Ikäerolla ei ole merkitystä Arjalle, 54, ja Juri-Joselle, 30 – ”Keskitymme nauttimaan toisistamme” - Seksi & Parisuhde - Ilta-Sanomat

Ikäerolla ei ole merkitystä Arjalle, 54, ja Juri-Joselle, 30 – ”Keskitymme nauttimaan toisistamme”

Aviopari Arja, 54, ja Juri-Jose, 30, kertovat elävänsä nyt elämänsä onnellisinta aikaa.

Arjan ja JJ:n välillä on sadan prosentin luottamus. Molemmat tietävät, että suhde on kerrasta poikki, jos luottamus menee.

6.8.2018 15:50

– Ikäeron huomaa vain peilistä, eikä sillä ole mitään merkitystä.

Näin toteaa Juri-Jose, JJ, Mäntysalo, 30, joka tapasi tulevan vaimonsa Arjan, 54, neljä vuotta sitten kajaanilaisessa yökerhossa.

– Kun Juri ilmestyi sinne Kajaanin Onnelaan, hänellä oli päässään aurinkolasit ja valkoinen puvuntakki. Katsoin häntä ja aloin nauraa. Ajattelin, että tuo on ”täys sokio”. Pian se tarttui pylvään takaa luvattomasti takapuoleeni, Arja muistelee huvittuneena.

JJ ei myönnä tapahtunutta.

– En ole mikään hakkarainen, hän sanoo.

– Rangaistuksena siitä sait sitten elinkautisen, Arja nauraa ja viittaa avioliittoon, joka solmittiin kaksi vuotta sitten.

Arja oli päättänyt, ettei enää koskaan sitoudu

Ensikohtaaminen helmikuussa 2015 ei johtanut mihinkään muuhun kuin Facebook-kaveruuteen. Yleisurheilua harrastava Arja poistui ravintolasta ajoissa, sillä seuraavana aamuna hänellä oli tiedossa kova treeni.

Kaksi toisilleen tuntematonta ihmistä alkoi vaihtaa ajatuksia Messengerissä.

Erityisluokanopettaja Arja oli eronnut kymmenen vuotta aikaisemmin ja päättänyt, ettei koskaan enää sitoutuisi vakituiseen suhteeseen. Liikemies JJ taas oli viettänyt villiä poikamieselämää.

 Tuntui, että tämä kortti on katsottava loppuun, kun ei kerran ole mitään menetettävääkään

– Hän vaikutti todella fiksulta, nopeaälyiseltä ja sopivan pahasuiselta ihmiseltä. Yritimme keskustella myös puhelimessa, mutta oli vaikeaa saada selvää Jurin (satakuntalaisesta) mongerruksesta, Arja muistelee huvittuneena.

– En minäkään oikein ymmärtänyt Arjan savolaista puhetapaa, kuittaa JJ, joka ihastui kovikselta vaikuttavan Arjan luonteeseen.

– Arja sanoo suoraan, mitä ajattelee, mutta vaikka vaikuttaa kovalta, hän on sisimmältään todella herkkä ihminen. Ja kaunis, JJ lisää.

”Elämme unelmaamme”

Saman vuoden syyskuussa kaksikko sopi kahvitreffit Kokkolaan. Prätkämimmi Arja kurvasi treffeille moottoripyörällään ja Juri-Jose urheiluautollaan. Sen jälkeen yhteydenpito tiivistyi ja pari alkoi tapailla tosissaan.

Seurustelu tiivistyi, Arja muutti Kainuusta Satakuntaan, ja syksyllä 2016 pari vihittiin todistajien läsnä ollessa. Arjasta tuli Mäntysalo, ”Mäntis kakkonen”, kun Juria kutsutaan ”Mäntikseksi”.

 Onhan Juri tuommoinen babyface, mutta onneksi näen vain hänen naamansa enkä omaani, ellei olla peilin edessä.

Liiton solmiminen oli Arjan mukaan Jurin toivomus, mutta päätös oli yhteinen. He molemmat kertovat elävänsä nyt elämänsä onnellisinta aikaa.

– Elämme unelmaamme ja keskitymme nauttimaan toisistamme, sanoo JJ.

– Olin ja olen edelleen rakastunut ja tässä jutussa täysillä mukana. Tuntui, että tämä kortti on katsottava loppuun, kun ei kerran ole mitään menetettävääkään, Arja kertoo.

”Kyllähän meitä katsotaan”

Mäntysalot kertovat pitkien keskusteluiden ja väittelyiden olevan suhteen suola. He viihtyvät yhdessä 24/7, kaiken vapaa-aikansa.

Arjalla on virka Pirkanmaalla. Työnsä ohessa hän viimeistelee liikuntatieteen maisterin opintojaan. Jurilla on oma firma, joka hoitaa asiakasyritystensä menekinedistämistä. JJ myös opiskelee oikeustieteitä.

JJ ryhtyi yrittäjäksi heti lukion jälkeen keksittyään idean rentouttavasta juomasta. Sopimus ruotsalaisen Kopparbergin kanssa vei Mind Spa -juoman kansainvälisille markkinoille sekä yrittäjän isompiin bisneskuvioihin.

 Tässä suhteessa vältyn perheen perustamiselta, ja se on hyvä juttu.

Arja ja JJ kohtasivat pitkiä katseita suhteensa alkuvaiheessa, mutta molempien mukaan palaute on ollut pelkästään positiivista. Isoa ikäeroa ei siis ole ihmetelty tai kauhisteltu ainakaan ääneen.

– Kyllähän meitä katsotaan, mutta mitä se kenellekään kuuluu, minkä ikäisiä me ollaan. Tämä on tasan tarkkaan meidän juttu. Ja jos joku jotain sanoo, täältä tulee kyllä takaisin, Arja vakuuttaa.

– En ole tässä muun kuin itseni takia. Eli tämä suhde perustuu meidän molempien vapaaseen tahtoon, jatkaa JJ.

Arja kyllä myöntää käyneensä läpi pienen ikäkriisin, kun tapasi Jurin.

– Tuli semmoinen sääli toisen puolesta – että jos Juri joutuu minua rollaattorilla työntämään ja vaihtamaan sukat.

– Nykyisin on kyllä vanhainkotejakin, puoliso kuittaa.

– Myös menetetyt 20 vuotta harmittivat. Tosin emmehän me olisi voineet edes tavata 20 vuotta sitten, nauraa Arja, joka ei enää halua pukeutua Puma-merkkisiin urheiluvaatteisiin.

– En halua leimautua. Onhan Juri tuommoinen babyface, mutta onneksi näen vain hänen naamansa enkä omaani, ellei olla peilin edessä.

JJ hankki moottoripyöräkortin vaimonsa seuraksi

Vaikka on kliseistä todeta iän olevan pelkkä numero, Arjan seurassa sanonta muuttuu täydellisen todeksi: hauska ja vauhdikas nainen muistuttaa enemmän kolme- kuin viisikymppistä.

– Jo alaluokilla opettajani sanoi, että Arja tekee mitä haluaa ja muut tekevät mitä osaavat. Siitä tuli minulle elämänohje: olen aina tehnyt sitä mitä olen halunnut, eikä minulla ole ollut fyysisiä tai henkisiä rajoitteita, vaikka ympäristö on niitä joskus yrittänyt asettaa.

 Jos ajattelisin, että iällä on merkitystä, sitten tuossa istuisi varmaan joku 20-vuotias likka.

JJ ei millään tavalla koe Arjaa itseään vanhemmaksi, vaan jopa päinvastoin. Pari miettiikin, kummalla on ollut rauhoittava vaikutus toiseen. Joissakin asioissa Arjasta tuntuu jopa, että JJ on hänelle isähahmo.

– Kaurismäen elokuvista tuttuja hiljaisia hetkiä ei meidän suhteessa silti ole. Meidän elämäntavat ja tyylit sopivat hyvin yhteen, sanoo JJ, joka hankki moottoripyöräkortinkin voidakseen lähteä vaimonsa seuraksi cruisailemaan.

Arja houkutteli JJ:n Kissin keikalle

”Mäntisten” musiikkimaku on kuin eri planeetoilta, sillä Juri kuuntelee mieluiten 1980- ja 1990-lukujen Suomi-iskelmiä ja Arjalle kelpaa vain kunnon hard rock.

Arja on yllättänyt miehensä kuuntelemasta jopa Georg Otsia, mutta hän on kyllä onnistunut houkuttelemaan tämän Kissin ja Foo Fightersin keikoille.

Arja korjaa sujuvasti moottoripyörät ja muut tekniset laitteet, ja Juri hoitelee kotihommat, kuten ruuanlaiton.

– Opin jo kuusivuotiaana kaiken polttomoottoreista, kun korjasin isäni kanssa Mersua, selvittää Arja, joka tunnistaa autojen viat helposti.

Vaikka JJ ajaa Legends-luokan rata-SM-sarjaa, mies myöntää olevansa pihalla lähes kaikessa tekniikassa.

Arja ei voisi elää itsensä ikäisen kanssa

Arja ei voisi mitenkään kuvitella elämää omanikäisen miehen kanssa.

JJ puolestaan toteaa olevansa onnekas, että on saanut elää eri-ikäisten ihmisten kanssa.

– Ikä ei ole ikinä ollut minulle mikään määräävä tekijä. Jos ajattelisin, että iällä on merkitystä, sitten tuossa istuisi varmaan joku 20-vuotias likka.

Arjalla ei ole lapsia, eikä niitä tule vastedeskään.

– Ellei sitten Juri tule raskaaksi. Joskus jos hän sattuu olemaan kiukkuinen, varmistan, ettei hän vain ole raskaana (naurua).

JJ ei halua lapsia, sillä on sitä mieltä, etteivät ne sopisi hänen elämäntyyliinsä.

– Tässä suhteessa vältyn perheen perustamiselta, ja se on hyvä juttu.

– Kun minä delaan, sitten sulla on aikaa olla isukkina, heittää Arja.

– No, ehkä sitten Dannyn ikäisenä mulla on joku parikymppinen, Juri vastaa.

– Ja minä tulen pilven reunalle katsomaan, että otit sitten tuommoisen.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?