Seksi & Parisuhde

Onko sinut ”ghostattu”? Kolmekymppinen mies kertoo nyt, miksi tekee katoamistempun

Julkaistu:

Deittailu
James Lindsay tietää, että olisi voinut kohteliaasti vastata viestiin ja kertoa, että ei ole kiinnostunut. Mutta hän ei tehnyt niin.
Tapaat deittisovelluksessa kivan tyypin ja päädytte treffeille. Deittikumppani vaikuttaa kiinnostavalta – ja kiinnostuneelta. Yksi asia johtaa toiseen ja pian huomaat olevasi päätä pahkaa ihastunut. Homma etenee jouhevasti toisiin treffeihin, ehkä jopa kolmansiin, kunnes treffikumppani jättää tylysti enää vastaamatta yhteydenottoihisi.

Viime vuosina ovat erilaiset deittailutrendit yleistyneet, ghostaaminen ehkä yleisimpänä. Olet saattanut myös kuulla penkittämisestä, löysästä hirrestä, mooningista taikka stashingista. Kaikki kuuluvat nykypäivän deittisanavarastoon.

Ghostaaminen tarkoittaa sitä, että treffikumppani jätetään katoamalla ja ilman selityksiä. Yhtenä päivänä ghostaaja vain jättää vastaamatta viesteihin ja puheluihin. Tämänkaltaiset tylyt pakit tuntuvat pahalta, sillä toinen ei anna selitystä sille, miksi orastava suhde ei ottanutkaan tuulta alleen.

Deittisovelluksiin liittyy tietynlainen vauhtisokeus, kun uusien ihmisten tapaaminen on aiempaa helpompaa. Väestöliiton psykologi ja psykoterapeutti Anna Salmi kuitenkin kertoi haastattelussamme viime vuonna, että ihminen pystyy valitsemaan 5–10 vaihtoehdon väliltä. Jos vaihtoehtoja on enemmän, silloin on vaikea tehdä minkäänlaista päätöstä.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Usein ghostatuksi tulleet ovat avautuneet tuntemuksiaan tylyistä pakeista, mutta nyt kolmekymppinen James Lindsey paljastaa Business Insiderissa, miksi on itse syystä tai toisesta ghostannut treffikumppaninsa.

Hän kertoo tulleensa itse ghostatuksi aloittaessaan nettideittailun pidemmän seurustelusuhteen päätyttyä. Ghostaaminen oikeastaan kuuluu olennaisena osana nettideittimaailmaan. James Lindsey kertoo oppineensa muutamien treffien jälkeen, että jos jatko ei ole mielessä, treffikumppaniin ei vain enää oteta yhteyttä. Helppous on myös syy, et välttämättä tule koskaan törmäämään treffikumppaniin missään.

Kaksi esimerkkiä ghostaamisesta:

1. Muutamien drinkkien jälkeen deittisovelluksessa tavattu nainen oletti illan jatkuvan Jamesin luona – niin kuin se jatkuikin. Seuraavana aamuna naisen suorasukaisuus ei ollutkaan enää niin viehättävä piirre kuin se oli ehkä illalla ollut. Hän esimerkiksi pakkasi muutaman kirjan kirjahyllystä mukaansa, ja otti Uberin Jamesin piikkiin useiden kymmenien kilometrien päähän, vaikka puhe oli ollut lähimmästä metroasemasta.

Viikon päästä tapaamisesta nainen otti yhteyttä. James vastasi olevansa pois kaupungista, niin kuin olikin. Hetken hän harkitsi laittavansa viestin, jossa selittäisi, että ei ole kiinnostunut naisesta. Hän kuitenkin totesi heidän olevan täysin eri aaltopituudella asioista, eikä viesti välttämättä menisi naiselle perille. Hän ei siis vastannut enää mitään.

2. Kukaan ystävistä ei kiireiden vuoksi päässyt teatteriesitykseen, johon Jamesilla oli liput. Hän päätti etsiä seuraa Tinderistä. Ilta sujui teatteriesityksen jälkeen mukavasti pitsalla, mutta kovin paljon yhteistä heillä ei ollut. Nainen viestitteli pitkin seuraavaa viikkoa, James vastasi viesteihin aluksi kohteliaasti, mutta jatkokysymyksiä hän ei esittänyt. Lopulta tuli viesti, jossa nainen tiedusteli näkisivätkö he vielä uudestaan. Tähän James ei enää vastannut mitään.

– Tiedän, että olisin voinut kohteliaasti kieltäytyä, ja uskoin, että niin tekisinkin. Kun pääsen kotiin tai kun olen tehnyt tämän homman tai syönyt tämän jäätelön... Mutta kolmen neljän päivän jälkeen totesin, että olin jo hiljaisuudella vastannut kysymykseen, hän kirjoittaa.

Oletko sinä ghostannut, eli kadonnut kuvioista mitään ilmoittamatta? Tai onko sinulle tehty niin? Entä mitä muita kokemuksia sinulla on nettitreffailusta? Kommentoi aihetta alla olevassa kommenttiketjussa tai laita tarinasi osoitteeseen jonna.waddington@iltasanomat.fi.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt