Sinkkuna seksiä kaipaa enemmän kuin saa – vai onko näin? Selvitimme, kuinka usein sinkuilla on seksiä ja kuinka usein sitä haluttaisiin - Seksi & Parisuhde - Ilta-Sanomat

Sinkkuna seksiä kaipaa enemmän kuin saa – vai onko näin? Selvitimme, kuinka usein sinkuilla on seksiä ja kuinka usein sitä haluttaisiin

Julkaistu: 22.6.2018 13:18

Sinkut kertovat, kuinka tyytyväisiä he oikeasti ovat seksielämäänsä.

Stereotypia villistä, vapaata seksiä harrastavasta sinkusta elää yhä. Todellisuus on monelle yksineläjälle kuitenkin toinen.

Me Naiset kysyi hiljattain sinkuilta, kuinka tyydyttävää heidän seksielämänsä on ja kuinka usein he harrastava seksiä. Kysymykseen seksin määrästä vastasi 142 ihmistä.

Vastaajista vain kolme prosenttia kertoo harrastavansa seksiä kumppanin kanssa keskimäärin monta kertaa viikossa. Neljä prosenttia vastaajista ei ole koskaan harrastanut seksiä toisen kanssa. Vastaajista joka kuudes on petipuuhissa keskimäärin kerran tai kahdesti viikossa, ja joka viides muutaman kerran kuukaudessa. 35 prosenttia harrastaa seksiä kumppanin kanssa harvemmin kuin kerran kuukaudessa.

Sekin on tavallista, että seksin määrä vaihtelee. Yli 20 prosentilla vastaajista seksin määrä vaihtelee niin paljon, ettei mikään tietty seksikertojen määrä kuukaudessa vastaa heidän kokemustaan.

Toiveet ja todellisuus

Moni yksineläjä valitsisi mieluiten hyvin aktiivisen seksielämän, jos sopivia seksikumppaneita löytyisi ja olosuhteet olisivat suotuisat.

Kysymykseen siitä, kuinka usein haluaisi harrastaa seksiä, vastasi 144 ihmistä. Heistä 12 prosenttia haluaisi seksiä päivittäin ja lähes 70 prosenttia vähintään kerran viikossa, moni useamminkin. Harvemmallakin tahdilla on puolustajansa: noin neljä prosenttia vastaajista ei tunne kiinnostusta seksiin laisinkaan.

Toiveet seksin määrästä ja toteutuneet seksikerrat eivät siis useinkaan kohtaa. Kyselyvastausten perusteella sillä on suuri vaikutus siihen, kuinka tyydyttäväksi seksielämä kuvataan.

Kyselyvastauksissa erottuvat ääripäät, joista toinen on seksielämäänsä erittäin tyytyväisten ryhmä. Tähän porukkaan kuuluvilla halut ja seksin määrä kohtaavat suurin piirtein tai useimmiten. Se ei tarkoita, että kaikilla erittäin tyytyväisillä olisi paljon seksiä.

”Kuukausittain harrastan seksiä, mutta se ei ole mulle kovin tärkeä tai edes kiinnostava juttu”, eräs tyytyväinen vastaaja kirjoittaa.

Moni erittäin tyytyväisistä nauttii myös itsetyydytyksestä täysin rinnoin. Seksi on hyvää niin yksin kuin muiden kanssakin.

”Oikein hyvin menee lelujen kanssa”, yksi vastaaja tiivistää seksielämänsä.

Valinnanvaraa vai ei?

Toinen ääripää on joukko, joka kokee seksielämänsä erittäin epätyydyttäväksi. Tähän ryhmään kuuluvilla ei pääsääntöisesti ole lainkaan seksiä toisten ihmisten kanssa. Jos seksiä on, sitä on harvoin, eikä se ole tyydyttävää.

”Olematonta”, eräs vastaaja kuvailee seksielämäänsä.

Kyselyn perusteella ero seksin todellisessa ja toivotussa määrässä selittyy paljolti sillä, että useimmat kaipaavat seksiltä jotain muuta kuin pelkkää fyysistä toimenpidettä kenen tahansa kanssa. Seksin puute voi johtua esimerkiksi siitä, ettei pidä yhden illan jutuista, ei nauti seksistä ilman tunnesidettä tai ei halua etsiä humalaista seksiseuraa baarista.

”Sooloseksiä harrastan säännöllisesti, mutta seksipartnereita ei ole viime vuosina juuri ollut, koska sopivia miehiä on vaikea löytää”, toteaa vastaaja, joka on seksielämäänsä melko tyytymätön.

Edellisestä vastauksesta käy ilmi olennainen ero melko tyytymättömien ja melko tyytyväisten vastaajien välillä. Siinä missä tyytymättömän mielestä sopivia kumppaneita ei löydy, tyytyväinen analysoi olevansa itse tarkka siitä, kenen kanssa lähtee vällyjen väliin.

”On omasta aktiivisuudesta kiinni, kuinka paljon seksiä saisi. Vakituisia seksikumppaneita on pari ja lisääkin saisi, mutta iän myötä olen muuttunut entistä ronkelimmaksi. Varattuja miehiä olisi paljonkin tarjolla”, kirjoittaa seksielämäänsä melko tyytyväinen vastaaja.

Lue myös:

8 asiaa, joista hyvä seksi koostuu: ”Halutuksi tulemisen tunne on tärkeämpi kuin orgasmi”

Tarkista, kuulutko sukupolveen, joka harrastaa seksiä ennätyksellisen vähän

Sinkku päätti elää vuoden ilman deittailua – tämän se opetti

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?