Naiset kertovat rehellisen mielipiteensä seksistä ekoilla treffeillä – Veeralla on selkeä taktiikka

Pilaako seksi ensitreffeillä potentiaalisen parisuhteen? Tätä mietitään edelleen vuonna 2018.

Moni on sitä mieltä, että jokainen harrastaa seksiä silloin, kun se omasta mielestä tuntuu hyvältä ajatukselta.

Treffikulttuuriin liittyy yhä paljon normeja siitä, mikä on sallittua ja mikä ei. Erityisesti sallitun ja kielletyn rajaa mietitään silloin, jos toiveissa siintää pidempi parisuhde.

Yksi pohdituttavista asioista on se, sopiiko seksi ensitreffeille. Kysyimme naisten arvioita siitä, milloin seksiä kannattaa harrastaa ensimmäisen kerran.

Rennosti menoksi ensitapaamisella

Monesta vastauksesta selviää turhautuneisuus nykyistä kulttuuria kohtaan, jonka mukaan seksiä on syytä pantata. Ehdoton valtaosa naisista on sitä mieltä, että jokainen harrastaa seksiä silloin, kun se omasta mielestä tuntuu hyvältä ajatukselta.

Rosa, 30, toteaa, että jokaisella pitäisi olla oikeus hauskanpitoon ilman häpeää.

– Vaikkei juttu kantaisikaan suhteeksi, miksei itse pitäisi hauskaa? Voi saada vaikka uuden fuckbuddyn. Saavat naisetkin haluta seksiä hauskanpidon vuoksi, eikä nainen ole se ”antava” osapuoli. Jos molemmat osapuolet ovat halunneet seksiä, miksi nainen saisi moraalisyyttelyt niskoilleen? Ihan samalla tavoin mies on siinä osallinen.

Joskus seksi ekoilla treffeillä voi johtaa myös pitkään parisuhteeseen. Voihan seksikin nimittäin osoittautua siksi liimaksi, joka pitää suhteen koossa. Satu, 38, huomasi hyödyt jo vuosia sitten.

– Harrastimme seksiä ekoilla treffeillä. Olemme olleet naimisissa kohta 11 vuotta. Mitä opin: ei kannata esittää vaikeasti tavoiteltavaa.

Pieni odotus lisää viehätystä

Jos ei halua seksiä ensimmäisellä kerralla, milloin olisi hyvä aloittaa? Useampi nainen haluaa tavata tyypin ennen sänkyyn hyppäämistä pari kertaa.

– Tietysti saa harrastaa seksiä heti, mutta itse koen sen antoisammaksi toisella kertaa. Odottaminen ja jännittäminen ovat iso osa viehätystä. Se on myös jollain tapaa palkitsevampaa. Mutta jos kemiat natsaavat hyvin, en ymmärrä, miksi jostain periaatteellisista syistä pitäisi odotella. Se on kahden ihmisen välinen päätös, Sari, 26, perustelee.

– Saa panna milloin haluaa, mutta kolmannet treffit ovat parhaimmat ekalle kerralle, Iiris, 29 toteaa.

Mies, tuo toksinen saalistaja?

Jotkut haastattelemamme naiset ovat sen kannalla, ettei varsinkaan heterosuhteessa seksiä kannata harrastaa missään nimessä ekoilla treffeillä. Veera, 35, vetää perusteluunsa mukaan biologian.

– Mies on aina perimmäiseltä luonteeltaan saalistaja, oli sitten omasta mielestään kuinka herkkä, moderni tai epätoksinen tahansa. Hänen ei pidä ikinä antaa luulla, että tänään muuten irtoaa ja helpolla. Ei-saaminen kasvattaa miehen naista kohtaa tuntemaa kiinnostusta ja suhteen intensiteettiä, Veera uskoo.

Mutta on Veeran mielestä odottelussa kyse muustakin kuin pelkästään miehen metsästysvietin ruokkimisesta.

– Kun halu toista kohtaan viedään rajalle mutta ei sen yli, seksuaalinen intensiteetti kasvaa. Seksissä ylivoimaisesti yli puolet nautinnosta on odotuksessa. Kyse on soidinmenoista, leikistä, jota kannattaa pitkittää hieman ihan siihen liittyvän mielihyvän ja nautinnon vuoksi.

Lue myös:

Parinsadan naisen kanssa treffeillä käynyt Antti, 40, listasi 11 naistyyppiä: Hörröpörrö, cv-nainen, ota itse selvää...

Suuseksin kutsuminen ”maiskis slurpsis namiksi” – ja 19 muuta pientä asiaa, jonka takia kiinnostus lopahti

Nelikymppinen Anna kävi vuoden ajan Tinder-treffeillä – paljastaa karmeat kokemuksensa

Erikoisin seksikokemus uuden ihmisen kanssa – 10 tarinaa

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?