Venäläisnaiset kertovat: Tällaisia ovat suomalaiset miehet – yksi asia unohtuu ”joka kerta” - Seksi & Parisuhde - Ilta-Sanomat

Venäläisnaiset kertovat: Tällaisia ovat suomalaiset miehet – yksi asia unohtuu ”joka kerta”

Onko totta, ettei suomalainen mies puhu eikä pussaa? Neljä venäläistä naista kertoo, millaista heidän elämänsä suomalaisen miehen kanssa on. Luotettavuutta arvostetaan, mutta romanttisuutta kaivataan lisää.

7.10.2018 6:51

”Suomalaiset miehet eivät halua näyttää tunteitaan”

Parasta entisessä suomalaisessa miehessäni oli feminiinisyys, naisen uran tukeminen ja vastuunottaminen lapsista. Hän vietti paljon aikaa vastasyntyneen lapsemme kanssa, ja otti suurimman vastuun hänestä.

En juuri huomannut mieheni suomalaisuutta arjessa. Luulen kuitenkin, että stereotyyppiset venäläiset miehet ovat vaativampia. Venäjällä naisten odotetaan näyttävän aina kauniilta ja pitävän huolta kodista sekä lapsista.

Suomalaiset miehet eivät halua näyttää tunteitaan, toisinaan en todellakaan ymmärtänyt, mitä mieheni ajatteli. Tosin mielestäni miehet eivät ylipäätään näytä tunteitaan.

Katja, 34

”Olen vapaa tekemään omia asioitani jopa iltaisin”

Jostain syystä Venäjällä on edelleen voimakkaat stereotypiat siitä, mitä naisen tai miehen pitää tehdä parisuhteessa. Suhteessa venäläiset miehet odottavat, että nainen pitää kodin siistinä ja tekee ruokaa ilman miehen apua. En ole huomannut samanlaisia stereotypioita suomalais-venäläisissä perheissä.

Suomessa luottamus on tärkeää. Olen vapaa tekemään omia asioitani jopa iltaisin. Voin tavata omia kavereitani ja valita vapaasti harrastukseni. Näin parisuhteessa mielestäni pitääkin olla. Venäjällä mies valitettavasti yrittää kontrolloida naisen menoja.

Venäläismiehet kuitenkin osaavat olla romanttisempia. He yllättävät kukilla ja lahjoilla sekä vievät tapahtumiin. He tarttuvat naisia kädestä ja kantavat naisten tavaroita pyytämättä.

Totta kai myös Venäjältä löytyy miehiä, jotka luottavat naiseen, ja miehiä, jotka eivät ole herrasmiehiä. Myös Suomessa varmasti riittää mustasukkaisia ja kontrolloivia miehiä, mutta puhun omasta kokemuksestani ja siitä, mitä olen nähnyt kavereideni suhteista.

Venäläisille perhesuhteet ovat yleensä myös aika tärkeät. Vanhemmat, siskot ja veljet ovat aika läheisiä. Suomessa ei ole samanlaista läheisyyttä. Haluankin, että meidän perheessämme on venäläinen malli.

Venäjällä myös ystävät ovat tärkeitä. Kotimaassani on yleistä, että vieraita tulee usein kylään. Mieheni ei ensiksi tykännyt tästä, mut nyt hän tuntuu pikku hiljaa tottuvan tähän, ja on alkanut nauttia muiden ihmisten seurasta.

Jekaterina, 29

”Suomalaisia miehiä täytyy opettaa tuomaan kukkia”

Suomalaisessa miehessä parasta on se, ettei hän ole täynnä yllätyksiä. Mieheni suomalaisuus näkyy arjessa terveellisessä ravinnossa ja liikunnan tärkeydessä. Hän keskittyy terveelliseen elämään enemmän kuin venäläisessä kulttuurissa on tapana.

Suomalaisen miehen kanssa suurin osa päätöksistä tehdään yhdessä. Se on hienoa, mutta myös väsyttävää, kun kyse on tavallisista asioista, kuten päivittäistavaroiden valitsemisesta tai päätöksen tekemisessä siitä, minne mennään syömään.

Suomalaiset miehet eroavat venäläisistä miehistä siten, että he eivät odota naisten tekevän kaikkea kotona. Suomalaisia miehiä kuitenkin täytyy opettaa tuomaan kukkia joka kerta, eikä vain ruukkukasveja vaan sen takia, että ne elävät kauemmin.

Suomalaisen mieheni kanssa olen yllättynyt positiivisesti siitä, miten lempeä ja huolehtiva hän on ujon ja stoalaisen kuorensa alla. Eniten minua taas ärsyttää äänekäs röyhtäily julkisesti.

Anna, 29

”Suomalainen mies pukeutuu hienosti – venäläinen kuin Putin”

Venäläiset vaimot ovat kauniita ja pitävät huolta itsestään, kodista ja koko perheestä.

Parasta suomalaisissa miehissä on se, etteivät he petä. Suomalaiset miehet myös auttavat kotona siivouksessa, ruoanlaitossa ja lasten kasvattamisessa.

Suomalaiset olevat tarkkoja ja täsmällisiä. Venäläiset taas vakavia tai ystävällisiä. Eroavaisuus on myös siinä, että suomalainen mies pukeutuu hienosti, hänellä on eurooppalainen hiusmuoti, ja hän on ujo. Venäläinen mies taas pukeutuu rennosti, tai niin kuin Putin.

Suomalaisessa miehessä minut on yllättänyt se, että hän on aina valmis oppimaan uutta. Ärsyttävintä on se, etteivät suomalaiset miehet ole avoimia.

Albina, 35

Suomalainen mies hankkii vaimon Thaimaasta tai Venäjältä

  • Vuonna 2017 Suomessa solmittiin lähes 4 300 sellaista kansainvälistä avioliittoa, joissa Suomessa vakituisesti asuva Suomen kansalainen meni ulkomaan kansalaisen kanssa naimisiin.

  • Miehet, jotka ovat Suomen kansalaisia, solmivat naisia vähemmän avioliittoja ulkomaan kansalaisten kanssa.

  • Ulkomaan kansalaisen kanssa naimisiin menneiden suomalaisten miesten puolisoista kolmannes vuonna 2017 oli kahdesta maasta: Thaimaasta ja Venäjältä.

  • Viime vuonna suomalaiset miehet solmivat reilu 300 avioliittoa venäläisten naisten kanssa.

  • Seuraavaksi eniten suomalaiset miehet solmivat avioliittoja filippiiniläisten, virolaisten ja kiinalaisten kanssa.

Lähde: Tilastokeskus

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?