Seksi & Parisuhde

”Alamme kosketella, lähinnä minä ja nainen...” – suomalaiset naiset paljastivat, mitä oikeasti haluavat seksissä

Julkaistu:

Seksi
Naisten ja miesten fantasioissa on muutamia eroja, Ilta-Sanomien suuri seksikysely paljastaa.
Suomalainen haluaa yhdyntää erilaisissa asennoissa sekä suuseksiä, kertoo Ilta-Sanomien suuri seksikysely, jonka toive- ja fantasiaosioon vastasi yli 20 000 henkilöä. Miesten ja naisten seksitoiveiden välillä on kuitenkin kyselyn vastausten perusteella myös eroja.

 

Haaveilen olevani yksin naisena ja saavani samaan aikaan kahta tai kolme miestä.

44 prosenttia Ilta-Sanomien kyselyyn vastanneista naisista ja 57 prosenttia miehistä haluaisi harrastaa suuseksiä.

Väestöliiton väestöntutkimuslaitoksen tutkimusprofessorin Osmo Kontulan mukaan IS:n kyselyyn vastanneiden seksitoiveet ovat melko lailla linjassa muiden suomalaista seksiä koskevien tutkimusten kanssa.

Kontulan aineiston mukaan jopa kaksi kolmasosaa alle 35-vuotiaista suomalaisista harrastaa suuseksiä. Noin neljäsosa miehistä ja viidesosa naisista harrastaa suuseksiä kumppaninsa kanssa useimmiten.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy
  • Oheisella videolla kerrotaan seksifantasioita, joita naiset paljastivat IS:n seksikyselyssä.
Anaaliseksin osalta naisten ja miesten toiveet poikkeavat melko suuresti IS:n kyselyssä, jossa anaaliseksiä toivoo vain 17 prosenttia naisista, mutta jopa 46 prosenttia miehistä.

 

Yhdessä fantasiassani harrastan seksiä metsässä ja rannalla ja kerrostalon rappukäytävässä – kiinni jäämisen jännitys kiihottaa.

Anaaliseksinkin osalta seksitoiveet ovat linjassa toteutuneen seksin kanssa.

– Täysi-ikäisistä nuorista ja keski-ikäisistä sitä on kokeillut noin puolet ja siitä puolikkaasta joka toinen on harrastanut anaaliseksiä useamman kerran, Kontula kertoo.

Naiset toivovat enemmän rajumpaa seksiä

Rajumpaa seksiä kuten sidontaa, piiskausta ja muita vastaavia toivoo jopa kolmannes naisista mutta vain vähän yli viidennes miehistä.

Kontulan mukaan sidontatyyppistä seksiä on kokeillut suomalaisista noin joka neljäs alle 35-vuotias, koko väestöstä vain 15 prosenttia. Rajumman seksin osalta toiveet poikkeavatkin toteutumasta.

– Se kertoo, että tämän toiveen toteuttaminen ei ole niin helppoa kuin näiden muiden, sillä vaatii uskallusta kysyä kumppanilta toiveen toteutumisesta. Se on kuitenkin yleistymässä ja etenkin nuorella polvella siihen liittyvä kokeneisuus on kasvussa.Jos grafiikka ei näy, saat sen auki tästä.

Kolmannes suomalaisista haaveilee seksistä jonkun muun kuin oman kumppanin kanssa. IS:n kyselyssä 18 prosenttia naisista ja 35 prosenttia miehistä valitsi tämän vaihtoehdon.

Kolmen kimppa, ryhmäseksi ja parinvaihto olivat suosittuja vastauksia kyselyn osiossa, jossa sai kertoa toiveistaan omin sanoin. Osa vastanneista kertoi haluavansa kolmannen osapuolen, miehen tai naisen, mukaan seksiin oman puolison kanssa.

Kontulan aineistossa lähimpänä tätä kysymystä on ollut kysymys siitä, voisiko vastaaja ylläpitää seksisuhdetta useamman henkilön kanssa samaan aikaan.

– Miehistä 26 prosenttia ja naisista 12 prosenttia vastasi tähän myöntävästi.

 

Nautinto kestää tuntikausia ja siinä on sylittelyä ja sylikkäin nukahtamista – kunnes aloitamme uudelleen.

Se, että Ilta-Sanomien seksikyselyn avoimissa vastauksissa ryhmäseksi ja parinvaihto tulivat toistuvasti esille, kertoo Kontulan mukaan siitä, että seksi useamman partnerin kanssa liikkuu suomalaisten fantasioissa nykypäivänä enenevissä määrin. Hän uskoo, että toiveen taustalla ovat muuntuneet asenteet parisuhdeksiin.

– Nykypäivänä naisilla on enemmän kumppaneita kuin aiemmin. Samalla suomalaiset ovat seksimielessä aiempaa uskollisempia ja uskollisuutta myös odotetaan kumppanilta. Kun suhteessa halutaan olla uskollisia, on mahdollista kuitenkin haluta kokeilla jotain kolmatta henkilöä suhteen aikana, yhdessä oman kumppanin kanssa.

Naiset halusivat IS:n tutkimuksen mukaan miehiä enemmän vaihtelevaa seksiä, olla ulkona tai julkisella paikalla tai homo- tai bi-seksiä. Naisia kiinnosti miesvastaajia enemmän myös seksi välineiden kanssa sekä toisen parin vieressä tai katsellessa.

Miehet vastasivat naisia useammin haluavansa parinvaihtoa, pissa- tai kakka- sekä roolileikkejä.

 

Eniten minua viehättää ajatus pariskunnasta: tapaamme heidän kotonaan, tutustumme viinilasillisen äärellä, alamme kosketella toisiamme, lähinnä minä ja nainen.

Kontulan mukaan suomalaisten seksitavat ovat olleet muutoksessa erityisesti alle 40-vuotiaiden keskuudessa. Nuoremmalla sukupolvella on esimerkiksi enemmän kokemuksia suu-, anaali- ja sidontaseksistä kuin vanhemmilla.

Nuoremmalla naissukupolvella on useampien kumppaneiden lisäksi myös enemmän kokemusta erilaisesta seksistä kuin iäkkäämmillä kanssasisarillaan.

– Naiset mainitsevat toiveidensa yhteydessä usein sen, että he haluavat kokeilla jotain uutta. Tavanomaisen seksin rinnalle halutaan uusia, vaihtelevia kokemuksia myös pitkäaikaisissa suhteissa. Tässä suhteessa miehet tyytyvät – ja ovat tyytyväisempiä – tavanomaisempaan seksiin kuin naiset, Kontula toteaa.

IS kysyi netissä lukijoiltaan seksiin liittyviä kysymyksiä keväällä. Suomalaisten fantasioita kartoitettiin kyselyssä kahdessa eri kohdassa. Yhdessä kysymyksessä tiedusteltiin vaihtoehtojen kautta, minkälaista seksiä vastaaja haluaisi harrastaa. Sen lisäksi oli avoin kysymys, jossa vastaaja sai vapaasti kertoa fantasioistaan.

Muun muassa näin naiset kertoivat fantasioistaan Ilta-Sanomien kyselyssä:

”Yleensä fantasioin siitä, että mieheni on jengipomo, joka on kova ja ärhäkkä ja ottaa kovilla otteilla minusta kiinni. Ehkä hassulta fantasialta kuulostaa, mutta tykkään.”

”Yhdessä fantasiassani harrastan seksiä metsässä ja rannalla ja kerrostalon rappukäytävässä – kiinni jäämisen jännitys kiihottaa.”

”Eniten minua viehättää ajatus pariskunnasta: tapaamme heidän kotonaan, tutustumme viinilasillisen äärellä, alamme kosketella toisiamme, lähinnä minä ja nainen. Mies seuraa tilannetta sohvalta. Nainen valmistelee minut riisuen, kiihottaen ja suudellen. Sitten hän vie minut alastoman miehensä syliin.”

”Välillä haaveilen hitaasta, pitkästä ja intiimistä rakastelusta mieheni kanssa. Siinä molemmat huomioivat toista ja tuottavat toiselle nautintoa. Joskus taas haaveilen siitä, että minut sidotaan kunnolla ja mieheni dominoi ja päättää, mitä minulle annetaan.”

”Haaveilen toisesta, tuntemattomasta naisesta minun ja mieheni kanssa. Hän ei ole minua paremman näköinen.”

”Haaveilen olevani yksin naisena ja saavani samaan aikaan kahta tai kolme miestä. Meillä on hellää, kauan kestävää ja hyvää seksiä. Tietenkin miehet ovat hyvin muodostuneita ja hyvin varusteltuja, eivät enää poikasia.”

”Haaveilen tuplayhdynnästä, kevyestä sidonnasta ja kevyestä piiskaamisesta. Seksifantasioihini kuitenkin liittyy vahvasti turvallisuuden tunne, seksin on oltava turvallisen tuntuista.”

”Haaveilen rakastajasta, joka koskettaa, sivelee ja suutelee kunnes laukean ensimmäisen kerran ilman penetraatiota tai edes genitaalialueen koskettamista. Rakastelemme ja saavutamme huipun monta kertaa. Nautinto kestää tuntikausia ja siinä on sylittelyä ja sylikkäin nukahtamista – kunnes aloitamme uudelleen.”

”Fantasioin sitomisesta, seksistä naisen kanssa tai sen katsomisesta, kun kumppanini harrastaa seksiä toisen kanssa tai tyydyttää itseään toista naista katsellen.”Jos taulukko ei näy, saat sen auki tästä.

Vastaa IS:n suureen seksikyselyyn

Kerro meille, ja me kerromme myöhemmin, miten muu Suomi rakastelee!

Vastaa kyselyyn alla:Pääset kyselyyn myös täältä.

Kyselyn tulokset julkaistaan myöhemmin kesän aikana Ilta-Sanomissa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt