Seksi & Parisuhde

Suomalaismiehet kertovat, millaisia ovat venäläiset vaimot – näin he eroavat suomalaisista naisista

Julkaistu:

Suhteet
Kolme suomalaista miestä kertoo Ilta-Sanomille, millaista on olla parisuhteessa venäläisen naisen kanssa.

”Hän ymmärtää, että miehet haluavat pitää hauskaa kavereidensa kanssa”

Venäläisessä avopuolisossani parasta on se, että hän ajattelee laajemmin maailmasta, eikä vain keskity Suomeen tai kotikaupunkiinsa. Venäläisyys näkyy arjessamme siinä, että hän juo teetä, ja meillä on oudot venäläiset vuodevaatteet, jotka on vaikea laittaa peittoon.

Hän eroaa suomalaisista naisista siten, että hän ymmärtää, että miehet haluavat joskus pitää hauskaa myös kavereidensa kanssa. Hän ei tuijota minua pahasti, jos olen ollut juomassa jätkien kanssa.

Olen yllättynyt siitä, että avopuolisoni syö aivan kaikkea. Ruokapöydässä ei ole kuuden vuoden aikana löytynyt mitään, mikä ei maistuisi hänelle. Kanat käydään läpi sydäntä ja kuoria myöten.

Rasittavinta taas on ymmärtää syvemmin huonosti tunnettuja systemaattisia rajoitteita, joita ihmisillä on venäläisessä yhteiskunnassa.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Markus, 28

”Kunnianhimoa löytyy joskus suomalaisia naisia enemmän”

Parasta venäläisvaimossa on tietynlainen peräänantamattomuus. Hän ei niele pettymystä hiljaa, vaan uskaltaa taistella asioista, joista todella välittää.

Venäläisyys näkyi aluksi pienillä tavoilla esimerkiksi ruokakaupassa. Vaimon lapsuudessa Neuvostoliitossa hedelmät eivät olleet jotain sellaista, jota voisi ostaa kaupasta joka päivä, joten hänelle oli todella iso asia että tuoreita hedelmiä sai kaupasta päivittäin ja halvalla.

Hän myös ystävystyy ja tutustuu muihin venäläisiin ihmeellisen helposti. Itsehän en todellakaan vaivaudu small talkiin tuntemattomien kanssa, mutta suomalainen Suomessa ei olekaan niin harvinainen tuttavuus.

Hänellä on myös hauska tapa istua alas hetkeksi ennen matkalle lähtöä, kun laukut on jo pakattu ja ollaan valmiina lähtöön. Kuulemma venäläinen tapa.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

 

Meillä on oudot venäläiset vuodevaatteet, jotka on vaikea laittaa peittoon.

Ero suomalaiseen puolisoon on mielestäni siinä, että hän on tietyllä tavalla rennompi vastoinkäymisten suhteen. Suomessa asiat kuitenkin sujuvat yleensä ottaen mutkattomammin, olemme tottuneet hyvään. Kunnianhimoa ja motivaatiotakin löytyy joskus suomalaisia enemmän.

Yhteiselossa yllätti positiivisesti asioiden mutkattomuus ja valmius kompromissiin. Riitoja saadaan aikaiseksi vain todella isoista asioista. Joskus ärsyttävää on se, että vaatimustaso kohoaa iän myötä, mutta niin vain olemme molemmat tulleet iän myötä yhä kunnianhimoisemmiksi.

Toni, 34”Arkisia asioita, kuten passin saamista juhlistetaan”

Vaimoni on Venäjällä asunut tataari. Hänessä parasta on se, miten pitkä kulttuuri ja historia näkyvät elämässä. Hänellä on spontaanisuutta, rohkeutta ja halua elää kuin viimeistä päivää. Tunteet näytetään heti, ja myös lepytään viidessä minuutissa. Hän on sitoutunut vaimo ja äiti, joka pitää perheestä ja itsestään hyvää huolta.

Venäläisyys näkyy arkisissa ja pienissä asioissa paljon. Ruoka- ja juomatavoissa totta kai, mutta on myös puskista tulevia sananlaskuja ja tapoja. Esimerkiksi kotona en saa viheltää, koska se tietää rahojen loppumista. Arkisia asioita, kuten passin saamista, juhlistetaan paljon, mikä on toki mukavaa.

Usein sukupuoliroolit ovat Venäjällä vahvemmat. Perheen miehellä on tietyt vastuualueet ja naisella tietyt. Venäläisillä naisilla on myös erilaisia odotuksia ja vaatimuksia miehistä kuin suomalaisilla naisilla. Meillä kotona vastuualueet ja roolit ovat kylläkin sekoittuneet.

Usein myös venäläisten ja suomalaisten naisten muoti näyttää eroavan toisistaan. Venäläisillä naisilla on myös enemmän erilaisia odotuksia ja vaatimuksia miehille kuin suomalaisilla naisilla. Se johtuu muun muassa siitä, että mikäli miehellä ei ole Venäjällä töitä, tai palkka on huono, oletetaan ettei mies pysty huolehtimaan perheestä.

Eniten ärsyttää asiat, jotka Venäjän valtio on aivopessyt monien venäläisten mieliin. Vaimoni löysi onneksi netistä kanavan, josta lukea oikeita uutisia. Venäläiset ja venäjällä asuvat eri kansat ovat ihanimpia ja ystävällisimpiä ihmisiä, joita olen tavannut. Usein tuntuu pätevän, että kun valtio ei toimi hyvin, ovat sen ihmiset sitäkin iloisempia ja päivästä kaiken ilon irti ottavia.

Matti, 33

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt