Seksi & Parisuhde

Näin saat lisää nautintoa elämääsi – ja herättelet myös seksuaalisia haluja

Julkaistu:

Seksi
Yksi tapa herättää halua on se, että lisää kaikenlaista mielihyvää tuottavia asioista elämäänsä.
Monesti kun keskustelen seksuaalisesta halusta asiakkaideni kanssa, tulee ilmi se, että heidän elämänsä ylipäätään on hyvin kuormittavaa ja ilotonta – toisin sanoen kaikki nautinto loistaa poissaolollaan.

On mielestäni ymmärrettävää, että kosketus seksuaaliseen nautintoonkin katoaa, jos elämässä ei juurikaan ole mielihyvän lähteitä. Sen vuoksi yksi tapa herätellä seksuaalista halua on se, että lisää kaikenlaista mielihyvää tuottavia asioista elämäänsä.

On luonnollisesti yksilöllistä, mistä nautintoa saa: sen vuoksi voi olla hyödyllistä ideoida nautinnon lähteitä siten, että muistelee hetkiä tai asioita, jotka ovat joskus tunteet ihanilta. Usein kyky nauttia kulkee käsi kädessä aistillisuuden ja kehollisuuden kanssa, sillä eri aistikanavien stimulointi ja virittäytyminen kehon taajuudelle tekevät helpottavat mielihyvän löytymistä. Toki ihmisen mieli on niin ihmeellinen, että nauttia voi vaikka muistelemalla jotain ihanaa hetkeä tai kuvittelemalla sellaisen päässään.

Jos siis tulet siihen tulokseen, että kaipaat enemmän nautintoa elämääsi, voit aloittaa vaikka sillä, että pohdit elintapojasi: lepoasi, liikkumistasi ja syömistäsi. Millä tavoin voit lisätä nautintoa niihin? Voisitko hankkia esimerkiksi ihanat, ylellisen tuntuiset lakanat? Milloin olet viimeksi liikuttanut kehoasi niin, että olet ennen kaikkea tehnyt jotain sellaista, mikä tuntuu hyvältä voima- tai hikirääkin sijaan – esimerkiksi uinut, joogannut tai tanssinut?
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Jo se, että venyttelet kehoasi tarkasti kuunnellen voi tuottaa suurta mielihyvää. Entä tapasi syödä: onko ruoka sinulle ennemmin polttoainetta tai välttämätön paha? Koska olet viimeksi maistellut rauhassa uusia makuja tai antanut itsesi nauttia herkuista sen sijaan, että olen syyllisyyden tunnossasi hotkinut jotain?

Toinen oiva tapa on kuunnella kehoasi: mitä se haluaisi tehdä tai tuntea juuri nyt? Tunnustele erikseen, onko jotain, mitä haluaisit kuunnella tai nähdä, haistaa, maistaa tai tuntea? Voi esimerkiksi olla, että huomaat kaipaavasi sitä, että kumppanisi levittäisi kehollesi hyväntuntuista ja -tuoksuista vartalovoidetta.

Tärkeintä on kuitenkin se, että annat itsellesi luvan ja tilan lisätä nautintoa elämääsi, mitä ikinä se tarkoittaakaan sinun kohdallasi.

Tällä palstalla erityistason seksuaaliterapeutti Elina Tanskanen antaa vinkkejä parempaan parisuhde- ja seksielämään. Hän on myös logoterapeutti ja YTM.

Kommentit

  Näytä lisää
  Kommentointi on päättynyt
  Näitä luetaan!
  • Juuri nyt
  • Päivä
  • Viikko
  1. 1

   Lähtö lähes suoraan juhlista: Täällä Krista Kosonen ja Antti J. Jokinen viettävät häälomaansa – suomalaisten rakastama kohde

  2. 2

   Yksinkertainen laskelma osoittaa, milloin omistusasunto ei kannata

  3. 3

   Seura: Vainaja ”heräsi henkiin” kahdesti

  4. 4

   Onko muna päivässä liikaa vai hyväksi? Tutkimus löysi selvän yhteyden maailman yleisimpiin sairauksiin

  5. 5

   Helle toi poliisille tutun ilmiön takaisin kaupunkiin: ”Hoikka poika voi uida sisään ikkunasta”

  6. Näytä lisää
  1. 1

   David Beckham teki kuninkaallisissa häissä ”moukkamaisen” etikettivirheen – fanit paheksuvat: ”Aivan kuin kirkko olisi vaihtopenkki”

  2. 2

   Onko muna päivässä liikaa vai hyväksi? Tutkimus löysi selvän yhteyden maailman yleisimpiin sairauksiin

  3. 3

   Meghanin ja Harryn viralliset hääkuvat viimein julki – umpirakastunut pari poseeraa rennosti hymyillen

  4. 4

   Prinssi Harryn viehättävät ex-tyttöystävät varastivat huomion satuhäissä – miksi ihmeessä kuninkaalliset kutsuvat entiset kumppaninsa häihinsä?

  5. 5

   7 oiretta, joita miehen ei missään tapauksessa kannata sivuuttaa

  6. Näytä lisää
  1. 1

   Nanna, 22, otti aurinkoa bikineissä pihalla, kun kuuli naapurin törkeän kommentin: ”Uppos aika syvälle”

  2. 2

   Susanna Kosken ja pitkäaikaistyöttömän kohtaaminen Ylellä pöyristytti katsojia: ”Kylmäävää ja erittäin vastenmielistä”

  3. 3

   Nuoripari luuli ostavansa 93 000 euron asunnon – ei ymmärtänyt yhtä kohtaa kauppakirjassa

  4. 4

   Intiimit keskustelut häähumusta julki: kuningatar ojensi tomerasti prinssi Philipiä – Meghanin ”lipsautus” pöyristyttää somessa

  5. 5

   Sebastian Aho takoi hattutempun, USA jäi jalkoihin! IS seurasi

  6. Näytä lisää