Voiko älykkyyteni estää minua saamasta orgasmia? Seksuaaliterapeutti kertoo, miten tilanteessa pitää toimia

Julkaistu:

Me Naiset
Seksuaaliterapeutti Marja Kihlströmin mukaan yksi terapeutin tehtävistä on saada ihmiset lopettamaan itselleen valehtelu. Älykkyyteen vetoaminen kuulostaa valheelta, jotta ei tarvitsisi tutkia omia esteitään orgasmille.
Helsingin Sanomat julkaisi hiljattain suuren kyselyaineiston naisten orgasmeista ja siitä, miksi tuleminen on monille naisille niin vaikeaa. Osa naisista löysi orgasmin esteitä myös itsestään – eräs vastaaja vastasi syyksi liiallisen älykkyyden.

– Älykkäälle seksi on liian alkukantaista, siksi on liian vaikea heittäytyä, kuului vastaus.

Onko totta, että ihminen voi olla liian älykäs nauttimaan seksistä? Entä voivatko jotkut erityiset luonteenpiirteet tehdä seksistä nauttimisesta jopa täysin mahdotonta?

Sexpon erityistason seksuaaliterapeutti (NACS) Marja Kihlström sanoo, että älykkyyttä toki on monenlaista, mutta luultavasti tämän kaltaisessa tapauksessa on kyse jälkimmäisestä ongelmasta, eli vaikeudesta heittäytyä. Älykkyyden piikkiin ongelmaa ei kannata laittaa.

– Älykkyys voi jopa olla hyvin kiihottavaa. Jos pääsee älykkäisiin keskusteluihin kumppanin kanssa, niin se voi olla kiihoke, Kihlström sanoo.

Lue myös: Tällaista on hyvä seksi – naiset kertovat

Jos ei osaa heittäytyä, niin on kyse itsekontrollista. Ja liiallinen itsekontrolli taas vaikeuttaa orgasmin saamista. Kuten Helsingin Sanomien aineistostakin selvisi, naisille suurin orgasmin este on vaikeus keskittyä.

– Jos ajattelee, että seksi ja orgasmi on liian alkukantaista, niin silloin juuri keskittyy ihan muuhun asiaan kuin itse nauttimiseen.

– Yksi terapeutin tehtävistä on saada ihmiset lopettamaan itselleen valehtelu. Älykkyyteen vetoaminen kuulostaa valheelta, jotta ei tarvitsisi tutkia omia esteitään orgasmille, Kihlström sanoo.

Olenko orgasmin arvoinen?

Yksittäisillä luonteenpiirteillä voi olla paljonkin vaikutusta siihen, miten seksistä saa nautintoa, Kihlström sanoo. Kyky heittäytyä ja uteliaisuus omaa kehoa kohtaan auttaa.

– Jotkut sen sijaan ovat varautuneempia omaa kehoaan kohtaan. Jos on ujo ja arka, voi olla vähän vaikeampaa saada orgasmia, mutta jokaisen pitää löytää tie oman orgasminsa luokse, hän sanoo.

Kihlstöm korostaa, että jokaisen naisen pitää ymmärtää itse olevansa orgasmin arvoinen ja antaa itselleen siihen mahdollisuus. Joistakin hänen vastaanotolleen tulevista ihmisistä kuoriutuu todellisia nautiskelijoita – niin kutsuttuja orgasmin myöhäisheränneitä.

– En itse ajattele kenenkään olevan mahdoton, eikä mikään luonteenpiirre estä orgasmia. Jokaisen naisen tie orgasmiin on uniikki, hän sanoo.

Lue koko artikkeli Me Naisten –sivulla.

Lue myös:

13 asiaa, jotka kaikkien pitäisi tietää seksistä – viisikymppiset sinkkunaiset kertovat

Muru, työnnetäänkö illalla kuulaa? – 40 päräyttävää kiertoilmausta ”juuri sille niin” (kyllä, seksille)

Sari, 51, antoi palaa keski-iässä: ”Päätin, että haluan kokea seksiä 50 miehen kanssa”

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt