Seksi & Parisuhde

Ilonan miehelle sekoilu oli suhdetta tärkeämpää – tältä tuntuu, kun puoliso juhlii jatkuvasti

Julkaistu:

Me Naiset
Yhdessä juhliminen voi alkuun olla hauskaa, mutta moni pettyy puolison jatkuvaan biletykseen vuosien varrella. ”Luottamus meni monta kertaa”, 30-vuotias Ilona kuvailee kokemuksiaan.
– Bilettäjä bilettää, koska parisuhde ei täytä tyhjyyden tunnetta.

Näin entistä parisuhdettaan kuvailee 47-vuotias Anja. Suhteen alussa Anja ja hänen puolisonsa kävivät yhdessä ulkona, mutta kun Anja alkoi viihtyä enemmän kotona, mies jatkoi baarissa käymistä joka viikonloppu.

Kysyimme lukijoiltamme kokemuksia suhteista, joissa bailataan. Voiko bilesuhde olla onnellinen suhde?

Bilesuhteen toimiminen vaatii lukijoidemme mukaan molemminpuolista luottamusta ja pelisääntöjä. Parhaimmillaan maltillinen juhliminen voi tuoda paljon iloa elämään – erityisesti silloin, kun pariskunta juhlii kimpassa.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Eva näkee juhlimisen osana parisuhteeseen kuuluvaa itsenäisyyttä:

– Meillä molemmat tykkäämme juhlia ja käymme paljon ulkona omien kavereidemme kanssa. Meillä on muutenkin paljon omia menoja. Hienoa, että hänellä on omakin elämä, sillä en jaksaisi olla ainoa syy elää. Silloin, kun vietämme yhteistä aikaa, pyhitämme ajan toisillemme, Eva, 31, kuvailee.

Ensin hauskaa

Moni lukija jakoi kuitenkin Anjan kokemuksen siitä, että läheskään aina parisuhteen osapuolet eivät olleet samalla sivulla juhlimisesta ja odotukset suhteelle olivat erilaiset. Jos toinen viihtyy paremmin kotona ja toinen radalla, kumppanin alkoholinkäyttö voi aiheuttaa jatkuvaa huolta tai yksinäisyyden tunnetta kotiin jäävälle. Juhlimisesta aiheutuu myös riitoja.

– Alkuun juhliminen on hauskaa, mutta jossakin vaiheessa oppii, että aina ei voi olla juhla. Miehen alkoholismi paljastui pikkuhiljaa. Tajusin, että en voi parantaa häntä, eikä hän halunnut muuttua. Minä halusin normaalia elämää. Tiina, 42

– Kumppanin juhliminen joskus huolettaa, kun pelkään, että jotain sattuu. En pelkää kuitenkaan hänen pettävän. Heka, 32

Mustasukkaisuus herää

Paljon juhliva ihminen tapaa helpommin myös uusia ihmisiä. Koska yö on monenlaisia houkutuksia täynnä, juhlinta voi johtaa myös mustasukkaisuuteen ja toistuvaan pettämiseen.

– Mies tykkäsi juhlia enemmän. Iltoihin kuului myös muihin naisiin tutustuminen. Luottamus meni monta kertaa. Tuntui, että se sekoilu oli tärkeämpää kuin suhde. – Ilona, 30

– Minulla on iso naisporukka, jonka kanssa käyn juhlimassa, mutta mies ei ollut bilettäjä. Mieheni muuttui mustasukkaiseksi. Tuli perässäni baariin ja alkoi räyhäämään tuntemattomille. – Sara, 46

– Juhlimme sekä yhdessä että erikseen, ja bilettämisestä syntyi riitoja ja jatkuvaa vääntöä. Olin mustasukkainen, sillä miehelläni oli ennen minua tapana iskeä bileistä aina uusi nainen. – Oona, 24

Vastauksista kävi ilmi, että jos kumppaneilla on ollut erilainen käsitys juhlimisesta, suhteet ovat ennemmin tai myöhemmin päätyneet eroon. Moni kyselyyn osallistuneista naisista kertoo, ettei alkaisi enää toiste seurustelemaan bilettäjän kanssa.

– Itse en viihdy bileissä, mieheni taas tykkää juhlia. Minulle on epäselvää, mikä baarissa houkuttaa. Ennen lapsia mies kävi joka viikonloppu, ja ensimmäisen lapsen syntymän jälkeen sanoin, että on valittava. En alkaisi seurustella juhlijan kanssa, jos nyt saisi päättää. – Marja, 30

Lue lisää:

Ullan, 33, parisuhde oli jatkuvaa riitelyä rahasta: ”Nyt eron jälkeen rahat riittävät, eikä tarvitsee odottaa palkkapäivää”

13 + 1 hyvää syytä jättää alkoholi – suomalaiset julkkikset kertovat, miksi eivät enää juo

Päihteet olivat tuhota Reino Nordinin uran ja perheen: ”Kun poliisi teki kotietsinnän, tajusin että minun on aikuistuttava”

Alkoholistinaiset kertovat tarinansa: ”Ymmärsin, etten halua kuolla”

Ota kantaa

Juhliiko kumppanisi mielestäsi liikaa?

Kyllä 34% Ei 66%
Ääniä yhteensä 2654

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt