Seksi & Parisuhde

Näin saat lisää nautintoa elämääsi – ja herättelet myös seksuaalisia haluja

Julkaistu:

Seksi
Yksi tapa herättää halua on se, että lisää kaikenlaista mielihyvää tuottavia asioista elämäänsä.
Monesti kun keskustelen seksuaalisesta halusta asiakkaideni kanssa, tulee ilmi se, että heidän elämänsä ylipäätään on hyvin kuormittavaa ja ilotonta – toisin sanoen kaikki nautinto loistaa poissaolollaan.

On mielestäni ymmärrettävää, että kosketus seksuaaliseen nautintoonkin katoaa, jos elämässä ei juurikaan ole mielihyvän lähteitä. Sen vuoksi yksi tapa herätellä seksuaalista halua on se, että lisää kaikenlaista mielihyvää tuottavia asioista elämäänsä.

On luonnollisesti yksilöllistä, mistä nautintoa saa: sen vuoksi voi olla hyödyllistä ideoida nautinnon lähteitä siten, että muistelee hetkiä tai asioita, jotka ovat joskus tunteet ihanilta. Usein kyky nauttia kulkee käsi kädessä aistillisuuden ja kehollisuuden kanssa, sillä eri aistikanavien stimulointi ja virittäytyminen kehon taajuudelle tekevät helpottavat mielihyvän löytymistä. Toki ihmisen mieli on niin ihmeellinen, että nauttia voi vaikka muistelemalla jotain ihanaa hetkeä tai kuvittelemalla sellaisen päässään.

Jos siis tulet siihen tulokseen, että kaipaat enemmän nautintoa elämääsi, voit aloittaa vaikka sillä, että pohdit elintapojasi: lepoasi, liikkumistasi ja syömistäsi. Millä tavoin voit lisätä nautintoa niihin? Voisitko hankkia esimerkiksi ihanat, ylellisen tuntuiset lakanat? Milloin olet viimeksi liikuttanut kehoasi niin, että olet ennen kaikkea tehnyt jotain sellaista, mikä tuntuu hyvältä voima- tai hikirääkin sijaan – esimerkiksi uinut, joogannut tai tanssinut?
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Jo se, että venyttelet kehoasi tarkasti kuunnellen voi tuottaa suurta mielihyvää. Entä tapasi syödä: onko ruoka sinulle ennemmin polttoainetta tai välttämätön paha? Koska olet viimeksi maistellut rauhassa uusia makuja tai antanut itsesi nauttia herkuista sen sijaan, että olen syyllisyyden tunnossasi hotkinut jotain?

Toinen oiva tapa on kuunnella kehoasi: mitä se haluaisi tehdä tai tuntea juuri nyt? Tunnustele erikseen, onko jotain, mitä haluaisit kuunnella tai nähdä, haistaa, maistaa tai tuntea? Voi esimerkiksi olla, että huomaat kaipaavasi sitä, että kumppanisi levittäisi kehollesi hyväntuntuista ja -tuoksuista vartalovoidetta.

Tärkeintä on kuitenkin se, että annat itsellesi luvan ja tilan lisätä nautintoa elämääsi, mitä ikinä se tarkoittaakaan sinun kohdallasi.

Tällä palstalla erityistason seksuaaliterapeutti Elina Tanskanen antaa vinkkejä parempaan parisuhde- ja seksielämään. Hän on myös logoterapeutti ja YTM.

Kommentit

  Näytä lisää
  Kommentointi on päättynyt
  Tuoreimmat
  1. Juuri nyt
  2. Tässä on Korkeasaaren uusi sammakko, joka hikoilee 200 kertaa morfiinia tehokkaampaa myrkkyä
   Kotimaa
  3. Ehdokkaat joutuivat koville Ressun lukion vaalipaneelissa
   Politiikka
  4. Åmselen kolmoismurhaaja Valjakkala taas epäiltynä rikoksista – poliisi vaati vangittavaksi, oikeus hylkäsi vaatimuksen
   Kotimaa
  5. Kauhua kylvänyt SM-liigan pahamaineinen jäähykuningas on yllättänyt lähes kaikki – ”En halua tapella enää koskaan”
   SM-liiga
  6. Suomalainen Hans, 54, löysi rinnalleen filippiiniläisen Sandran, 31: ”Kun täytin 50, ajattelin, että olen lopun elämääni sinkku”
   Seksi & Parisuhde
  7. Jarkko löysi kirpputorilta aarteen pilkkahintaan – asiantuntija täräyttää tiskiin todellisen hinnan
   Asuminen
  8. Matti Nykänen ei saa tavata lapsenlapsiaan – asiantuntija kertoo näkemyksensä surullisen yleiseen ilmiöön: ”Isovanhempi ei ole perheessä ykkönen”
   Viihde
  9. Kanerva: painostus hävittäjähankinnoissa vähintään yhtä kovaa kuin 1990-luvulla – ”Olen kuullut värikkäitä puheenvuoroja”
   Politiikka
  10. Tunti sitten
  11. Remonttien kotimyynti kuriin, vaatii Kuluttajaliitto – ”Arkiongelma, joka voi viedä vararikkoon”
   Oma raha
  12. Suomen junailema huippukokous kuivumassa kasaan – Ulkoministeriö: ”Kutsuja kannattaa lähettää sitten, kun niihin vastataan myönteisesti”
   Politiikka
  13. Näytä lisää