Seksi & Parisuhde

Haluatko aidosti pitää huolta suhteestasi? 5 tapaa olla ihana kumppani

Julkaistu:

Suhteet
Oiva ensimmäinen askel on katsoa peiliin ja pohtia, millainen kumppani on. Oman toiminnan muuttaminen voi olla erinomainen tapa ennaltaehkäistä suhteen ongelmia.

1. Tee pieniä huomaavaisia tekoja.

Ne helpottavat kumppanisi elämää ja saavat hänen huomaamaan, että olet ajatellut häntä.

2. Kysy, millaisesta fyysisestä läheisyydestä kumppanisi pitää.

Kysy myös, millaisia rakkauden- ja hellyydenosoituksia hän toivoo. Saatat huomata, että tarvitsette ja toivotte eri asioita, jolloin voi olla, että joudut aktiivisesti opettelemaan uusia tapoja olla kumppanisi lähellä ja osoittaa hänelle rakkautta.

3. Mieti, mitä piirteitä ja ominaisuuksia arvostat kumppanissasi ja kerro niistä hänelle.

Valtaosa ihmisistä rakastaa saada kehuja, kunhan ne ovat vilpittömiä – on inhottavaa tajuta, että kumppani sanoo jotain ilman, että tarkoittaa sitä oikeasti. Jos puhuminen tuntuu vaikealta, yhtä hyvä tapa on lähettää kumppanille arvostavia viestejä.

4. Anna kumppanillesi tilaa olla oma itsensä.

Älä esimerkiksi kritisoi sitä, miltä hänestä tuntuu ja kuunnellessasi häntä pyri ennen kaikkea ymmärtämään hänen kokemusmaailmaansa. Esitä tarvittaessa kysymyksiä. Joskus voi olla vaikea hyväksyä sitä, miten kumppani jossain tilanteessa toimii. Ennen kuin puuttuu kumppaninsa toimintaan, itseltä kannattaa kysyä kahdesti, onko se perusteltua, vai onko kysymys vain siitä, että toisen tapa ärsyttää erilaisuutensa takia, muttei aiheuta esimerkiksi vaaratilanteita.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

5. Tue kumppaniasi hänelle tärkeissä asioissa.

On tärkeää, että parilla on niin yhteisiä kuin omia tavoitteita. Voi olla, että kumppanisi painottaa elämässään eri asioita kuin sinä eikä se tuota ongelmaa, elleivät jommankumman pyrkimykset ole vakavassa ristiriidassa yhteisen elämän tavoitteiden ja tärkeiden asioiden kanssa. Vaikka jokin kumppanisi ”juttu” ei kiinnostaisi sinua henkilökohtaisesti, lisäät suhteenne hyvinvointia, kun tuet kumppaniasi hänelle tärkeissä asioissa.

Tällä palstalla erityistason seksuaaliterapeutti Elina Tanskanen antaa vinkkejä parempaan parisuhde- ja seksielämään. Hän on myös logoterapeutti ja YTM.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt