Seksi & Parisuhde

”Seksi ei kiinnosta, olen unohtanut koko asian” – 8 sinkkua kertoo, miksi vapaana on kivempaa

Julkaistu:

Sinkut
Moni sinkku nauttii suuresti vapaudestaan.
Itsenäinen elämä, uran luominen ja taloudellinen turvallisuus – nämä kolme asiaa näyttävät olevan sinkkunaisille tärkeimpiä. Avioliiton satamaan purjehtiminen tuli kyselyssä vasta neljännelle sijalle.

Kysyimme, mitä ajatuksia kysely ja elo sinkkuna herättää. Tässä poimintoja vastauksista:

”Ei tarvetta olla riippuvainen”

Nykyisin naisilla on mahdollisuus elää itsenäistä elämää eikä ole tarvetta olla riippuvainen miehestä. Ei ole ihme, että jotkut naiset valitsevat tällaisen elämän.

Pix

”Parempi yksin kuin juntin kanssa”

On se kummallista että jotkut oikeasti haluaa olla jonkun juopon juntin kanssa. Kyllä se on paljon parempi olla yksin. Ei kukaan fiksu ja itsenäinen – myös taloudellisesti täysin itsenäinen – nainen juntteja kauaa katsele. Se alkoholismi kun on miesten yleisimpiä sairauksia Suomessa sekä usein parantumaton.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Sinkut on fiksumpia

”Vapaus!”

Vapaus mennä ja tulla miten lystää, vapaus käyttää rahaa miten lystää, vapaus katsoa telkkarista mitä haluaa, vapaus ostaa ja tehdä sellaisia ruokia kuin haluaa, vapaus pukeutua miten haluaa, vapaus olla virttyneissä verkkareissa kotona tekemättä mitään, vapaus siivota tai olla siivoamatta, vapaus nukkua niin pitkään kuin haluaa, vapaus valita miten viettää lomansa. Lista jatkuisi vielä, mutta en jaksa enää näpytellä.

Minna#1

”Oman elämän herra”

Sinkkuna on parasta kun saa olla täysin 24/7 oman elämänsä herra. Kotona tavarat on juuri niin kuin itse haluan. Voin tehdä, näyttää ja mennä juuri oman mielen mukaan. Ei tarvitse harrastaa sosiaalisuutta raskaan työpäivän jälkeen, jos ei siltä tunnu. Näin sinkun näkökannalta tärkeimpänä elämässä on vapaus. Vapaus olla oma itsensä ja tehdä asioita ilman kompromisseja. Itsekkyys ei ole täälläpäin kirosana vaan tervettä itsensä rakastamista.

N28

”Työ vie energian”

Itse olen ollut sinkkuna 10 vuotta. Useinkin tulee tunne, että olisi mukavaa, jos olisi vierellä joku, jonka kanssa puhua syvällisiä, joutavuuksia, joku jonka kanssa kietoutua sohvalle katsomaan elokuvaa tai käydä ulkona. Raaka tosiasia kuitenkin on, että työ vie kaiken ajan ja energian. Työpäivän jälkeen aika menee yleisen ylläpidon varmistamiseen (ruoka, pyykit, siivous, välttämätön lepo, ”konttorihommat”), joten on vaikea nähdä, että olisi aikaa huolehtia toisesta ihmisestä.

Mitä olen tehnyt tiedusteluretkiä kapakoihin ja ravintoloihin, ovat naiset olleet usein pinnallisia, lapsenomaisia ja pelkistetysti typeriä. Akateemisiin naisiin eivät ulkonäkö ja rahat riitä. Tyytyminen kerran vuodessa maksullisiin palveluihin pitää henkisesti koossa.

Gregorius

”Miehet ei kiinnostakaan”

Olen ollut yksin nyt 23 vuotta ja ex-mies on jo kuollutkin. Muutaman suhteenpoikasen jälkeen tulevaisuus huolestutti ja masensi hirveästi, kunnes tuli vaihdevuodet ja yks kaks havaitsin, ettei miehet kiinnostakaan. Aloin nauttia yksin olosta, lapset kasvaneet ja pesästä lentäneet ja vapaus koitti. Tärkein vapaus oli vapaus tyytymättömyydestä ja masennuksesta, kun koetin pakottaa kohtaloa tuomaan minulle hyvän miehen.

Olen nyt 63 ja en voi kuvitellakaan miestä rinnallani. Etenkin ajatus toisen vieressä nukkumisesta kauhistuttaa. Kärsin yhä kuumista ja kylmistä aalloista niin, että peitto on heitettävä pois monet kerrat yössä ja toisen ison ihmisen lämpö vieressä kyllä pilaisi viimeisetkin unen yritykset. Seksi ei kiinnosta, olen koko asian unohtanut ja nautin puutarhan hoidosta enemmin, ja vanha ja kuorsaava mies vieressä ei kiinnosta. Myöskään ei kiinnosta pitää kenestäkään huolta tai laittaa ruokaa toiselle, kun itse saa syödä mitä ja milloin huvittaa!

Vapaus tärkeintä

”Vaipparallit ei kiinnosta”

Itse miehenä en ole koskaan seurustellut, muutamia seksisuhteita minulla on ollut. Pärjään hyvin yksikseni, enkä edes varsinaisesti halua parisuhteeseen. Suurin syy sille miksi en koskaan ole seurustellut on varmaankin se, että en tarvitse naista muuhun kuin seksin harrastamiseen ja lapsia en halua, koska minua ei kiinnosta vaipparallit eikä lasten hoitaminen. Pärjään ja työelämässäni menee hyvin, mutta yksin asumisessa on se huono puoli, että on paljon kalliimpaa asua yksin kuin kaksin.

Työmies 28 v.

”Yksin eläminen ei ole sama kuin yksinäisyys”

Yksin eläminen ei tarkoita samaa kuin itsekkyys tai yksinäisyys! On yksinkertaisempaa elää omin nokkineen ja monelle se hyvin sopii. Samalla tällä ihmisellä voi olla suuri määrä ystäviä, harrastuksia, hyväntekeväisyysrientoja, uskonnollisia menoja, kreatiivista kiinnostusta, mitä vain. Ei ole pakko olla naimisissa tai asua jonkun kanssa, me ollaan kaikki erilaisia. Toiset eivät pysty itsenäiseen eloon, on liimauduttava vahvempaa ihmiseen ”tukena” ja sellaisesta suhteesta tulee myrkyllinen ja rasittava riippuvuussuhde.

Sinkkutaiteilija 65 v.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt