Seksi & Parisuhde

Karen kykeni harrastamaan seksiä vasta 32-vuotiaana - kärsi intiimivaivasta, josta puhutaan vähän

Julkaistu:

Seksi
Joillakin naisilla pelkkä ajatuskin esimerkiksi sormen, peniksen tai muun esineen työntämisestä emättimeen voi saada aikaan kivuliaan krampin.
Karen Buono, 35, voi vihdoin harrastaa seksiä ilman kipua. Yhdysvaltalaisopettaja menetti neitsyytensä vasta 32-vuotiaana, kun hän pääsi eroon ikävästä emätinkouristuksesta (vaginismus), joka on yksi vähemmän puhutuista seksuaalisista toimintahäiriöistä.

Emätinkouristuksille on Terveyskirjaston mukaan ominaista emättimen alaosaa ympäröivien lantionpohjan lihasten tahaton kouristus. Kouristus iskee, jos emättimeen työnnetään esimerkiksi sormi, penis, tamponi, gynekologisessa tutkimuksessa käytettävä tähystin tai mikä tahansa muu esine.

Joillakin naisilla pelkkä ajatus sormen, peniksen tai esineen työntämisestä emättimeen saa lihakset kouristumaan. Lihasten supistuminen voi olla lievää tai hyvin voimakasta, kramppaavaa kouristelua.

Emätinkouristukset vaikeuttavat seksiä ja suhteita

Emätinkouristus voi estää yhdynnät ja vaikuttaa isosti parisuhteen muodostamiseen. Karen yritti useaan otteeseen seksiä eri kumppaneiden kanssa, mutta turhaan. Monen epäonnistuneen yrityksen jälkeen Karen ennätti jo melkein luopua toivosta, vaikka hän kaipasikin seksiä. Karen päätti kuitenkin aloittaa emättimen laajennushoidon.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Työskentelin lantionpohjalihaksia tuntevan ammattilaisen kanssa monta kertaa viikossa neljän kuukauden ajan. Hän pelasti elämäni ja paranin täysin. Parasta oli se, että pystyin harrastamaan seksiä ilman kipua nykyisen aviomieheni kanssa, Karen kertoo videolla.


Karen kehottaa muita samasta vaivasta kärsiviä hakemaan rohkeasti apua.

Terveyskirjasto suosittelee emätinkouristuksesta kärsiviä kääntymään sekä gynekologin että seksuaalisten toimintahäiriöiden hoitoon erikoistuneiden psykoterapeuttien tai seksologien puoleen.

Lähteet: Terveyskirjasto, Caters news agency

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt