Enontekiöläisillä eniten seksikumppaneita – katso oman kuntasi luku!

rac

Julkaistu:

Seksi
IS:n suuren seksikyselyn mukaan suomalaiset ovat elämänsä aikana keskimäärin 16 kumppanin kanssa.
Kerroimme aiemmin, että 30-vuotiailla suomalaisilla on ollut keskimäärin vähän yli 11 seksikumppania. Kumppanien määrä selvisi Ilta-Sanomien suuresta kesäseksikyselystä.

Kyselyn mukaan 16–89-vuotiaat ovat olleet elämänsä aikana yhteensä 16,6 kumppanin kanssa. Kysymys heräsi myös siitä, missä päin Suomea mahdetaan olla tässä suhteessa kaikista aktiivisimpia. Vastaus löytyi: kyselyn mukaan eniten seksikumppaneita on ollut lappilaisilla ja itäsuomalaisilla.

Kunnista kärjessä ovat Enontekiö ja Kittilä, joissa vastaajat kertoivat olleensa elämänsä aikana keskimäärin noin 40 kumppanin kanssa.

Katso oman kuntasi luku alla olevasta taulukosta!Jos taulukko ei näy, voit katsoa sen tästä.

Kumppaneiden määrä ei ole kaikki kaikessa

– Niillä, joilla on eniten seksikumppaneita, on monesti myös muin tavoin aktiivinen seksi- ja seuraelämä, enemmän sooloseksiä, myönteinen kuva seksistä sekä monipuolinen seksikäyttäytyminen, sanoo seksuaaliterapeutti, kliininen seksologi Tiina Vilponen seksuaalista hyvinvointia edistävästä Sexpo-säätiöstä.

Kumppanien lukumäärästä ei Vilposen mukaan kannata tehdä yksioikoisia päätelmiä ihmisen seksuaalisuudesta.

– Olettamusten sijaan kumppanin kanssa kannattaa keskustella omista mieltymyksistä sekä seksin merkityksestä elämässä ylipäätään.

Ilta-Sanomien kyselyyn osallistui yli 26 000 ihmistä. Kaikkiaan 225 kunnasta vähintään kymmenen vastaajaa paljasti seksikumppaniensa määrän.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt