertaa niin usein kuin koko Suomessa keskimäärin. Asia selviää IS:n suuresta seksikyselystä.

Keskipohjanmaalaisessa Halsuan kunnassa vastaajat kertoivat harrastavansa seksiä keskimäärin kolme kertaa viikossa. Koko Suomen keskiarvo on 1,5 kertaa.

– Halsualla on aina ymmärretty hyvän päälle, halsualaislähtöinen pappi Kari Kanala sanoo.

Kanala on helsinkiläisen Paavalin seurakunnan kirkkoherra ja toiminut asiantuntijana Ensitreffit alttarilla -ohjelmassa.

”Toivottavasti tulee sitten myös tuloksia”

Halsuan kunnan johdossa ollaan yhtä ilahtuneita.

– Voisiko se johtua siitä, kun ei ole hirveästi muita harrastuksia? syntyjään itäsuomalainen Halsuan kunnanjohtaja Jari Penttilä pohtii.

– Toivottavasti tulee sitten myös tuloksia. Mehän kuntana tietysti haluamme lisää lapsia.

Halsua on Penttilän sanoin Suomen pienimpiä kuntia keskellä syvää maaseutua. Kunta tunnetaan lähinnä raveista ja pesäpallosta.

Asukkaita on noin 1 160. Yli 65-vuotiaiden osuus on Suomen suurimpia.

Kuntaan on syntynyt vuosittain kymmenisen lasta koko 2000-luvun ajan. Tämä vuosi näyttää huonommalta, kunnanjohtaja lisää.

Kuntalaisia kannustetaan suvunjatkamiseen

Halsuan tulos on kunniakas paitsi koko Suomeen, myös lähikuntiin verrattuna.

Kaustisella seksi jää 1,4 kertaan viikossa ja maakunnan pääkaupungissa Kokkolassa 1,6 kertaan viikossa.

Halsua on pitkäjänteisesti kannustanut kuntalaisia suvunjatkamiseen. 1990-luvulla lanseerattu lapsilahja päätettiin hiljattain tehdä pysyväksi.

Se takaa jokaiselle uudelle halsualaiselle kolmen tuhannen euron lahjan. Summat maksetaan tuhannen euron erissä kolmen vuoden aikana.

Halsualla nautitaan elämästä

Kanala kuvaa halsualaisia juureviksi ja mutkattomiksi.

Lapsiperheiden tukeminen osoittaa, että Halsualla panostetaan oikeisiin asioihin, kirkkoherra arvioi. Tulos puolestaan kertoo siitä, että Halsualla nautitaan elämästä.

–Halsualla on aina ymmärretty hyvän päälle, halsualaislähtöinen pappi Kari Kanala sanoo.

Määrä ei välttämättä kerro laadusta mutta ainakin siitä, että seksiä pidetään tärkeänä. Se taas on yksi onnellisuuden osatekijä.

Kanalan oma nuoruus Halsualla kului seurakuntakuntanuorissa ja urheilun parissa. Yhtenä motiivina seurakuntanuorissa toimimiseen oli se, että siten näki Vetelin seurakunnan tyttöjä, hän lisää.

Vähiten seksiä harrastetaan Luumäellä ja Parkanossa

Halsuan ykkössija on jaettu. Kolmeen viikoittaiseen seksikertaan ylletään myös Kittilässä.

Moni muukin seksiaktiivinen kunta löytyy Lapista tai Pohjois-Pohjanmaalta.

Suureen kesäseksikyselyyn vastasi yli 25 000 ihmistä. Kaikkiaan 223 kunnasta vähintään kymmenen vastaajaa paljasti seksimääränsä.

Viriileimmiksi osoittautuivat 18–25-vuotiaat. Heistä yli 64 prosenttia sanoi harrastavansa seksiä vähintään viikoittain.

Vähiten seksiä harrastetaan Luumäellä ja Parkanossa. Luumäkeläisten keskiarvo on 0,7 kertaa ja parkanolaisten 0,8 kertaa viikossa.

Kysymyksessä ei otettu kantaa seksin muotoon eli esimerkiksi siihen, onko kyse sooloseksistä.

– Ehkä se kertoo siitä, että halsualaisilla riittää mielikuvitusta, Kanala sanoo.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?