Seksi & Parisuhde

Flirttimestari Henri vinkkaa, miten sinäkin onnistut flirttailussa – 8 täsmävinkkiä vaikka kesäterassille

Julkaistu:

Flirttailu
Flirtti keventää elämää ja tuo iloa arkipäivään.
Miten käy kesäkansalta kevyt kesäflirtti? Suomalaistenhan sanotaan olevan juroa ja ujoa kansaa.

Flirttaamisessa on monella vielä tekemistä, ainakin jos asiaa kysyy Haku päällä -festareiden taiteelliselta johtajalta, ”flirttimestari” Henri Mäeltä. Lisää pilkettä silmäkulmaan ja ripaus rohkeutta tekisivät terää.

– Flirtti saa kuulua jokaiseen päivään. Sen avulla pääsee yhteyksiin toisen ihmisen kanssa ja se tekee molemmat iloiseksi, Mäki sanoo.

Flirtti on huumoria, hymyilyä, viipyileviä katseita. Toisen huomioimista naisena ja miehenä. Flirttaamiseen kuuluu keveys ja viattomuus, ja sillä on vissi rajansa.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Flirttaamisessa pitää olla avoimesti ja puhtain mielin liikenteessä. Metoo-kampanja on tuonut esiin tärkeän viestin toisen kehon ja mielen kunnioituksesta.

Jos flirttaamisen rajanveto askarruttaa, itseltään voi kysyä esimerkiksi tämän kysymyksen: jos minulla on tai olisi aviopuoliso, voisiko hän nähdä tämän suuttumatta?

8 käypää flirttivinkkiä

1. Aloita peli heittämällä joku kiva kommentti

Monet ovat turhan ujoja ja pelkäävät torjutuksi tulemista niin paljon, etteivät uskalla tehdä aloitetta. Turha jännitys kannattaa karistaa pois ja ryhtyä reippaasti juttusille.

Jos vastapuolella on päällään vaikka pelipaita, voit aloittaa keskustelun kyselemällä hänen kannattamastaan joukkueesta. Voit myös kehua toisen tyyliä, mutta älä vahingossakaan töksäytä toisen ulkonäöstä – kuten takapuolen koosta ja muodosta – jotain mautonta.

2. Tule esiin!

Älä jää kotiin tai terassin nurkkapöytään. Sosiaalinen media ja sovellukset ovat kiva lisä, mutta ne eivät korvaa aitoja kohtaamisia.

3. Kuuntele eli ole toisesta kiinnostunut

On suuri houkutus puhua vain itsestään. Vaikein, mutta tärkein flirttitaito on kuuntelu. Osoitat sillä, että toinen on sinusta viehättävä ja kiinnostava.

4. Katso silmiin

Katsekontakti on tärkeä osa flirttiä.

– Silmät ovat sielun peili kuuluu vanha sanonta, mutta totuus osuu siinä kohdalleen. Silmiin katsominen heijastaa luottamusta, kunnioitusta keskustelukumppania kohtaan sekä avoimuutta. Silmillä voi myös viestittää ja osoittaa tunteitaan, Mäki sanoo.

5. Ole kohtelias

Avaa ovi, nosta tuolia.

– Ihminen, joka on toiselle kohtelias, korostaa sillä myös omia arvojaan, Mäki sanoo.

Kun olet kohtelias, osoitat siis arvostavasi toista.

6. Härski huumori ei kuulu flirttiin

Flirttailukumppanille ei missään tapauksessa saa tulla kiusaantunut olo. Unohda siis alapääjutut. Ronski huumori onnistuu aikaisintaan vasta sitten, kun toisen tuntee todella hyvin ja tietää, että hänellä on samantapainen huumorintaju.

7. Tarkkaile toisen kehon kieltä ja eleitä

Jos toinen katselee kiusaantuneena muualle, selailee kännykkää tai vastailee yhdellä sanalla, voi olla fiksuinta siirtyä toisaalle. Jos toinen ei lähde mukaan flirttiin, vetäydy kohteliaasti sanomalla esimerkiksi: Kiitos ajastasi ja seurastasi, toivotan sinulle oikein hyvää ja lämmintä kesän jatkoa.

8. Seuraa aikaasi

Ole tietoinen nykymaailmasta ja seuraa ajankohtaisia tapahtumia. Keskustelu kuuluu flirttiin, ja sivistynyt ihminen osaa jutustella muustakin kuin itsestään.

Flirtti opettaa

Kaikkien kanssa flirtti ei vain onnistu. Jos tulet torjutuksi, älä jää murehtimaan. Elämä kannattaa elää täysillä. Flirttaamistakin oppii treenaamalla.

Parasta, mitä flirtti voi antaa on syvempi itsetuntemus.

– Flirttaaminen opettaa ihmissuhdetaitoja ja elämää. Sen avulla minusta on tullut töissä ja harrastuksissakin ulospäinsuuntautuneempi, Mäki sanoo.

Haku päällä viettelysten menopelillä

Haku päällä on Kurikassa järjestettävä rakkaus- ja heilanhakufestari, joka on Mäen mukaan muuttunut myös yhteisölliseksi tapahtumaksi.

– Festareille voi tulla hoitamaan parisuhdetta tai lähteä etsimään uutta kumppania. Ohjelmassa on muun muassa pikadeitit ja polttariextreme.

Tänä vuonna osallistujia kannustetaan tuomaan mukanaan oma ”viettelysten menopeli” eli vaikka polkupyörä, joka on tuunattu vetovoimaiseksi.

– Jos omistaa tandem-pyörän, viestinä voi olla vaikka se, että lähdetäänkö yhdessä retkelle.

Millainen flirtti sinuun on toiminut, miten sinut on isketty? Oletteko vielä yhdessä vai jäikö suhde mukavaksi muistoksi? Lähetä tarinasi osoitteeseen noora.valkonen@iltasanomat.fi.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt