Seksi & Parisuhde

Mikä alistetuksi tulemisessa oikein viehättää? 4 muuta seksikysymystä, joita et ole koskaan kehdannut kysyä

Julkaistu:

Me Naiset
Kysyimme seksuaaliterapeutilta vastaukset seitsemään kysymykseen, joita moni miettii, mutta ei uskalla kysyä.
Seksiin liittyy paljon asioita, joista vaietaan. Ne saattavat yksinkertaisesti olla liian tuntemattomia tai aiheuttavat kiusaantuneisuutta. Jokaisella meistä on omat kysymyksemme, joista voi olla vaikea löytää tietoa.

Keräsimme kiusallisenakin pidettyä seksikysymyksiä, joihin pyysimme vastaukset Sexpon erityistason seksuaaliterapeutti (NACS) Marja Kihlströmiltä.

1. Mitä ”pegging” on? Onko sen harrastaminen normaalia?

Ovatko monet miehet kiinnostuneita siitä, mutta sitä ei uskalleta pyytää? Miten siitä voisi puhua kumppanin kanssa?

Pegging tarkoittaa sitä, että heteromiestä penetroidaan. Se on täysin normaalia. Osa miehistä on kiinnostuneita siitä, mutta osa ei uskalla sanoa sitä ääneen. Tähän vaikuttaa stereotyyppinen ajattelu homoista ja siitä, että vain homomiesten anaaliin voidaan työntää asioita. Pegging voi olla äärimmäisen nautinnollista miehelle.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Tällaisista asioista kannattaa yrittää puhua kumppanin kanssa vaatteet päällä. Suhteessa on tärkeää, että seksuaalisista toiveista voidaan puhua. Jos on paljon sanomattomia toiveita, seksi käy tylsäksi. Seitsemän vuoden suhteen jälkeen voi olla vaikeaa pyytää kumppania työntämään sormea pyllyyn. Hyvä kysymys on myös, mitä toiselle voi tehdä ilman, että se rikkoo omia rajoja?

2. Onko anaaliseksiä okei harrastaa tai edes ehdottaa ensimmäisellä seksikerralla?

Aina voi ehdottaa, mutta silloin täytyy ottaa avomielisesti vastaan toisen kieltäytyminen. On naisia, jotka nauttivat anaaliseksistä enemmän kuin emätinseksistä. Kun ehdottaa, on tärkeää ottaa huomioon, miten ehdottaa ja miten ottaa vastauksen vastaan. Naisen aloitteellisuus anaaliseksiin on normeja rikkovaa, mutta se ei ole vain miesten mielessä pyörivä kysymys.

3. Onko anaaliseksin harrastaminen vaarallista?

Voiko siitä aiheutua jotain haittoja, kuten peräreiän venyminen?

Anaaliseksi ei ole vaarallista, jos se tehdään oikein. Anaaliseksissä edetään hitaasti: alkuun kunnon esileikki, jossa hyväillään peräaukkoa, esimerkiksi sormilla tai pienellä anaalitapilla. Kumppanin pitää olla rento ja liukastetta ei sovi unohtaa.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Jos pelkää kipua, se lisää kipua, sillä peräaukko pysyy supussa ja se sattuu. Kipu on kehon signaali siitä, mikä on hyvä. Iso virhe on aloittaa anaaliseksi takaapäin, jolloin mies työntää helposti liian rajusti.

4. Mikä alistamisessa/alistetuksi tulemisessa oikein viehättää?

Sehän kuitenkin etäisesti muistuttaa ikävää ja jopa väkivaltaista tilannetta. Miksi ihminen haluaa leikkiä sitä?

Ihmisillä on paljon fantasioita vaarallisuudesta. Vaarallinen seksi kiihottaa ihmisiä, kunhan sen voi keskeyttää ja sen tekee tutun kanssa. Hyvä kysymys onkin, tarvitseeko täysin ymmärtää vai pitäisikö keskittyä vain nauttimaan? Liika selittäminen ei ole tarpeen.

5. Fisting – miten se on edes mahdollista?

Fisting tarkoittaa nyrkkiseksiä, eli kumppania tyydytetään työntämällä koko käsi sisään. Alkuun tarvitaan riittävästi esileikkiä, ja fistaus aloitetaan yksi sormi kerrallaan. Käsi pidetään supussa, ei auki.

Tärkeintä on rentoutua. Rentoutumiseen voi auttaa, jos kumppani hyväilee samalla klitorista. Parin pitää käyttää riittävästi liukastetta, muutakin kuin emättimen omaa. Tärkeää on myös kiinnittää huomiota kynsien pituuteen. Kun fistaa, pitää seurata ja kuunnella kumppania, eikä kipu saa olla epämiellyttävää.

Mitä squirttaaminen on? Entä voivatko isokokoiset häpyhuulet vaikuttaa seksiin? Lue koko juttu Menaiset.fi:stä.

Lue myös:

Naiset kertovat: Tämä on rohkein seksikokemukseni

Naiset kertovat, mikä petipuuhissa ärsyttää eniten: ”Katuporamainen jynkytys ei innosta yhtään”

Mitä tuherolle käy, jos sitä ei käytä? Näin huolehdit vaginasi hyvinvoinnista, kun et harrasta seksiä

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt