Jenni, 24, järkyttyi, kun mies yritti väkisin jättää kondomin pois – naiset kertovat nyt, miten miehet kiukuttelevat ehkäisystä - Seksi & Parisuhde - Ilta-Sanomat

Jenni, 24, järkyttyi, kun mies yritti väkisin jättää kondomin pois – naiset kertovat nyt, miten miehet kiukuttelevat ehkäisystä

Julkaistu: 30.7.2018 21:00

Kondomin käyttö tuntuu olevan monille miehille yllättävän hankalaa.

– Mikä helvetti siinä on, että suomalaismiehille kondomin käyttö on niin vaikeaa? ihmettelee Annika, 30, nimimerkin takaa.

Hän kertoo päätyneensä yllättävän usein tilanteeseen, jossa seksikumppanin kanssa pitää väitellä siitä, käytetäänkö ehkäisynä kondomia vai ei. Annika on törmännyt ilmiöön siitä saakka, kun on aloittanut seksielämänsä.

Voisi luulla, että suomalainen seksikasvatus olisi hyvällä tolalla – jokainen seksuaalisesti aktiivinen ihminen tuntisi huolen sukupuolitaudeista ja ei-toivotuista raskauksista. Totuus on usein kuitenkin toinen, kertovat Me Naisten haastattelemat naiset.

He ovat kohdanneet toistuvasti tilanteita, joissa kumppani painostaa, kiukuttelee tai suoranaisesti kieltäytyy ehkäisyn käytöstä.

Äärimmäisissä tapauksissa kondomi saatetaan sujauttaa salaa pois seksin aikana, jolloin kyseessä hyväksikäyttöön rinnastettava stealthing-ilmiö: nainen antaa suostumuksensa turvaseksiin, mutta mies pettää luottamuksen ja altistaa naisen raskaudelle ja seksitaudeille.

Kondomin välttelyllä on ikäviä seurauksia: muun muassa Iso-Britannian seksitautien klinikoilla kamppaillaan jälleen syfilistartuntojen (tuttavallisesti kupan) kanssa, vaikka tauti saatiin hävitettyä maasta jo toisen maailmansodan jälkeen.

Jatkuvaa uikutusta kondomeista

Me Naiset keräsi samankaltaisia kokemuksia useilta naisilta. Niille yhteistä oli miehen halu välttää kondomin käyttöä tai valittaa siitä.

Jos nainen ei painostuksen alla uskalla vaatia kondomia, voi hän vasten tahtoaan altistaa itsensä monille riskeille, kuten Riinan tarina osoittaa.

– Eräs hyvä ystäväni tapaili nuorempana kundia, joka vaati ystävääni syömään jälkiehkäisypillereitä. Kondomin käyttö tuntui kuulemma ikävältä, joten mies tarjoutui ostamaan ystävälleni aina jälkiehkäisyt, jotta sai harrastaa seksiä paljaalla. He tapailivat muutaman vuoden, ja umpirakastuneena ystäväni ei osannut sanoa ei. Lopulta hän söi vuosittain jopa 4–5 jälkiehkäisypilleriä, täysin lääkkeen suositusten vastaisesti. Kaiken lisäksi mies oli täysin surutta harrastanut seksiä myös muidenkin kanssa, joten ystäväni altistui lisäksi seksitaudeille. –Riina, 23.

Jos nainen on uskaltanut vaatia kondomia, on hän saattanut törmätä kiukutteluun.

– Miehet kyllä ovat pukeneet kondomin vapaaehtoisesti, mutta olen usein saanut kuunnella niskurointia sen käytöstä, esimerkiksi vitsi nää kortsut on kyllä rasittavia, kunpa ei tarvitsisi käyttää kortsua, ei tunnu yhtä hyvältä, vaikee olla eri asennoissa ja niin edelleen. – Sara, 22.

Jenni yllättyi siitä, kuinka tavallista ehkäisyn poisjättäminen oli hänen kumppaneilleen. Yhden illan kumppanit yrittivät työntyä sisään ilman mitään suojaa:

– Minulla oli viime keväänä ajanjakso, jolloin harrastin useamman kerran yhden illan juttuja. Jokainen kumppani oli oikein mukava mies ja seksi tajuttoman hyvää, mutta jokaista seksikertaa yhdisti se, että esileikin jälkeen miehet yrittivät tunkeutua tai työntyivät sisääni ilman kumia. Se vaikutti olevan täysin luonnollinen toimintamalli jokaiselle, mikä oli todella hämmentävää.

Laitoin touhulle tietenkin joka kerta stopin ja passitin miehen etsimään kortsun ennen jatkamista. Yhden tyypin kanssa suihkutellessa hän yritti monta kertaa tuikata sisään ilman suojaa sanoen ”en mä sun sisälle aio tulla”.

– Tuntuu kiusalliselta selittää aikuiselle miehelle, miksi kondomi on pakollinen, koska itselle se tuntuu itsestäänselvyydeltä. Kaiken lisäksi näiltä ”yllätystyöntyjiltä” on mahdollista saada tartunta jo siitä yhdestä työnnöstä. – Jenni, 24.

”Mitäpä jos söisit ehkäisyn?”

Sanni kertoo olleensa seksisuhteessa, jossa mies pyysi häntä aloittamaan hormonaalisen ehkäisyn jo ensimmäisillä treffeillä.

– Seksikumppanin suusta kuultua: ”en tykkää kortsuista, ne tappaa fiiliksen” ja ”se puristaa, eikä tunnu hyvältä”. Tapailin jokin aika sitten seksin merkeissä miestä, joka jo ensimmäisellä kertaa ehdotti minulle, että pitäisiköhän mun ruveta syömään jotain pillereitä tai ottaa vaikka jälkiehkäisty, jotta tavatessamme seksiä voitaisiin harrastaa ilman kumia. Olin pöyristynyt.

Jouduin pitämään aikuiselle miehelle saarnan siitä, millaista myrkkyä jälkiehkäisy on tai mitä sivuvaikutuksia nainen voi saada e-pillereiden syönnistä. Niitä ei todellakaan aleta popsimaan, jotta joku satunnainen hoito nauttisi enemmän yhdynnästä.

– Tämä sama mies saattoi lisäksi aivan hyvin hieroa itseään minua vasten esileikin aikana, ja jossain vaiheessa tuikata peniksen sisääni ilman mitään ennakkovaroitusta. Hän oli omien sanojensa mukaan clean fuck ja muisti kuittailla, että toivottavasti minäkin olen, kun olen niin tarkka kortsun käytöstä. Tämä mies oli pohjanoteeraus. – Sanni, 29.

Lue myös:

Päivi näytteli miehelleen jokaisen orgasminsa yli kymmenen vuotta – sitten mies meni vaihtoon

”Erittäin sikamaista ja vastuutonta käytöstä” – naiset kertovat seksikerroista, jotka olisivat kernaasti saaneet jäädä välistä

Siiri Enoranta teetti sterilisaation heti, kun se oli mahdollista: ”En ymmärrä, miksi 25-vuotias ei ole tarpeeksi kypsä päättämään”

Hormoniehkäisyn ABC – mikä sopii kenellekin?

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?