Seksi & Parisuhde

26 000 suomalaista vastasi – tässä on suosituin seksiasento

Julkaistu:

Seksikysely
Suosikkiasennot muuttuvat jonkin verran iän myötä. Nuorimmat jaksavat harrastaa seksiä myös seisaaltaan.
Nyt se on selvitetty: seksiasennoista nautinnollisin on takaapäin-asento. Naisista kaksi viidestä pitää sitä suosikkinaan ja miehistä lähes puolet, selviää Ilta-Sanomien kesäseksikyselystä. Kyselyyn vastasi 26 000 ihmistä. Melko perinteinen mies päällä -asento jää takaapäin-asennolle selvästi kakkoseksi.

–  Seksitavat ovat vuosikymmenten aikana monipuolistuneet, mikä näkyy muun muassa siinä, että nykyään kokeillaan enemmän uusia asentoja ja käytetään niitä useammin seksin aikana, sanoo seksuaaliterapeutti, kliininen seksologi Tiina Vilponen Sexposta.

Tyydyttävä seksielämä lisää hyvinvointia.

– On ilo lukea ihmisten olevan tietoisia siitä, mistä he nauttivat. Omaan kehoon ja erilaisiin tapoihin nauttia on hyvä tutustua muun muassa sooloseksin avulla. Seksistä kannattaa keskustella avoimesti kumppanin kanssa: mistä pidän, mistä en pidä. Entä miten voisin tuottaa kumppanilleni nautintoa? Omat mielihyvän lähteet voivat myös muuttua. On tärkeää, että toista ei nolaa, vaikka ei olisikaan valmis siihen, mitä kumppani ehdottaa. Omia ja toisen rajoja on tärkeä kunnioittaa, Vilponen sanoo.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Ikäryhmissä eroja

Takaapäin oli suosituin asento erityisesti keski-ikäisten keskuudessa. Samoin nainen päällä -asento on työikäisten mieleen.


Nuoret jaksavat harrastaa seksiä vielä seisaallaankin. Kylkiasento taas kerää suosiota iän myötä. Mitä vanhempi ikäryhmä, sitä useampi valitsi kylkiasennon suosikikseen. Kaikki käy -vastauksiakin löytyi kuitenkin myös vanhimmista ikäryhmistä.

– Kyselyn perusteella myös vanhemmissa ikäryhmissä näkyy seksitapojen monipuolisuus. Omasta seksuaalisuudesta ja nautinnosta voi löytää uutta koko elämän ajan, Vilponen sanoo.Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Missä asennossa sinä olet kokenut huimimmat hetket? Kerro se kommenttikentässä!

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt