Seksi & Parisuhde

Helle voi kuumentaa seksihalut - syyt, jotka saattavat vaikuttaa kesälemmiskelyn lisääntymiseen

Julkaistu:

Seksi
Lämpö ja loma saavat ottamaan rennommin, mikä saattaa lisätä seksihaluja.
Helle voi kuumentaa muutakin kuin ihon, nimittäin tunteet ja halut. Kesä ja loma saattaa saada parisuhde- ja seksihalut kipinöimään.

– Arvioisin, että kesä, mahdollinen loma ja ympäristön vaihdokset vaikuttavat siten, että osalla ihmisiä seksuaalinen halu lisääntyy. Auringonvalo, lämpö ja se, että voi ottaa rennommin vaikuttavat monilla myönteisesti mielialaan ja sitä kautta seksuaaliseen haluun, sanoo seksuaaliterapeutti Elina Tanskanen.

Jotain tekemistä voi olla myös sillä, että lämpimällä säällä käytetään kevyemmin vaatetusta ja osa ihmisistä käyttää kesälomallaan enemmän alkoholia kuin arkena.

Tanskasen mukaan seksuaalisen halun lisääntymisestä juuri helleaikaan ei taida olla varsinaista tutkimustietoa.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Toki tiedetään esimerkiksi se, että kondomeja myydään juhannuksen alla poikkeuksellisen paljon ja elo-syyskuussa todetaan enemmän klamydiatartuntoja kuin muina kuukausia.

Lue lisää: Näiden oireiden tulisi herättää epäily seksitaudista – myös oireeton tauti tarttuu eteenpäin

Kuuma voi myös uuvuttaa

Helteellä on myös kääntöpuolensa.

– Jos on jo tukalan kuuma, on ymmärrettävää, ettei jaksa tehdä juuri mitään, ei edes harrastaa seksiä.

Miten helle vaikuttaa sinun seksihaluihisi? Johtaako kevyt (tai olematon) vaatetus vilkkaampaan seksielämään? Vai viekö hikinen ja tukala olo viimeisetkin halut? Kerro se kommenttikentässä!

Lue lisää: Suomalaiset paljastavat, mikä tekee toisesta seksikkään - tai tappaa halut täysin: ”Pienet asiat, kuten parta”

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt