Seksi & Parisuhde

Jo tuhannet suomalaiset pörräävät täysin anonyymillä Seksiseuraa-kanavalla Jodelissa – kaksi nuorta naista kertoo, miten se toimii

Julkaistu:

Deittailu
Vapise Tinder, anonyymideittailu on jälleen hitti!
Tinder on itsepäisesti säilyttänyt paikkansa Suomen deittisovellusten kärkipäässä. Siitä on tullut normaali osa arkea, kun potentiaalisten seuralaisten kuvia pyyhitään vasemmalle tai oikealle vaikka työmatkabussissa.

Kaikki eivät kuitenkaan syty Tinderille. Yhä useampi hakeekin seuraa anonyymisti muualta, esimerkiksi mobiiliviestintäsovellus Jodelista.
  • Katso artikkelin yllä olevalta videolta, millaisilla ilmoituksilla seksiseuraa haetaan Jodelissa.
Eikö tällaisten kuvattomien ilmoitusten aika mennyt jo? Ei selvästikään.

– Olen aika ujo tyyppi, enkä tykkää olla esillä. Tinder ei nappaa, koska siellä tutut ynnä muut voivat nähdä, parikymppinen Melina kertoo.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Häntä häiritsee myös Tinderin epämääräisyys: joku hakee sieltä yhden yön juttuja, toinen elämänkumppania, kolmas jotain siltä väliltä.

 

On kaamea vaiva puhua itsensä treffeille ja miettiä vielä, pääseekö deitin pöksyihin vai ei. Että haluaako se suhdetta, seksiä, laastarin, vai pettääkö vaimoaan.

Myös Niina, 23, on samoilla linjoilla.

– En etsi varsinaisesti parisuhdetta, korkeintaan kevyttä deittailua tai friends with benefits -järjestelyä. Jos siitä mainitsee Tinder-profiilissaan, saa vain kasan irstaita ja ällöjä aloituksia, Niina kuvailee.

– Ja jos aikeistaan ei sitten sanokaan mitään, on kaamea vaiva puhua itsensä treffeille ja miettiä vielä, pääseekö deitin pöksyihin vai ei. Että haluaako se suhdetta, seksiä, laastarin, vai pettääkö vaimoaan. Anonyymissä deittailussa homman nimi on selkeä: kaikki etsivät seksiseuraa, hän jatkaa.


Anonyyminä alusta loppuun

Jodelissa seuraa haetaan lyhyillä viesteillä, joissa kuvaillaan itseään sekä sitä, millaista toimintaa kaipaa. Käyttäjä voi nähdä kaikki viestit, jotka on lähetetty 10 kilometrin säteeltä.

Seksiseuraa-kanavaa seuraa jo yli 6000 ihmistä – tosin kaikki heistä eivät välttämättä ole siellä aktiivisia.

 

Jos toiveet natsaavat, vaihdetaan kuvia. Itse laitan yleensä vain kroppakuvan, josta minua ei voi tunnistaa.

Aloituksiin voi vastata kuka tahansa. Jos ihmisten tarpeet kohtaavat, vaihdetaan yhteystietoja, yleensä Kik-sovelluksessa – joka sekin muuten on täysin anonyymi viestipalvelu.

– Jutellaan asioista maan ja taivaan väliltä. Ihan kaikkea mahdollista ei tietenkään tule toiselle paljastettua, kun kyseessä voi aina olla trollaaja, Melina sanoo.

– Puhutaan just siitä, millaista juttua on vailla ja pitääkö enemmän kinkystä vai rauhallisemmasta. Jos toiveet natsaavat, vaihdetaan kuvia. Itse laitan yleensä vain kroppakuvan, josta minua ei voi tunnistaa, Niina kertaa.

Puhelinnumeroja tai osoitteita ei vaihdeta, eikä tarkkaa ikää kerrota, ellei sitä erikseen kysytä. Niina lisää, että hän jättää myös oikean nimensä paljastamatta.

Tinder-aikakausi ajaa kertakäyttöihmissuhteisiin

Melina tapaa seuralaisensa jommankumman kotona. Hän ei ole kertonut deittailustaan kellekään tutulle.

– Totta kai aina pelottaa vähän, kun on melkein tuntematon tyyppi kyseessä. Tähän mennessä kaikki ovat olleet ihan ”normaaleja”, hän sanoo.

 

Kun on näinkin nuori, ei ole kovin hyväksyttyä etsiä seuralaisia yli kolmekymppisistä ”setämiehistä”. Ei niitä löydä baarista tai kehtaa lähteä muuten iskemään. Tässä touhussa se onnistuu.

Niina ei päästä vieraita kotiinsa ja pistää kaverilleen tekstarin, jotta tämä tietää, mihin hän on menossa.

– Uudet tyypit jännittävät tietysti, mutta tässä on oma viehätyksensä. Lisäksi olen tavannut ihmisiä, joihin en muuten todennäköisesti ikinä törmäisi, hän kiittelee.

– Kun on näinkin nuori, ei ole myöskään kovin hyväksyttyä etsiä seuralaisia yli kolmekymppisistä ”setämiehistä”. Ei niitä löydä baarista tai kehtaa lähteä muuten iskemään. Tässä touhussa se onnistuu.

Sitten ehkä juodaan kahvit, tai vaatteet lähtevät samantien. Harvoja deittejä tavataan useammin kuin kerran.

– Aika pitkälti nämä ovat kertakäyttöihmissuhteita. Onko se tämä Tinder-aikakausi vai yleinen mielentila, en tiedä, mutta kun jatkuvasti tutustuu uusiin mielenkiintoisiin tyyppeihin, vanhat tyypit vain jäävät, Niina pohtii.

Naisten nimet muutettu.

Ota kantaa

Oletko kokeillut deittisovelluksia tai -sivustoja?

Kyllä 37% En 63%
Ääniä yhteensä 11676

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt