Joko olet kokeillut edging-seksitekniikkaa? 3 vinkkiä elämäsi parhaimpaan orgasmiin - Seksi & Parisuhde - Ilta-Sanomat

Joko olet kokeillut edging-seksitekniikkaa? 3 vinkkiä elämäsi parhaimpaan orgasmiin

Seksistä kirjan kirjoittaneet Rosa Meriläinen ja Sanna Seiko Salo kertovat, että orgasmin venyttäminen voi kasvattaa sen uskomattomaksi kokemukseksi.

Nyt puhutaan edgingistä. Kuvituskuva.

1.6.2018 20:35

Tuoreessa teoksessaan Se: seksipuhekirja (Karisto) kirjailijat Rosa Meriläinen ja Sanna Seiko Salo pureutuvat seksiin ja seksuaalisuuteen monelta eri kantilta. Yksi kirjan tavoitteista on tuoda entistä enemmän nautintoa ihmisten elämään.

Teoksessa on runsaasti konkreettisia vinkkejä parempaan seksielämään. Yksi näistä vinkeistä on edging-seksitekniikka.

– Edging eli orgasmin partaalla käyminen on yksi tutkitusti tepsivä tapa, jolla voi saavuttaa moninkertaisia, pitkiä ja syviä orgasmeja, kirjassa kerrotaan.

Millä tavalla edgingiä voi harjoittaa? Kirjailijat antavat kolme vinkkiä:

1. Kokeile kumppanin kanssa sidontaa ja kiusoittelua

Edging voi olla mainio seksileikki kumppaneille. Silloin toinen kumppani kiihottaa toista orgasmin rajalle ja pitää tauon juuri ennen laukeamista. Kiihottamista ja taukoja voidaan toistaa niin kauan kuin hyvältä tuntuu.

– Orgasmin partaalla hoippuminen voi lopulta kasvattaa orgasmin ennenkokemattomiin mittoihin ja syventää kumppanien keskinäistä sidettä, kirjassa kerrotaan.

2. Testaa mielenvoimaa

Kumppani voi myös sanallisesti kieltää toista tulemasta, vaikka jatkaakin fyysistä kiihottamista. Orgasmin tietoinen pidättely voi lisätä sen voimakkuutta siinä vaiheessa, kun sen vihdoin antaa ottaa itsestä vallan.

3. Harrasta itsetyydytystä pidätellen

Edgingiä voi kokeilla myös masturboidessa. Käytännössä se tapahtuu niin, että ensin kiihottaa itseään orgasmin partaalle, mutta lopettaa touhun ennen laukeamista. Rosan ja Sannan mukaan edgingin kokeileminen itsetyydytyksen osana voi nostattaa omaa seksuaalisuutta ja ikään kuin ladata seksuaalista energiaa itseen.

Ei se kello kaulassa onnistu

Seksuaaliterapeutti (NACS) Elina Tanskanen huomautti vuosi sitten Me Naisten haastattelussa, että pitkitetyn orgasmin kokonaisvaltaisuus ei ole automaatio. Sen vuoksi siihen kannattaa suhtautua ennen kaikkea uteliaasti.

– Orgasmin pitkittämisessä kannattaa unohtaa suorituskeskeisyys. Siihen ei kannata ryhtyä kellon kanssa. Avainasemassa on hetkessä oleminen, joten hampaiden kiristeleminen ei toimi tässä, Tanskanen sanoi.

Lue myös:

Stressi vie Niinalta, 32, orgasmit: ”Kuin yrittäisi tiristää loppuun puristetusta sitruunasta vielä yhden tipan”

20 asiaa, joita kannattaa kokeilla sängyssä

Omaa kivaa! Naiset paljastavat, miten saavat voimakkaimmat orgasminsa

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?