Seksi & Parisuhde

Milloin suhteessa on riittävän hyvä olo?

Julkaistu:

Suhteet
Tärkein mittari on se, että tunnette olevanne menossa oikeaan suuntaan.
On vaikea vastata tyhjentävästi siihen, mistä tunnistaa, että on vihdoinkin löytänyt itselleen sopiva kumppanin, johon kannattaa sitoutua. Minulla on tapana todeta, että hyvän ihmisen kanssa on hyvä olla, sillä moni sekoittaa esimerkiksi voimakkaan kiinnostuksen hyvään oloon. Voit siis olla hyvin innoissasi ihmisestä, joka on mielestäsi äärimmäisen viehättävä, mutta käyttäytyy ikävästi.

Etenkin suhteen alussa on ymmärrettävää, että olo on epävarma ja esimerkiksi edellisissä suhteissa koetut vaikeudet laittavat pohtimaan ja pistävät tarkkailemaan kumppania. Niin luottamuksen rakentuminen kuin tutustuminen vievät aikaa, vaikka aikamääreitä onkin vaikea antaa. Tärkein mittari on kuitenkin se, että tuntuu siltä, että ollaan menossa oikeaan suuntaan.

Tuon oikean suunnan tunnistamisen helpottuu, jos on jokin käsitys siitä, millaisia väärät suunnat voivat olla. Se, että ihminen käyttäytyy ikävästi tai välinpitämättömästi, on luonnollisesti merkki siitä, että jokin on vinossa. Kuitenkin on myös hienosyisempiä merkkejä, joiden kohdalla on syytä pysähtyä pohtimaan sitä, mistä ne kenties johtuvat.

Esimerkiksi voit kokea, ettet voi olla täysin oma itsesi, puhua avoimesti tai ilmaista olevasi eri mieltä, vaikka olette olleet pidempään yhdessä ja ajattelette olevanne läheisiä. Niin ikään voi olla, että olette eri sivuilla sen kanssa, mitä suhteenne teille merkitsee ja mitä ylipäätään toivotte tulevaisuudeltanne, mitä tulee ihmissuhteisiin – jos toinen haluaa naimisiin ja toinen ei koe tarpeelliseksi esitellä kumppaniaan ystävilleen, ollaan aika lailla eri kohdissa.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Kumppanisi elämässä voi olla ihmisiä tai asioita, joista koet mustasukkaisuutta, vaikka järjen tasolla tiedät, ettei siihen ole syytä. Siitä huolimatta jokin ruokkii epävarmuuttasi siinä määrin, että mustasukkaisuutta tuottava ihminen tai asia tuntuu uhalta.

Kun ongelma on tunnistettu, on tärkeää kerätä rohkeus ja nostaa kissa pöydälle. Se, miten kumppanisi aiheeseen suhtautuu, kertoo olennaisesti siitä, missä määrin suhteenne toimii tällä hetkellä eikä väärinkäsityksille jää sijaa.

Tällä palstalla erityistason seksuaaliterapeutti Elina Tanskanen antaa vinkkejä parempaan parisuhde- ja seksielämään. Hän on myös logoterapeutti ja YTM.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt