Seksi & Parisuhde

Alussa vaimon mustasukkaisuus imarteli – pian helvetti oli irti: ”Hän haisteli alushousujani ja yritti tunnistaa vieraan naisen hajun”

Julkaistu:

Mustasukkaisuus
Joskus se alkaa pienellä huolella ja voi kärjistyä jopa väkivallaksi.
Mustasukkaisuudesta kärsii melkein jokainen jossakin vaiheessa elämässään. Se voi kuitenkin mennä yli – ja pahasti.

Mustasukkaisuus saattaa nakertaa varsin ikävällä tavalla sekä ihmistä että parisuhdetta. Moni parisuhde myös päättyy eroon toisen osapuolen ankaran mustasukkaisuuden vuoksi. Miksi, se valkenee hyvin alla olevista esimerkeistä, joissa Ilta-Sanomien lukijat kertovat omista kokemuksistaan.
  • Yllä olevalta videolta kuulet lisää tarinoita kovasta mustasukkaisuudesta.

”Mustasukkainen petti itse”

Kaikissa parisuhteissani on ollut mustasukkaisuutta, ihan turhaan. Olen ollut aina uskollinen ja lojaali mutta yllätys yllätys: kaikki nuo mustasukkaiset öykkärit ovat itse pettäneet. Yksi enemmän toinen vähemmän. Petetyksi tuleminen on loukkaavaa eikä sitä toivo kenellekään. Miedoin temppu oli kuulustelu miksi ja ketä varten laitan itseäni, kun olimme lähdössä ystäväporukalla tanssimaan, kumppani mukaan lukien. Meikkasin tietysti miespuolista ystävää varten (umpihomo) tai varmasti jotain salarakastajaa varten! Pahinta oli sairas pahoinpitely, jolloin jouduin sairaalaan tikattavaksi. Tämä häpeämätön idiootti oli vain muutamaa viikkoa aiemmin pitänyt saarnaa kuinka hän halveksii miehiä jotka pahoinpitelevät naisia. Niinpä.

”Vaimo soitti joka päivä töihin”

Vaimoni mustasukkaisuus alkoi juuri sillä terveellä, pienellä huolella siitä mitä minä teen ja se kyllä vähän imartelikin minua. 16 vuotta myöhemmin hän kaivoi kaikki tavarani, soitti joka päivä töihin ja räjähti, jos autoni radiosta kuului naisen ääni jos satuin istumaan autossa. Jouduin lopulta lopettamaan matkatyöt, koska ”tein niitä vain kun minulla oli toisia naisia...”
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Hän kaivoi kaikki taskuni, penkoi lompakkoni löytääkseen kuitteja, jotka todistaisivat että olin maksanut jotain kahdesta. Hän myöskin haisteli aina alushousujani ja yritti tunnistaa vieraan naisen hajun. Kaikki vain paheni koko ajan. Lopulta vedin käsijarrusta ja nyt hän on ex-vaimoni. Elän onnellista sinkkuelämää, ilman että kukaan on selkäni takana epäilemässä minua. Mustasukkaisuus on sairaus. Päätä ajoissa haluatko olla mukana, sillä se ei katoa, vaan päinvastoin, se pahenee.

”Mies pisti puhelimen piiloon”

Avomies otti pöytäpuhelimen auton takakonttiin töihin lähtiessään, etten voisi puhua kenenkään kanssa kun olin päivät työttömänä kotona. Kerran piti soittaa työkkäriin ja muistin, että jossain laatikossa on seinäpuhelin. Laitoin johdon seinään, mutta se ei toiminut. Avasin puhelimen takakannen ja kas kummaa: johdot oli katkaistu. Mies väitti 5-vuotiaan poikani tehneen sen. Kun odotin tytärtämme niin hän veti aina tuolin alta kun yritin istuutua. Myöhemmin kertoi yrittäneensä saada aikaiseksi keskenmenon, oli kuulema niin mustasukkainen tulevalle lapselle. Ero tuli, mutta traumat jäi.

”Meikkirasiat kiinni”

Exäni liimasi meikkirasiat kiinni töissä ollessani. Etten vaan näyttäisi niin nätiltä että muut miehet ihastuisi. Samaten kirjaa ei saanut lukea, olihan huomio silloin pois hänestä. Siskoni lasta en saanut mennä hoitamaan – kyllä siinäkin oli kyse mustasukkaisuudesta.

”Kaikki piti raportoida”

Voi luoja, en ole näköjään ainoa, jolla on (ollut) sairas persoona aviopuolisona. Kaikkeen piti pyytää lupa monta viikkoa etukäteen, tilanteista piti antaa tarkka raportti, ei saanut laihduttaa, ei saanut käydä opiskelemassa tai harrastamassa mitään, rahaa ei saanut käyttää mihinkään, töihinkään en saanut mennä moneen vuoteen, puhelinsoitoilla tarkisteli menemisiä, soitteli kavereilleni ja työtovereilleni tai mutkan kautta tutuille tarkistaakseen menemisiäni jne. Itse käytti itseensä tuhansia euroja per vuosi, tuli ja meni miten sattui kertomatta mistään mitään, valehteli menoistaan kunnes joutui kiinni. Pahimmat jutut kuulin sen jälkeen kun itse otin ja lähdin.

”Ei saanut mennä luennolle poikien kanssa”

Vaimoni lemppasi exänsä siinä vaiheessa, kun ei olisi saanut lähteä luennolle. Siellä kun olisi voinut törmätä miespuolisiin opiskelijoihin. Otaniemessä aikana, jolloin miltei kaikki teekkarit oli poikia.

”Mies tutki hammasharjatkin”

Ex-mies tutki hammasharjasta lähtien kaikki, ja kun olin pessyt hampaani keskellä päivää, oli hän ihan varma että minulla on toinen mies. En myöskään saanut asioida kaupassa miespuolisella myyjällä. Jos ulkona käveli mies ohitseni, oli meillä exäni mielestä automaattisesti suhde. Elämäni vaikeutui niin etten lopulta liikkunut kotoa juuri mihinkään.

”Pienetkin asiat kertoivat muka pettämisestä”

Ex-poikaystäväni oli hyvin mustasukkainen ja kyseli aina, kenelle kodissani lojuvat tavarat kuuluvat, vaikka kaikki olivat aina minun. Kerran latasin pelin tietokoneelleni. Koska en pelaa paljon unohdin, että olin ladannut sen. Kun hän löysi pelin tietokoneeltani, hän heti syytti minua pettämisestä. Kuulemma joku toinen mies oli ladannut pelin. Hän ei myöskään pitänyt siitä että vietin aikaa ystävien kanssa.

Tapasimme Tinderissä, joten hän jätti kyseisen sovelluksen puhelimeensa ”vahtimaan” minua ja syytti aina, että olin ihastunut johonkuhun toiseen. Jos olin unohtanut kertoa hänelle jotain, esim. mitä suunnitelmia minulla on, hän ignoorasi minua päiviä ja minulla ei ollut hajuakaan, mitä oli meneillään. Aina jos jätin jotain pieniä yksityiskohtia kertomatta, se oli heti merkki siitä että petän.

”Ihan outoja juttuja”

Esimerkiksi kun minulla oli koristenorsu ikkunalla, sen kärsä muka ilmoitti poikaystävälleni, onko hän kotona. Muutakin vainoharhaisuutta esiintyi ja samoja kuvitelmia kuin muilla. Naisista ei ollut mustasukkainen mutta luokkakokoukseen en päässyt. Lähti onneksi toisen naisen matkaan ja pääsin eroon.

”Ex-vaimo penkoi lompakkoni”

Pahin joka omalle kohdalleni on osunut, oli se kun sain ex-vaimoni nalkkiin siitä, että tämä oli omin nokkinensa penkonut läpi sekä työsalkkuni että lompakkoni siltä varalta että sieltä löytyisi jotain ”todisteita” pettämisestä vieraiden naisten kanssa. Tuon jälkeen se suhde olikin sitten pelkkää alamäkeä. Luottamus meni, yksinkertaisesti.

”Rajansa kaikella”

Meillä mustasukkaisuus on jopa sillä tasolla, että kuulustellaan, miten osaan vessaa siivotessa ottaa renkaan irti ja pestä sen. Olen oppinut sen joltain. En saa enkä voi tietää jotain paikkaa tai asiaa ilman että kuulustellaan mistä voin tietää sen. En erikseen ilmoittamatta voi viedä roskista, kerran olen nähnyt puolisoni menevän roskikselle penkomaan, kun liian innokkaasti sanoin vieväni roskat. No, ehkä joskus olen antanut aihetta, mutta rajansa kaikella.

”Ex-vaimo syynäsi puhelinlaskut”

Puhelinlaskustakin katsoi, kuinka monta tekstiviestiä olin lähettänyt ja puheluerittelyistä katsoi mihin liittymiin olin soittanut ja laskupäivänä alkoi aina kolmannen asteen kuulustelu. Sama kaupassa käynnistä, miksi se joskus kesti 10 minuuttia kauemmin, kenelle morjestin jos oli nainen ja aina olin epäilyksen alla. Hän itse petti lähestulkoon koko suhteemme ajan. Mustasukkaisuus on sairaus ja yleensä se ei parane vaan pahenee, vaikka olisit kuinka luotettava ja kunnollinen kumppani. Miksiköhän erosimme? Juuri siksi että mustasukkaisuutta ei henkisesti kukaan jaksa.

”Että ottaisin muka maksun luonnossa”

Jos pesen aamulla hampaat, on se merkki, että töissä tapailen vieraita naisia. Tietysti usein tapaankin, sillä olen sähkömies. Se ei silti tarkoita sitä, että ottaisin maksun luonnossa.

”En saanut mennä pikkujouluihin”

Ex-puolisoni ei antanut minun osallistua työpaikan järjestämiin tapahtumiin, ei edes pikkujouluihin. Terveessä ja toimivassa parisuhteessa olevien ei kuulema tarvinnut osallistua semmoisiin. Lisäksi en saanut tehdä kuin aamuvuoroja. Lauantaisin hän aina tuli tarkkailemaan minua työpaikalleni. Ystäviini hän ei antanut pitää yhteyttä. Lopulta otin eron.

”Piti näyttäytyä väliajoin”

Seitkytluvulla naispuolinen tuttavani jäi ylitöihin ja hänen piti käydä näyttäytymässä kundikaverilleen tunnin väliajoin firman alaovella. Silloin se oli söpöä, poika välitti. Nyt en ajattelisi noin.

”Lopulta en liikkunut juuri missään”

Alkoi pikkuasioista ja päätyi vuosien kuluessa lopulta siihen, että en juurikaan julkisesti liikkunut missään exäni kanssa. Joka kerta niiden reissujen jälkeen oli emäntä naama nurinpäin kun olin mielestään puhunut liikaa/katsonut liian pitkään/viipynyt liian kauan jonkun naisen lähellä – jopa kaupan kassajono oli vaaranpaikka. Puhtaalla omallatunnolla voin sanoa, että oikeaa aihetta moiseen en koskaan antanut, itse hän kyllä lähti vieraan matkaan ensimmäisistä uuden työpaikkansa pikkujouluista. Työpaikallani kaksi naispuolista työkaveriani oli liikaa, eikä auttanut yhtään, että olivat minua vuosikaupalla vanhempia. Nyt on mennyt kuusi vuotta sinkkuna ja olen päättänyt, että jos vielä joku nainen elämääni ilmestyy ja moisia oireita ilmenee, lähden suhteesta kävelemään välittömästi ensimmäisestä kerrasta.

”En saanut katso muita silmiin”

Olen kokenut, minkälaista on olla naimisissa sairaalloisen mustasukkaisen miehen kanssa. Epäilyt olivat turhia ja jutut täysin utopistisia. En esimerkiksi voinut katsoa hänen veljiään silmiin puhuessa, sillä hänen mielestään viestin jotain. Jos käydessämme vaikka kaupassa joku täysin vieras mies sattui katsomaan sinne päin, missä teimme ostoksia, niin minä muka tunsin hänet ja siksi mies katsoi minua. Tein viisaan päätöksen kun lähdin.

”Vaatteiden haistelua ja tiskien laskentaa”

Karkea arvio on, että joka kolmannessa suhteessa jompi kumpi tai molemmat ovat mustasukkaisia toisistaan niin, että se aiheuttaa riitoja tai jopa henkistä tai fyysistä väkivaltaa. Minä en uskonut kokevani koskaan mitään sellaista, mutta niin siinä vaan kävi. Kyttäystä, vaatteiden haistelua, tiskien laskentaa, kotiintuloajat määrättiin, kavereita ei saanut tavata, lopulta ei saanut jäädä ylitöihinkään, vaikka työpaikka oli 400 metrin päässä kotoa. Sitten riitti. Vaihdoin lukot, koti oli minun. Puoli vuotta meni joka päivä siihen, että pyydettiin anteeksi, töissä sai käydä, kavereita tavata, ostaa sitä ruokaa, mitä halusin syödä. Hyväksyin anteeksipyynnön, mutta yhteen emme palanneet.

”Kaivoi kondomitkin roskiksesta”

Exä muun muassa kaivoi roskiksesta kaikki käytetyt kondomit viikon ajalta ja vertaili niiden sarjanumeroja keskenään. Kaikki tahrat oli spermatahroja ja jokainen miespuolinen tuttu oli panokaveri. Hän uhkaili jatkuvasti itsemurhalla, jos jätän hänet ja muuttui stalkkeriksi kun laitoin suhteen poikki puolentoista vuoden tuskan jälkeen. Tämän jälkeen hän soitteli sukulaisilleni ja kavereilleni, kuinka olin pettänyt häntä kaikkien kanssa ihan koko ajan.

”Ukko varmisteli, että olen töissä”

Mun mustasukkainen ukko tuli töihin aina vastaan sekä soitti joskus pomolleni, että hänellä on minulle tärkeää asiaa kun ei saa kännykästä kiinni. Halusi varmistaa, että olen töissä. Julkisilla paikoilla hän halusi kävellä käsikkäin ja pussailla, mitä ei kahden kesken tehnyt. Luki tekstiviestit, koska se kuulemma kuului hänelle kun on mun mies. Omia puheluita en saanut koskaan puhua rauhassa, suoraan hengitti niskaan. Lopulta osa ystävistäni kaikkosi, kun en enää voinut tavata heitä. Kerran ukkoni tuli kesken illan baariin, mutta seisoi kauempana etten huomannut, ystäväni näki hänet. Väitti, että hänellä on oikeus tulla samaan paikkaan kaljalle. Ja että pääsen turvallisesti kotiin. Sitten hän alkoi pakottamaan, että sanon itseni irti töistä, koska hän ikävöi minua päivisin. Lisäksi soitti pomolle ja valehteli, että olen tuonut jotain tavaraa kotiin töistä, varastanut. Pomo uskoi minua, mutta minä lähdin kävelemään suhteesta.

”En saanut ihailla videopeilien miehiä”

Ensimmäistä poikaystävääni häiritsivät pelaamieni videopelien mieshahmot ja Disney-elokuvien prinssit. Ihailin niiden ulkonäköä kuulemma liikaa. Lisäksi lähtiessäni ulkomaanmatkalle hän pyysi, etten kuuntelisi paikallisten puhetta. Hän ajattelu, että paikallinen puheenparsi miellyttää korvaani. Suhde ei kestänyt kovin kauaa ja hyvä niin.

”En saanut laittaa mekkoa”

En saanut mennä rannalle, koska miehet katselevat kun olen bikineissä. Minulla ei saanut olla yhtään miespuolista kaveria, koska he haluavat minua, homotkin. Miehellä sai kyllä olla naispuolisia kavereita ja tapasikin heitä usein. En saanut mennä työpaikan pikkujoulujuhliin, koska työskentelin miesvoittoisessa firmassa. En saanut laittaa mekkoa päälle kuin oman sukuni itsenäisyyspäiväjuhlille, koska veljelläni voisi ”viisari värähtää”. Mitään näistä kielloista en totellut ja tilanne kärjistyi siihen että mies pahoinpiteli. Minä vaihdoin tilaisuuden tullen lukot sekä pakkasin hänen tavaransa pois asunnosta ja vein rappukäytävään.

”Mies teki tarkistuskäyntejä työpaikalle”

Olin kaupassa myyjänä, jossa asioivat niin miehet kuin naiset. Mieheni teki tarkastuskäyntejä sinne 3–5 kertaa päivässä ja miesasiakkaista alkoi kyräily ja kuulustelu. Kuka se oli, tunsitko? Miesten kanssa en saanut puhua, luulevat että yritän iskeä. Firman palavereihin mies lähti mukaan, istui pihalla autossa. Lounas ja tauot piti viettää hänen kanssaan. Työkaverini olivat naisia.

Salasanat vaati puhelimeen, Facebookiin ja sähköpostiin, miehiä ei saanut olla. Sinkkuystäviä en saanut tavata etten haikailisi sinkkuaikaa, parisuhteessa olevien miehet yrittivät iskeä, joten ei käy. Sivu- ja puheluhistoria käytiin läpi päivittäin. Töihin vei ja sieltä haki. Työpaikan illanvietot piti puolen tunnin välein ilmoittaa mitä tehdään, baari piti ilmoittaa heti, jossa mies jo odotti kun saavuttiin. Illan pilasi flirttailemalla työkavereilleni ja kommentoimalla minulle, miksi en voinut olla yhtä kaunis ja tyylikäs kuin he. Vaikka olin ruma ja läski, panin silti kaikkia miehiä. Ristiriitaista, eikö?

Lue lisää: Mustasukkainen mies piilotti nauhurin puolisonsa autoon – salakuuntelija sai näpeilleen, kun kuuli mitä nauhalla oli

Ota kantaa

Oletko kärsinyt mustasukkaisuudesta parisuhteessa?

Kyllä 57% Ei 43%
Ääniä yhteensä 5655

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt