Seksi & Parisuhde

”Ex-mieheni muuttui kiusaavaksi k***pääksi” – 5 asiaa, joista eronneet yllättyivät eniten suhteen päätyttyä

Julkaistu:

Me Naiset
Avioero on monelle valtavan iso muutos, joka saattaa panna koko elämän uusiksi.
Ero kumppanista vaatii usein pitkän harkinta-ajan, joskus jopa vuosia. 66 prosenttia Me Naisten erokyselyyn vastanneista kertoi, että harkitsi eroa yli puoli vuotta.

Toisinaan lopullisen päätöksen sinetöi yksittäinen hetki, tunnetila tai teko. Listasimme aiemmin esimerkkejä viimeisistä niiteistä suhteen arkkuun. Lue lisää tämän linkin kautta.

Oli avioeroa miettinyt vuosia tai vain hetken, sen vaikutukset voivat yllättää.

Kysyimme lukijoiltamme, mikä heidät yllätti erossa eniten. Listasimme vastausten pohjalta viisi asiaa, joista moni hämmästyy suhteen päätyttyä:
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

1. Henkisesti valtavan iso muutos

Suurin osa vastaajista kertoo yllättyneensä siitä, miten kova paikka ero oli psyykelle.

– Vaikka mietin päätöstä pitkään, tuli yllätyksenä, miten hankalaa toisesta irti päästäminen kuitenkin oli, Jeina, 30, kertoo.

– Suurin yllätys oli se, kuinka alas toimintakykyni arkiaskareissa romahti. Olin täysin sohvan pohjalla. Aluksi tuntui, että täältä ei voi päästä ylös, toteaa 17 vuotta naimisissa ollut Violet, 42.

2. Kuka tuo toinen on?

Joillekin ero toi esiin ikäviä piirteitä ex-puolisossa. Näin kävi esimerkiksi 16 avioliittovuoden jälkeen eronneelle Miiskulle, 48:

– En osannut odottaa, että ex-mieheni, joka on aina ollut järkevä ja rationaalinen, muuttuu yllättäen kiusaavaksi ja pikkusieluiseksi kusipääksi.

3. Käytännön asiat

Moni eronnut kertoo, että suhteen päättyminen yllätti myös käytännön asioissa. Osalle prosessi oli yllättävän helppo ja kivuton.

– Hain avioeroa yksin kertomatta siitä edes miehelleni. Eroaminen on nykyään helppoa. Sen kun lähtee vain, niin viranomainen vie tiedon toiselle osapuolelle, Blondi, 65, toteaa.

Toisille käytännön asioiden hoitaminen yksin tuotti tuskaa. Eldis, 49, ihmetteli erityisesti paperinpyörityksen määrää.

– Käsittämätöntä byrokratiaa, asioista pitää osata kysyä itse. Yllätin lähimmäiset ja aika monen muunkin sillä, että sain selvitettyä isot taloudelliset ongelmat ja monta muutakin. Selvisin kaikesta ihan täysjärkisenä ja nautin elämästä eteenpäin!

4. Talous tuuliajolla

Joillekin avioero tarkoittaa suurta muutosta toimeentulossa. Nimimerkki Maria, 44, kertoo, että hänen taloutensa pohja katosi suhteen päätyttyä kuin tuhka tuuleen.

– Jouduin ensimmäisen kerran 25 yhteisen vuoden jälkeen miettimään, kuinka rahat loppupelissä riittävät. Tiesin, että rahan kanssa on tiukkaa, mutta ehkä en ymmärtänyt tarpeeksi. Myös monet yhteisiin lapsiin liittyvät asiat vaikeutuivat: allekirjoitusten saaminen oli vaikeaa huonojen välien vuoksi ja niin edelleen.

5. Mihin hävisi lähipiiri?

Eron myötä lähipiiri saattaa muuttua suuresti. Päivääkään en ole katunut, 42, kertoo hämmentyneensä siitä, miten jotkut läheiset ihmiset reagoivat eroon.

– Esimerkiksi entinen naapuri ei tervehtinyt enää, eikä ex-miehen sisko pitänyt alkuun ollenkaan yhteyttä. Jouduin avioliitossa kohtaamaan vuositolkulla vähättelyä, haukkumista ja mykkäkoulua. En lähtenyt kuitenkaan haukkumaan ex-miestäni ulkopuolisille. Lähtijänä sain ulkopuolisten vihat niskaani, koska ex-mieheni piti kulissit pystyssä loppuun asti.

Mikä muu erossa voi yllättää? Lue lisää kertomuksia tämän linkin kautta.

Lue myös:

Eronneet paljastavat: nämä asiat kertoivat jo alttarilla, että suhde päättyy

Jenni, 36, päätyi kulissiliittoon: ”Elämä on mennyt niin, että mies sanelee, mitä tehdään ja mistä ostetaan talo”

Eronneet kertovat, mikseivät lähteneet vahingollisista suhteista aiemmin – ”Häpeä sai jatkamaan”

”Olen saanut luvan käydä vieraissa, mutta ei minua kiinnosta” – 10 tositarinaa kertovat, millaista on elää seksittömässä suhteessa

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt