Seksi & Parisuhde

Iida, 26, pihistelee elämällä läheistensä siivellä – löytyykö sinunkin lähipiiristäsi muilla maksattaja?

Julkaistu:

Me Naiset
Muilla maksattaja näkee jokaisessa maksuhetkessä säästötilaisuuden. Listasimme merkit, josta siivellä eläjän voi tunnistaa.
– En ole perusluonteeltani erityisen pihi tyyppi. Välillä törsään huoletta ravintolaillalliseen, heitän rahani muitta mutkitta kalliihkoon vaatteeseen tai tarjoan ystävilleni hövelisti baarikierroksia.

Mutta joskus piheys ottaa minusta tiukan niskalenkkiotteen. Silloin käytän hyväkseni jokaisen tilanteen, jossa voin säästää omia rahojani – toisten kustannuksella.

Saatan esimerkiksi osallistua kimppalahjoihin, mutta ’unohdan’ maksaa takaisin. Joskus maksatan ravintolassa juomani ja ruokani muilla, koska ’unohdin’ nostaa rahaa.

Ulospäin annan itsestäni rahan suhteen hövelin ja huolettoman kuvan, mutta oikeasti olen ihan vain pihi. Harrastan siivellä elämistä lähinnä perheeni ja kumppanini kanssa. Kavereille ja puolitutuille pyrin olemaan huomattavasti selkärankaisempi.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Näin kuvailee elämäänsä 26-vuotias Iida, joka tunnustautuu niin sanotuksi muilla maksattajaksi tai tuttavallisemmin siivellä eläjäksi. Hän siis käyttää säästötapanaan sitä, että vaivihkaa panee muut maksamaan omat kulunsa.

Millaisista merkeistä muilla maksattajan voi tunnistaa omassa elämässään? No, kirjavista selityksistään tietenkin. Listasimme viisi esimerkkifraasia, joiden avulla muilla maksattaja yrittää sysätä maksuvastuun toisten harteille:
  1. ”Tarjoa sinä tällä kertaa, minä tarjoan ensi kerralla!” Suomeksi: En tarjoa, mutta kiva, että maksat!
  2. ”Minähän maksoin viimeksi…” Suomeksi: Tai ainakin joskus maksoin. Pidän velkakirjaa mielessäni ikuisesti. Joskus saatan palata samaan velkaan useampaankin otteeseen.
  3. ”Voih, lompakko unohtui kotiin.” Suomeksi: Siis jätin sen kotiin.
  4. ”Ai hitto, unohdin käydä automaatilla. Sopiiko, että maksan myöhemmin?” Suomeksi: En maksa, ellet muistuta toistuvasti.
  5. ”Eikö tämä mene helpoiten, jos maksat koko laskun? Maksan myöhemmin osuuteni takaisin!” Suomeksi: En maksa, ellet muistuta sataan kertaan.
Kuulostaako muilla maksattaminen tutulta? Löytyykö sinun lähipiiristäsi moinen vai oletko itse siivellä eläjä? Kerro kokemuksistasi tämän linkin kautta – voit voittaa leffalipun Finnkinoon.

Lue myös:

Tavalliset ihmiset paljastavat parhaat pihistelyvinkkinsä: ”Olen säästänyt satoja euroja kuukaudessa”

Sanna, 40, tienaa 2000 euroa kuussa – rahat loppu aina kuun puolivälissä: ”Pari viikkoa elän normaalisti”

Viiden lapsen äiti ryhtyi sijoittamaan – nyt koossa lähes 600 000 euron varallisuus

5 kotitaloutta kertoo, kuinka paljon ruokaan kuluu kuukaudessa – säästäväinen syö ateriansa ulkona

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt