Seksi & Parisuhde

Näin paljon muilla on ollut seksikumppaneita kolmekymppisenä – katso ja vertaa!

Julkaistu:

Seksikysely
IS:n seksikysely: 30-vuotiailla on ollut keskimäärin vähän yli 11 seksikumppania.
Seksikumppanien lukumäärän ei ole syytä määritellä ihmistä tai tämän seksuaalisuutta. On kuitenkin ymmärrettävää, että asia kiinnostaa – etenkin uuteen kumppaniin tutustuessa.

– Niillä, joilla on eniten seksikumppaneita, on monesti myös muin tavoin aktiivinen seksi- ja seuraelämä, enemmän sooloseksiä, myönteinen kuva seksistä sekä monipuolinen seksikäyttäytyminen, sanoo seksuaaliterapeutti, kliininen seksologi Tiina Vilponen seksuaalista hyvinvointia edistävästä Sexpo-säätiöstä.

Ilta-Sanomien seksikyselyyn vastanneilla on ollut kolmeenkymmeneen ikävuoteen mennessä keskimäärin vähän yli 11 seksikumppania: naisilla noin 11 ja miehillä 12. Neitsyitä oli naisista noin kolme prosenttia ja miehistä liki kahdeksan prosenttia. Yli sadan kumppanin kanssa kertoi olleensa joka neljäskymmenes vastaaja.

Seksikokeilut aiempaa hyväksyttävämpiä

Seksikumppanien sukupuolessa on Vilposen mukaan vuosien kuluessa tapahtunut yksi selvä muutos: naiset raportoivat aiempaa enemmän seksistä naisen kanssa – myös ne naiset, jotka ovat pääasiassa seksuaalisesti kiinnostuneita miehistä.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Seksuaalinen vapautuminen on mahdollistanut monenlaisten suhteiden ja seksikokeilujen näkemisen aiempaa hyväksyttävämpänä asiana. Lisäksi seksuaali-identiteettien rajat ovat nykyään joustavampia ja käsitys seksuaalisuudesta on avarampi.

Vastaajiin lukeutuu myös heitä, jotka eivät määrittele itseään mieheksi tai naiseksi. Heistä lähes 30 prosenttia kertoo olevansa neitsyitä.

– Sukupuolivähemmistöön kuuluvien on kyselyn perusteella selvästi vaikeampaa löytää seksikumppania. Joukossa voi olla myös aseksuaaleja, jotka eivät ole kiinnostuneita seksisuhteiden solmimisesta, Vilponen sanoo.

Kumppanien lukumäärästä ei Vilposen mukaan kannata tehdä yksioikoisia päätelmiä ihmisen seksuaalisuudesta.

– Olettamusten sijaan kumppanin kanssa kannattaa keskustella omista mieltymyksistä sekä seksin merkityksestä elämässä ylipäätään.

Ilta-Sanomien kesäseksikyselyyn osallistui yli 26 000 ihmistä.Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt