Seksi & Parisuhde

Alina, 22, etsi kuvansa kanssa asuntoa netistä – sinnikkäistä tamperelaismiehistä tuli riesa

Julkaistu:

Me Naiset
Nuori opiskelijanainen laittoi nettiin ilmoituksen, jossa etsi asuntoa Tampereelta. Seurauksena oli useita erikoisia treffipyyntöjä.
Oululainen yhteiskuntatieteiden opiskelija Alina, 22, oli muuttamassa Tampereelle ja päätti laittaa asunnonhakuilmoituksen Tori.fi-sivustolle. Alina sai lopulta ilmoituksen kautta unelmiensa kämpän, mutta sitä ennen hän joutui kieltäytymään muutamista epämiellyttävistä pyynnöistä.

– Olin kuullut, että Torin kautta on helppo saada asunto, jos lisää palveluun oman asunnonhakuilmoituksen. Jotkut yksityiset vuokranantajat etsivät sieltä sopivan vuokralaisen mieluummin kuin käyttävät aikaa yleisten näyttöjen järjestämiseen.

Ajattelin säästäväni myös omaa aikaani yhdellä hyvällä ilmoituksella. Tiesin, että naisten häiriköinti asuntoilmoituksissa on yleistä, ja pahimmassa tapauksessa joku yrittää tarjota asuntoa seksiä vastaan. Päätin silti kokeilla.

Kirjoitin ilmoitukseen tavalliset tiedot minusta: olen parikymppinen nuori nainen Oulusta ja aloitan yhteiskuntatieteelliset opintoni Tampereen yliopistossa. Olen luotettava ja siisti vuokralainen ja etsin yksiötä. Fiksu ja napakka ilmoitus.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Liitin ilmoituksen yhteyteen kuvan itsestäni, jotta olisin helposti lähestyttävä ja erottuisin kuvattomien ilmoitusten joukosta. Kuva oli mustavalkoinen selfie minusta Marimekon raitapaidassa: tällainen tavallinen naapurintyttö pohjoisesta.

 

Kiinnostaako muuttaa yhteen komean ja urheilullisen nuorukaisen kanssa?

Julkaisin ilmoituksen puhelinnumeron kanssa ja jäin odottamaan asuntotarjouksia. Sain ensimmäisen yhteydenoton jo tunnin kuluttua, kun vieras mies lähetti tekstiviestin:

– Hei. Etsin kaksioni toiseen huoneeseen kämppistä. Kiinnostaako muuttaa yhteen komean ja urheilullisen nuorukaisen kanssa?

Kiitin miestä tarjouksesta ja kerroin jatkavani etsintää. Ilmoitin etsiväni yksiötä – niin kuin ilmoituksessa selvästi luki. Pian sain uuden viestin.

– Okei. Olisitko sä sit halunnut tutustua muuten ja nähdä? :)

Kuvallinen asunnonhakuilmoitukseni poiki ensimmäisen treffipyynnön. Mitä ihmettä? Luulin etsineeni asuntoa, en poikakaveria. Vastasin miehelle lyhytsanaisesti, että en etsi seuraa. Tämänkään kieltäytymisen jälkeen mies ei tajunnut lopettaa viestittelyä.

– En kai haitannut sinua? Olisi mukava tutustua. :(

Tässä vaiheessa lakkasin vastaamasta sinnikkäälle urheilijanuorukaiselle ja estin hänen numeronsa.

Pian puhelimeni pirisi uudestaan. Tällä kertaa minulle laittoi viestiä huonosti suomea taittava mies. En saanut hänen kirjoitusasustaan juuri muuta selvää, kuin ”haluatko muuttaa yhteen Hervantaan kanssani”. Jätin vastaamatta tähän viestiin, mutta mies jatkoi sinnikkäästi taivutteluani vielä kolmen uuden viestin verran.”

Lue vinkit , kuinka voi yrittää minimoida oudot häirikköpyynnöt netin asuntoilmoituksessa!

Lue myös:

Leenan ja Tuomon rakkaus syttyi autokolarista: ”Sananmukaisesti törmäsimme toisiimme”

Välittäjä vinkkaa: näin saat haluamasi vuokra-asunnon

Missä kulkee ahdistelun raja? Naiset vastaavat

Käytöstapoja, kiitos! Näistä syistä jokaisen pitäisi tehdä elämässään ainakin yksi kesä asiakaspalvelutyötä

Oletko sinä saanut epämääräisiä tai asiattomia yhteydenottoja asuntoilmoitukseesi? Kerro alla kommenteissa!

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt