Seksi & Parisuhde

Yli 20 000 suomalaista paljasti seksimokansa – on yksi virhe, jonka joka neljäs on tehnyt makuuhuoneessa

Julkaistu:

Seksimokat
Suomalaisia koettelevat sänkypuuhissa muun muassa yllätetyksi tuleminen, ilmavaivat ja vahinkoeritteet.
Ilta-Sanomien tekemän suuren seksikyselyn perusteella suomalaisten makuuhuoneissa sattuu ja tapahtuu. Seksin aikana saatetaan kutsua kumppania väärällä nimellä, kärsiä ilmavaivoista tai nukahtaa kesken hommien.

Ilta-Sanomien kyselyyn vastasi juhannuksen aikana 26000 ihmistä, joista noin 80 prosenttia myönsi, että joskus elämän aikana on sattunut jonkin sortin seksimoka. Iso osa vastaajista myös kertoi kommelluksistaan. Vastaajat olivat 16–95-vuotiaita.
  • Kuuntele videolta tavallisten suomalaisten kertomuksia seksimokista.
Kyselyn mukaan suomalaisten yleisin seksimoka on ilmavaivat, joita oli seksin aikana kokenut lähes 25 prosenttia vastaajista. Erityistason seksuaaliterapeutti Marja Kihlström vahvistaa, että ilmavaivat ovat yleinen ja täysin tavallinen ”moka” suomalaisten sängyissä.

– On aika luonnollista, että kun ihminen rentoutuu, siltä pääsee pieru, Kihlström sanoo.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Joskus ilmaa pääsee ulos myös vaginasta. Emätinpierut syntyvät, kun rentoutuneeseen vaginaan pääsee ilmaa, eikä niitäkään pidä Kihlströmin mukaan hävetä.

– Nuorempia ihmisiä tällaiset asiat nolottavat yleensä enemmän kuin vanhempia.

”On hyvä muistaa se tosiasia, että näitä käy kaikille”

Noin viisi prosenttia vastaajista kertoi tulleensa yllätetyksi kesken seksin. Usein yllättäjä oli oma lähisukulainen tai naapuri.

Yleinen moka oli myös putoaminen sängystä kesken kaiken, samoin kuin nukahtaminen tai sammuminen. Väärä kumppanivalinta oli jäänyt monella mieleen, ja erilaiset vahinkoeritteet esiintyivät kommelluksissa usein.

 

Lähes jokainen mies kohtaa elämänsä aikana erektiovaikeuksia, toiset lievempiä ja toiset vakavampia.

Kihlströmin mukaan kiinnijäämiset, sängystä putoamiset, vahinkoeritteet ynnä muut mokat voivat tuntua sillä hetkellä kiusallisilta.

– Se on normaalia, että sillä hetkellä nolottaa ja hävettää, mutta silloin on hyvä muistaa se tosiasia, että näitä käy kaikille. Tunne kyllä lievenee useimmiten ajan kanssa.

– Tärkeää on myös se, miten kumppani suhtautuu mokiin. Nolouden ja häpeän tunteista ei pidä vaieta. Puhuminen on äärimmäisen tärkeää sekä ennen seksiä että sen jälkeen vaatteet päällä. Aina paras hetki ei ole seksin aikana, Kihlström neuvoo.

Mikäli häpeän tunne piinaa pitkään, on Kihlströmin mukaan hyvä puhua asiasta jollekin. Esimerkiksi Sexpo-säätiöllä on maksuton neuvontapuhelin, jossa voi keskustella seksuaalineuvojan kanssa itseä askarruttavista asioista.

Eri asiat vaivaavat naisia ja miehiä

Kyselyyn vastanneet naiset ja miehet kokivat osan mokista eri tavoin. Noin joka kymmenennen miehen mielestä erektion puute oli moka, ja noin viisi prosenttia miehistä kertoi lauenneensa joskus aivan liian nopeasti.

Kihlströmin mukaan miesten erektiovaikeuksista on tehty ihmeellinen uskomus.

– Lähes jokainen mies kohtaa elämänsä aikana erektiovaikeuksia, toiset lievempiä ja toiset vakavampia. Satunnaisissa erektio-ongelmissa ei ole mitään outoa.

– On myös yleistä, että vaikka olisi kuinka ihana, kiihottava ja uusi kumppani, niin miehellä ei yllättäen seisokaan. Vastaanotolla tästä puhutaan tosi paljon. Kyse on useimmiten vain jännityksestä ja suorituspaineista.

 

Aika yleistä on, että penis meinaa mennä väärään aukkoon ja sitten tulee hämmennys.

Kihlström sanoo, että naiset saattavat turhaan alkaa etsiä syitä itsestään, esimerkiksi soimata omaa ulkonäköään tai käyttäytymistään. Se ei kuitenkaan ole tarpeen.

– Nainen voi turhaan alkaa etsiä syyllistä, vaikka erektiovaikeus voi johtua ihan vain tilanteesta, joka on niin latautunut.

Kihlström muistuttaa, että lääkärin vastaanotolla kannattaa kuitenkin käydä, jos erektio-ongelmat ovat toistuvia ja ne huolestuttavat. Erektio-ongelmat ovat aina oire jostakin.

Naisia miesten ennenaikaiset siemensyöksyt häiritsivät paljon vähemmän kuin miehiä. Sen sijaan naisia vaivasivat miehiä enemmän yllättäen alkaneet kuukautiset sekä sähläys kondomin kanssa.

– Kuukautiset ovat osa naisten elämää. Jos on kuukautiset, sehän kertoo vain siitä, että kaikki on hyvin, Kihlström muistuttaa.

 

Myös naisten niin sanottu squirttaaminen eli ejakulaatio saattaa aiheuttaa nolostumisen tunnetta, jos ei ole tiennyt, että minussa on tällainen ominaisuus.

Yllättävän moni, noin kolme prosenttia vastaajista, kertoi joskus kutsuneensa kumppaniaan väärällä nimellä. Muita vastaajien mainitsemia mokia olivat muun muassa peniksen murtuminen, nenäverenvuoto, kumppanille nauraminen sekä oksentaminen kesken kaiken.

Kihlström kertoo kohdanneensa työssään muitakin seksikömmähdyksiä.

– Aika yleistä on, että penis meinaa mennä väärään aukkoon ja sitten tulee hämmennys. Myös naisten niin sanottu squirttaaminen eli ejakulaatio saattaa aiheuttaa nolostumisen tunnetta, jos ei ole tiennyt, että minussa on tällainen ominaisuus.

Mikäli seksin aikana on sattunut vakavampi vahinko, kuten peniksen murtuma tai kondomin hajoaminen, Kihlström neuvoo toimimaan rationaalisesti, eli lähtemään lääkäriin tai tarvittaessa hankkimaan jälkiehkäisypillerin.

Ilta-Sanomat on aiemmin kertonut, millaisia seksifantasioita suomalaisilla miehillä ja naisilla on.

Lue lisää: ”Fantasioin, että nainen tyydyttäisi minua, kun katson jalkapalloa...” – miehet paljastivat, mitä oikeasti haluavat seksissä

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt