Tinderin tilastot todistavat: Tällaiset kuvat todella toimivat - Seksi & Parisuhde - Ilta-Sanomat

Tinderin tilastot todistavat: Tällaiset kuvat todella toimivat

Kuvilla on iso rooli kiinnostuksen herättämisessä.

Kasvot näkyvät selvästi, hymy on korvissa ja kuva on melko lailla suoraan edestäpäin otettu – tämä on hyvä Tinder-kuva!

28.8.2018 18:17

Oma tulevaisuudenkumppani voi tätä nykyä löytyä kotisohvalta. Digideittailu ei silti ole yhtä helppoa kuin ruudun pyyhkiminen deittisovelluksessa. Miten teen profiilin? Mitäs sitten, jos treffailussa tuleekin isoja pettymyksiä? Muun muassa näihin kysymyksiin vastaa Mari Koistinen kirjassaan Digideiteillä (Otava).

Ihan ensimmäiseksi kannattaa hoitaa omat kuvat kuntoon. Jos haluaa tutustua toisen persoonaan, on hänen ulkonäkönsäkin herätettävä kiinnostus. Emme silti katso kuvista vain fyysistä vetovoimaa, vaan arvioimme myös sosiaalista ja psyykkistä tasoa: onko minulla yhteistä tämän ihmisen kanssa?

– Aluksi voi tuntua lähes julmalta noin vain nopealla tahdilla jakaa ihmisiä niihin, jotka kiinnostavat, ja niihin, jotka tiputetaan pois. Mutta kyllä siihen pian tottuu ja oppii hyväksymään sen, että kuvilla on iso rooli valinnoissa, Koistinen kirjoittaa.

Näin valitset kuvat – 7 vinkkiä

 1. Panosta pääkuvaan. Valitse otos, jossa kasvosi näkyvät selkeästi.

 2. Lataa itsestäsi pääkuvan lisäksi muita kuvia, jotka kertovat jotain olemuksestasi ja harrastuksistasi. Pyri siihen, että kuvissa olisi erilaisia ilmeitä ja kuvakulmia.

 3. Paljasta sopivasti. Älä peitä osaa itsestäsi aurinkolaseilla, laskettelukypärällä tai isolla hatulla. Tinderin mukaan aurinkolasit vähentävät oikealle pyyhkäisyjä 15 prosenttia ja hattu 12 prosenttia.

 4. Hymyile! Tinderin tilastojen mukaan hymy lisää oikealle pyyhkäisyjä 14 prosenttia. Pidä tämä mielessä, jos meinaat ladata pääkuvaksi mysteerisen otoksen, jossa katsot ilme vakavana kauas kaukaisuuteen.

 5. Harkitse kuvakulmaa. Tinderin mukaan melko lailla suoraan edestä otetut kuvat pyyhkäistään oikealle 20 prosenttia todennäköisemmin kuin sivusta tai takaapäin otetut. Kuvaa ei kannata ottaa myöskään liian läheltä – kukaan ei halua nähdä nenän ihohuokosia vielä tässä vaiheessa.

 6. Älä pyri miellyttämään kaikkia. Mallimainen ulkoasu ei välttämättä edistä digideittailua. OkCupidin analyysien mukaan nainen, jonka ulkonäkö aiheutti miehissä vaihtelevia mielipiteitä, pärjäsi paremmin kuin sellainen, joka oli yleisesti miesten silmiin nätti.

 7. Ota lemmikki mukaan kuvaan. Deittipalvelu Match.comista tehdyssä tutkimuksessa 35 prosenttia naisista ja 26 prosenttia miehistä sanoi kiinnostuneensa jostain profiilista enemmän siksi, että toisella oli lemmikki.

Tilastojen mukaan pelkän yhden kuvan jakaneet saavat selvästi vähemmän matcheja kuin useamman kuvan laittaneet. Eräässä tutkimuksessa kuvien lisäys yhdestä kolmeen kasvatti osumia kymmeniä prosentteja.

Millaisia kuvia kannattaa välttää?

 • epätarkkoja ja suttuisia

 • vuosia vanhoja otoksia

 • kuvia, joissa on aurinkolasit, hattu tai vastaava

 • pullistelevia saliselfieitä ilman paitaa

 • kuvia alusvaatteissa

 • lapsia tunnistettavina

 • hääkuvia tai muita kuvia entisistä kumppaneista

 • sitä, että kaikki kuvat ovat selfieitä

 • maisemakuvia

 • kuvia autosta tai muusta omaisuudestasi

Millaisia kokemuksia sinulla on Tinderistä? Kommentoi alla!

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?