Seksi & Parisuhde

Suomalaiset kertovat nyt itse, miksi katosivat deittikumppanin elämästä ilman selityksiä

Julkaistu:

Deittailu
Suomalaiset kertovat nyt, miksi ovat ”ghostanneet” treffikumppanin.
Kerroimme eilen nettideittejä harrastavasta Jamesista, joka myöntää ghostanneensa useamman naisen, eli hän on huomaamatta kadonnut, eikä ole enää vastannut deittikumppaneiden viesteihin tai puheluihin.

Syy tähän oli melko yksinkertainen: kemiaa ei löytynyt. James toki tiesi, että olisi ollut kohteliasta vastata viesteihin.

Ghostaaminen on nettideittiajan, myös Suomessa yleinen ilmiö. Niinpä monet lukijat innostuivat kommentoimaan artikkelia. Ghostaamista perustellaan erilaisilla syillä. Deittikumppani ei esimerkiksi ole ollut tarpeeksi kiinnostava.

”Liian lyhyt, liian nolo, sivistymätön, huonot hampaat, puhui vain itsestään”

Ilman selitystä kadonneet osapuolet selittävät asiaa eri tavoin.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Esimerkiksi nimimerkki Nolo kertoo, että muutamissa tapauksissa treffien jälkeen mies olisi halunnut tavata uudelleen, mutta hän ei halunnut kertoa syytä, miksi ei itse halunnut tavata enää. Hänellä oli aiemmin tiukat ulkonäkökriteerit.

– Milloin oli mies liian lyhyt, liian nolo, sivistymätön, huonot hampaat, puhui vain itsestään, täysin erilaiset kiinnostuksen kohteet tai minkäänlaista kemiaa ei ollut.

– Kuitenkin, kun luovuin ulkonäkökriteereistä, löysin kuin löysinkin netin kautta ihanan huomaavaisen miehen, joka kyllä on minua lyhyempi, mutta kiltti ja ihana. Olemme jo naimisissakin, nimimerkki kertoo.

Niin olisi kuitenkin käynyt

Nimimerkki Ladylike kertoo tulleensa itse ghostatuksi, mutta on tehnyt niin myös itse. Hän selittää jättäneensä vastaamatta siinä vaiheessa, jos mies on pyytänyt treffeille itseluottamuksen puutteessa. Lisäksi hän selittää tehneensä sen ennen toista.

– Olen myös tehnyt lopun miehen puolesta ensimmäisten treffien jälkeen, koska niin siinä varmasti olisi käynyt kuitenkin.

”En uskaltanut”

Nimimerkki Pahasaapalkkansa kertoo myös hävinneensä hieman pidemmästä suhteesta ilman selityksiä.

– Olin vakavasti ahdistunut suhteessa enkä koskaan enää vastannut viesteihin. Kertoa piti tunteista mutta en vain uskaltanut.

Kiire

Nimimerkki Jennyyy vetoaa kiireisiin. Deittisovelluksessa voi samanaikaisesti kirjoitella useammalle henkilölle. Joskus voi olla vain hiukan ”ruuhkaa”. Hän myös pitää asiasta suoraan sanomista jopa tökerömpänä.

– Syynä on siis vain kiire: opinnoista ei tule mitään, jos yrittää kirjoitella 20 henkilölle samaan aikaan. Joku vain nousee esiin ja toiset jäävät. Toisissa olosuhteissa joku muu voisi nousta aika sattumanvaraisesti enemmän esiin. Kenessäkään ei tarvitse olla vikaa.

”Liian helposti saatu kaveri ei jaksa kiinnostaa pidempää”

Nonoo on sitä mieltä, että deittisovelluksissa, kuten Tinderissä, kannattaa ottaa riskejä ja samalla hyväksyä se, ettei treffit aina johda seurusteluun.

– Liian helposti saatu kaveri ei jaksa kiinnostaa pidempää aikaa. Katoaminen on myös perusteltua silloin, jos ennakoi tyypin käyvän hankalaksi. Katoaminen on myös hyväksyttävää silloin, kun tyyppi on jotenkin nolo tai häntä käy sääliksi.

Mystisesti kadonnut treffikumppani tulikin vastaan työpaikalla

Osa lukijoista myös kertoo, kuinka tulivat ghostatuiksi.

Nimimerkki Minkä taakseen jättää kertoo tavanneensa myöhemmin sattumalta sanaakaan sanomatta kadonneen treffikumppanin työpaikallaan. Ghostaaja alkoi itse asiassa kiinnostua tutustuttuaan paremmin. Tämä oli kuitenkin liian myöhäistä.

– Minua ei kyllä kiinnostanut moinen tyyppi enää pätkääkään, päinvastoin. Jollei hän olisi silloin käyttäytynyt niin ikävästi ja häipynyt sanomatta mitään, ehkä meille olisi voinut romanssi syttyä. Pidän miehistä, en raukoista.

”Ei vastannut pariin viestiin ja annoin asian olla”

Nimimerkki Jotain tapoja kertoo treffikumppanin kadonneen kolmansien, onnistuneilta tuntuneiden treffien jälkeen, vaikka he olivat puhuneet jatkosta.

– Sitten miehestä ei kuulunut enää mitään. Ei vastannut pariin viestiin ja sitten annoin asian olla. Asia tuli ymmärretyksi. Mitä sitä toista piinaamaan.

– Jotenkin aavistelin, että saattaa olla, että mies ei ole kuitenkaan kiinnostunut ja kysyin asiaa kasvotusten, mutta hän vastasi asian olevan täysin päinvastainen. Vuorokauden mittaiseksi venyneet treffit kuitenkin menivät hyvin ja tuntui että kumpikin viihtyi. Pari viestiä vielä sen tapaamisen jälkeen, mutta sitten täysi radiohiljaisuus.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt