Seksi & Parisuhde

Näihin molempien kannattaa vastata ennen kuin muutatte yhteen – seksuaaliterapeutti esittää 3 tärkeää kysymystä

Julkaistu:

Suhteet
Kumppanin kanssa yhteen muuttaminen voi olla yllättävän iso juttu, minkä vuoksi aiheesta keskusteleminen ja sen pohtiminen rauhassa kannattavat.

1. Miksi olette muuttamassa yhteen?

Siihen, missä vaiheessa kannattaa muuttaa yhteen, ei ole yksiselitteistä ohjenuoraa. Yleensä ihmiset muuttavat yhteen sen takia, että haluavat asua yhdessä, mutta monesti päätökseen vaikuttavat myös käytännön syyt.

On hyvä kyseenalaistaa omia ajatuksiaan, mikäli on muuttamassa kumppaninsa kanssa yhteen esimerkiksi pelkästään sen takia, että säästää siten rahaa. Ainakin tästä omasta lähtökohdastaan kannattaa tällöin puhua avoimesti kumppaninsa kanssa.

Niinikään ei ole tarpeen muuttaa yhteen sen vuoksi, että tietyssä suhteen vaiheessa niin vain ”kuuluu” tehdä.

2. Onko jotain, minkä toivotte muuttuvan suhteessanne yhteenmuuton myötä?

On luonnollisesti hyvä, että tuntee toisen ja hänen elämänsä riittävän hyvin: tällöin esimerkiksi toisen tavat ja elämänrytmi eivät yllätä perinpohjaisesti.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Olemalla yötä toisen luona usein sekä pidemmillä lomilla pääsee kärryille siitä, miten omat tavat sopivat yhteen toisen tapojen kanssa.

Yhteenmuuttokeskustelun yhteydessä on luontevaa puhua ylipäätään siitä, mitä suhteen osapuolet toivovat elämältään ja odottavat toisiltaan ja suhteeltaan. Ellei aiemmin olla puhuttu raha-asioista ja kotitöiden jakamisesta, aiheista on syytä sekä vaihtaa ajatuksia että sopia ennen kuin muutetaan saman katon alle.

On myös tärkeää tiedostaa, että suhteen mahdolliset ongelmat harvemmin katoavat itsestään, kun muutetaan yhteen. Sitoutumista kipuileva osapuoli voi käyttäytyä välttelevästi, vaikka osoite olisikin sama.

3. Millaisen kodin haluatte?

Yhteen muuttamiseen liittyy myös paljon ratkottavia käytännön asioita. Kuinka paljon teillä on rahaa käytettävissä? Vuokraatteko vai ostatteko asunnon?

Voiko jommankumman asuntoon muuttaa, mitä plussia ja miinuksia siinä vaihtoehdossa on? Missä ja miten haluatte asua? Minkä kokoisen ja tyylisen asunnon haluatte?

Kun etsitte yhteistä asuntoa, pohdintoja helpottaa se, että osapuolet listaavat rauhassa, mitä toivovat kodiltaan ja arjeltaan.

Asunnon etsintä ja muuttaminen voivat tuottaa melkoisen stressin, puhumattakaan lainanhakemisesta ja remontoinnista. Sen vuoksi niin suhteesta kuin omasta hyvinvoinnista on hyvä pitää huolta, vaikka elämänmuutos itsessään olisi kuinka toivottu ja iloinen asia.

Tällä palstalla erityistason seksuaaliterapeutti Elina Tanskanen antaa vinkkejä parempaan parisuhde- ja seksielämään. Hän on myös logoterapeutti ja YTM.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt