Seksi & Parisuhde

Maija saa miehiltä suoria ehdotuksia LinkedInissä – urayhteisöstä tulikin uusi iskupaikka

Julkaistu:

Me Naiset
Jäävätkö Tinder ja muut deittipalstat nyt jopa toiseksi?
LinkedIn on työelämän pelikenttä, joka yhdistää työnhakijoita ja rekrytoijia. Tämän päivän yhteisöpalvelussa mukana on myös romantiikkaa. Siitä kertovat muun muassa viime aikoina LinkedIn-postilaatikkoon saapuneet viestit:

”Hei, olen turkkilainen insinööri ja haluaisin tutustua suomalaiseen naiseen.”

”Sinun kuvasi on niin hurmaava, että en voi olla pyytämättä sinua kahville.”

Nämä viestit ovat tulleet Me Naisten haastattelemille naisille, jotka haluavat pysyä nimettömänä.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Myös espoolainen yrittäjä, 37-vuotias Maija Tiensuu on saanut tänä vuonna perinteisistä LinkedIn-viesteistä poikkeavia pyyntöjä.

– LinkedInissä on suoraan laitettu viestiä ja kerrottu kiinnostuksesta lähteä treffeille kanssani. Ei siis työmielessä. Onpa yksi herra siellä muutaman viestin jälkeen laittanut suoran ehdotuksen, että häntä kannattaisi kokeilla, Maija kertoo.

Maija kertoo saaneensa muutaman epämääräisen ehdotuksen LinkedInissä. Näihin viesteihin hän on vastannut ystävällisesti, että ei ole kiinnostunut tapaamisista.

– Kerron aina, että tapaan mielelläni lounaalla tai kahvilla verkostoitumisen merkeissä eli työmielessä.

Syvällisempi analyysi ihmisestä

Viime viikkoina Maija on törmännyt LinkedInissä myös muihin erikoisiin ilmiöihin: hääkuviin ja ilmoituksiin, joissa on kerrottu jopa erosta sekä avioliiton myötä vaihtuneesta uudesta sukunimestä. Jos nämä edellä mainitut suvaitaan Linkkarissa, niin kyllä sinne pitäisi mahtua myös ne muutamat rakkauden etsijät – kunhan vain osataan käyttäytyä, Maija pohtii.

– Ei minulla ole mitään sitä vastaan, että joku laittaa Linkkarin kautta viestiä. Nykypäivän Tinderit ja muut ovat aika pinnallisia deittisovelluksia. LinkedInin kautta on mahdollisuus tutustua toiseen hieman syvällisemmin julkisten kirjoitusten ja kommenttien avulla. Hienotunteisuus on kuitenkin paikallaan.

LinkedInissä ei toistaiseksi näe, kuka on sinkku ja kuka on varattu. Silti toisesta ihmisestä voi saada LinkedInin kautta paljon enemmän tietoa kuin perinteisestä deittisovelluksesta. Maijalle palvelu on edelleen puhtaasti yrittäjän verkostoitumiskenttä.

– Yksi löytää elämänkumppaninsa kaupasta, toinen salilta, kolmas baarista, neljäs Tinderistä, joten ehkä se viides saattaa löytää tulevan puolisonsa Linkkarista. Eihän sitä ikinä tiedä, mihin verkostoituminen johtaa. Itse olen LinkedInissä, koska yksinyrittäjän on verkostoiduttava. LinkedIn on minulle virtuaalinen kahvihuone, jossa voin vaihtaa ajatuksia muiden kanssa.

Lue lisää:

Lotta, 35, ja Anna, 40, löysivät ulkomailla Tinderistä jättiapajat: ”Yhdessä yössä sata tykkääjää”

10 lausetta, joita ei koskaan kannata sanoa työpaikalla

Suomalaisbloggaaja lähetti viiden kuukauden aikana 70 työhakemusta: ”Yllätti, miten kova seula voi olla jopa vuoden määräaikaisuuksiin”

Jo on mutkikasta! Paidaton pullistelu, hipsutus ja 18 muuta syytä, miksi nainen swaippaa vasemmalle Tinderissä

Oletko sinä saanut yllättäviä yhteydenottoja? Missä ja minkälaisia? Kerro kokemuksistasi alla!

Kommentit

  Näytä lisää
  Kommentointi on päättynyt
  Tuoreimmat
  1. Juuri nyt
  2. Vainoharhainen kultti­johtaja pakotti yli 900 ihmistä kohottamaan myrkky­pikarin huulilleen Guyanan viidakossa – Jonestownin joukko­itse­murhasta 40 vuotta
   Ulkomaat
  3. Kuvat: Puuppolalainen Esa heräsi vaimonsa kanssa aamuvarhaisella päiväkotiin jännittämään Tommi Mäkisen urotekoa – ”Iso juttu koko kylälle”
   Ralli
  4. Paavo eli lapsuuden, jollaista ei toivoisi kenellekään – kun poika palasi kotiin, alkoi vuosien mittainen piina
   Kotimaa
  5. Missikaunotar Lola Odusoga sai puhelun laihdutusohjelmasta ja tyrmistyi – kipakka avautuminen blogissa: ”Kuka päätti, että mulla on ongelma?”
   Viihde
  6. Huuhkajat sensaatioon nostanutta Markku Kanervaa on vaikeaa olla rakastamatta – ”Perus-Markulle voi sanoa ihan mitä tahansa”
   Huuhkajat
  7. Nuorten kuljettama henkilöauto suistui suoralta tieltä Oulussa – palomestari: ”Reilua ylinopeutta”
   Oulun seutu
  8. Poliisi loukkaantui hurjassa takaa-ajossa: Edes piikkimatto ei pysäyttänyt humalassa kaahannutta 14-vuotiasta
   Kotimaa
  9. Tunti sitten
  10. Presidentti Niinistö kertoo IS:lle, mitä hän keskusteli Trumpin kanssa metsän­hoidosta: ”Haravoinnista ei ollut puhetta”
   Kotimaa
  11. Sama raha riittää pidempään Portugalissa – katso, mistä joudut pulittamaan enemmän Suomessa
   Oma raha
  12. Nuori suomalaisnainen lähti Espanjaan pyhiinvaellukselle – usko omiin voimiin oli välillä loppua
   Matkat
  13. Näytä lisää