Seksi & Parisuhde

Seksistä exän kanssa tuli Loviisalle, 28, riesa: ”Ajattelin monesti, että tämä oli viimeinen kerta”

Julkaistu:

Me Naiset
Joillekin seksi on pehmeä tie eroon, joillekin taas se saa eron tuntumaan kahta kauheammalta, seksuaaliterapeutti Marja Kihlström sanoo.
Loviisa, 28, erosi poikaystävästään neljän vuoden suhteen jälkeen. Seksi ex-parin välillä ei kuitenkaan loppunut vielä kuukausiin. Loviisa kävi usein yökylässä exänsä luona.

– Oli jännää olla sinkku ja vapaa, mutta silti tuli palattua aina siihen tuttuun ja turvalliseen, Loviisa muistelee viiden vuoden takaista tilannettaan.

Ero ei ollut lainkaan riitaisa. Neljä vuotta kestäneessä parisuhteessa seksi oli ollut ikään kuin velvollisuus, mutta eron jälkeen laatu korvasi määrän. Loviisa elätteli vielä toiveita yhteen palaamisesta ja kaipasi läheisyyttä, joten hän nukkui silloin tällöin exänsä luona.

– Siihen tilanteeseen vain ajautui.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Mikä tekee eksästä eksän?

Erityistason seksuaaliterapeutin (NACS) ja Me Naisten bloggaajan Marja Kihlströmin mukaan on tavallista päätyä sänkyyn entisen kumppanin kanssa.

Syitä siihen on yhtä monta kuin on erojakin. Tilanteisiin päädytään sekä tarkoituksella että vahingossa.

– Voi olla, että suhteessa on ollut hyvää seksiä tai eron jälkeen se saa uuden kipinän. Seksi exän kanssa voi olla tuttua ja turvallista. Toisaalta toinen saattaa kaivata enemmän suhdetta ja hakea sitä seksin kautta. Negatiivista on, jos seksiä käytetään vallan välineenä, hän avaa syitä.

Ylipäätänsä Kihlström kehottaa miettimään, mikä on parisuhde ja mikä tekee exästä exän.

”Tämä on viimeinen kerta”

Loviisa häpesi seksiä exänsä kanssa.

– Halusin päästä tilanteesta eroon. Ajattelin monta kertaa, että tämä oli viimeinen kerta, mutta niin vain tapahtui monta kertaa viikossa puolen vuoden ajan. Siitä tuli sellainen riesa.

Seksisuhde päättyi samantien, kun Loviisa löysi uuden kumppanin.

Kihlströmin mukaan ei ole oikeaa vastausta siihen, saako tai kannattaako exän kanssa harrastaa seksiä.

– Jos se aiheuttaa ahdistusta, pahaa mieltä ja itkua enemmän kuin hyvää oloa, se ei ole hyvästä. Joillekin seksi on pehmeä tie eroon, joillekin taas se saa eron tuntumaan kahta kauheammalta. Parhaimmillaan ex voi olla ihan loistava seksikumppani parisuhteen jälkeen, hän kertoo.

– Jokaisen tulisi miettiä omat rajansa ja motiivinsa. Aina sänkyyn ei päädytä tarkoituksella, mutta seksikertojen jälkeen voi pohtia, haluaako tehdä niin jatkossa, Kihlström summaa.

Lue myös:

Sari, 51, antoi palaa keski-iässä: ”Päätin, että haluan kokea seksiä 50 miehen kanssa”

Erikoisin seksikokemus uuden ihmisen kanssa – 10 tarinaa

Kun ex-puoliso muuttuu tyystin: ”Miten ennen niin rakkaasta ihmisestä voikaan kuoriutua niin tunnekylmä ja itsekeskeinen?”

8 arkipäiväistä merkkiä paljastaa, että on aika erota

Onko sinulla ollut seksisuhde ex-kumppanin kanssa? Miten tilanteeseen päädyttiin ja miltä se tuntui? Helpottiko vai vaikeuttiko jatkuva seksisuhde eroa? Kommentoi aihetta alla kommenttikentässä.

Ota kantaa

Oletko eksynyt sänkyyn exän kanssa eroon jälkeen?

Kyllä 49% Ei 51%
Ääniä yhteensä 2761

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt