8 naista kertoo, millaiset seksiehdotukset oikeasti toimivat: ”Se on varma keino” - Seksi & Parisuhde - Ilta-Sanomat

8 naista kertoo, millaiset seksiehdotukset oikeasti toimivat: ”Se on varma keino”

Kahdeksan naista kertoo, millaisista aloitteista he syttyvät.

21.6.2018 19:00

Artikkeli on julkaistu Ilta-Sanomissa alun perin 17.6.2017.

Miehet haluavat enemmän seksiä kuin naiset. Tämä selvisi hiljattain julkaistusta Finsex-tutkimuksesta.

Tosin tutkimustulos koski vain parisuhteessa olevia. Tutkimusta ei ole syytä kyseenalaistaa, mutta kenties sukupuolten erilaisissa haluissa on joskus kyse aloitteen tekemisestä.

Kysyimme naisilta, millainen lähestyminen saa heidän seksihalunsa syttymään. Vastaajina oli sekä sinkkuja että parisuhteessa olevia. Valtaosa toivoo, että asiaan mennään suoraan.

Kimppuun vain!

”En jaksa mitään puolivillaista hinkuttamista ja vihjailua, vaan toivoisin, että ihan suoraan sanottaisiin, että haluttaa. Tai ihan vaikka kysyttäisiin, että voidaanko panna. Kyllä ne halutkin sieltä löytyvät, kun ryhdytään toimiin. Tämä on aika epäromanttista, mutta tykkään elämässä selkeydestä. Että joko pannaan tai ei panna, muttei löllitä missään epävarmassa välitilassa.”

Jutta, 28

”Olen parisuhteessa ja toivoisin, että ylipäätään lähestyttäisiin. Mutta jos saa itse valita, niin kimppuun vain kuin sika limppuun. Eli tiukka halaus, suutelua ja sitten vähän kopelointia, niin siitä se lähtee. Ei missään nimessä mitään sellaisia kysymyksiä, että hei voitaisko sekstailla nyt.”

Liian harvoin, 32

”Oli tutumpi tai vähän tuntemattomampi, niin minä sytyn miehistä, jotka pussaavat rohkeasti. Sillä pääsee pitkälle.”

Himopussailija, 21

”Riippuu todella paljon omasta fiiliksestä. Yleensä todella suorat lähestymiset toimivat parhaiten, sillä olen muutenkin enemmän nopean toiminnan kannalla. Mutta humalassa ei saa olla. Ärsyttävimpiä ovat he, jotka baarissa tulevat valomerkin aikaan itsevarmasti ehdottelemaan seksiä ilman, että sanovat edes ”hei” tai esittelevät itsensä – viiden promillen humalassa.

Joskus nuorena oli helpompaa tehdä itsekin aloite vaikka neljän aikaan aamuyöstä kesäkadulla, mutta silloin myös rima oli ehkä matalampi. Nyt kun ikää on enemmän ja sinkkuaika meneillään, kynnys on ehkä noussut – eikä myöskään jaksa säätää enää mitään.

Ulkomailla miehet ovat ehkä avoimempia, ja siellä tulee usein kommentteja: ”en ole koskaan rakastellut vaaleaihoisen kanssa” tai ”en ole koskaan harrastanut seksiä noin rehevän ihmisen kanssa”. Muutaman kerran olen sellaisille lämmennytkin – enkä ole pettynyt. Varsinkin jos niin sanotaan keskellä kirkasta päivää puistonpenkillä ja kumppani on ollut turvallisen oloinen.

Parisuhteessa ollessani parhaiten ovat toimineet vihjailevat kosketukset ja suorat toiminnat, esimerkiksi suihkussa tai aamulla ensimmäiseksi herätessämme.”

Menni, 38

Pientä lämmittelyä alkuun

”Paras kaava on seuraava: Törmäät kiinnostavaan tyyppiin, kaverin kaveriin tai puolituttuun, vaikkapa juhlissa tanssilattialla. Ilmassa on heti flirttiä, kemiaa, outoja ihmevoimia, mikä johtaa merkitseviin katseisiin ja vaivihkaisiin kosketuksiin.

Kun molemmille on selvää, että kyseessä on vahva molemminpuolinen kiinnostus, homma etenee nopeasti ja turhia kyselemättä Haluan sinut nyt heti -tyyliin. Mies saa todellakin ottaa suorasukaisesti ohjat. Ei kiitos mitään romanttista lässytystä.”

Nainen, 38

”Paras tapa lähestyä seksijutuissa on melkein mikä tahansa muu kuin 'mennääks panee' tai vastaava. Mitenkään superhienovarainen ei tarvitse olla, mutta liian töksähtäen asian ilmoittaminen on tylsää.

Paras tapa on ruveta vain pussailemaan kunnolla eikä ohimennen. Kyllä siinä äkkiä tajuaa, mitä toinen hakee.

Sängyllä makoillessa nukkumaan mennessä kaulan, käsivarsien ja selän pussailu on varma keino saada innostumaan. Sellaisesta tulee olo, että toinen ei halua vain panna vaan oikeasti rakastella.”

Suukottelija, 22

”Naimisissa kun olen, niin lähestymisyrityksiä toivon vain omalta puolisolta. Suora tyyli on arjessa paras: saa tulla iholle ja suudella, ei tarvitse sanailla mitään. Toki joku erikoisromantiikkakin kelpaisi, kynttilät ja ruusut ja kylpylälomat. Epämääräisestä vihjailusta ja vitsailusta en tykkää, muuten käy kaikki.”

Naisihminen, 25

”Ei ainakaan niin, että puristetaan pakarasta tai rinnasta! Ihan turn-off. Sen sijaan paras olisi, jos pitkin päivää saisi kivaa huomiota, joka virittäisi tunnelmaan: ohimennen hipaisuja, suukkoja, halauksia. Ja sitten oikealla hetkellä piiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiitkä, intohimoinen suudelma. Eipä siinä sen kummempia tartte.”

Vähään tyytyvä, 43

Lue myös:

Tällaista on hyvä seksi: naiset kertovat

Näistä syistä pikaseksi tekee hyvää suhteellesi

Seksi vain paranee, kun vanhenee – tutkimukset paljastavat

Kiehnääminen takaisin! Asiantuntijan neuvot aikuisille Skam-tason suuteluun

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?