Seksi & Parisuhde

Näin saat lisää nautintoa elämääsi – ja herättelet myös seksuaalisia haluja

Julkaistu:

Seksi
Yksi tapa herättää halua on se, että lisää kaikenlaista mielihyvää tuottavia asioista elämäänsä.
Monesti kun keskustelen seksuaalisesta halusta asiakkaideni kanssa, tulee ilmi se, että heidän elämänsä ylipäätään on hyvin kuormittavaa ja ilotonta – toisin sanoen kaikki nautinto loistaa poissaolollaan.

On mielestäni ymmärrettävää, että kosketus seksuaaliseen nautintoonkin katoaa, jos elämässä ei juurikaan ole mielihyvän lähteitä. Sen vuoksi yksi tapa herätellä seksuaalista halua on se, että lisää kaikenlaista mielihyvää tuottavia asioista elämäänsä.

On luonnollisesti yksilöllistä, mistä nautintoa saa: sen vuoksi voi olla hyödyllistä ideoida nautinnon lähteitä siten, että muistelee hetkiä tai asioita, jotka ovat joskus tunteet ihanilta. Usein kyky nauttia kulkee käsi kädessä aistillisuuden ja kehollisuuden kanssa, sillä eri aistikanavien stimulointi ja virittäytyminen kehon taajuudelle tekevät helpottavat mielihyvän löytymistä. Toki ihmisen mieli on niin ihmeellinen, että nauttia voi vaikka muistelemalla jotain ihanaa hetkeä tai kuvittelemalla sellaisen päässään.

Jos siis tulet siihen tulokseen, että kaipaat enemmän nautintoa elämääsi, voit aloittaa vaikka sillä, että pohdit elintapojasi: lepoasi, liikkumistasi ja syömistäsi. Millä tavoin voit lisätä nautintoa niihin? Voisitko hankkia esimerkiksi ihanat, ylellisen tuntuiset lakanat? Milloin olet viimeksi liikuttanut kehoasi niin, että olet ennen kaikkea tehnyt jotain sellaista, mikä tuntuu hyvältä voima- tai hikirääkin sijaan – esimerkiksi uinut, joogannut tai tanssinut?
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Jo se, että venyttelet kehoasi tarkasti kuunnellen voi tuottaa suurta mielihyvää. Entä tapasi syödä: onko ruoka sinulle ennemmin polttoainetta tai välttämätön paha? Koska olet viimeksi maistellut rauhassa uusia makuja tai antanut itsesi nauttia herkuista sen sijaan, että olen syyllisyyden tunnossasi hotkinut jotain?

Toinen oiva tapa on kuunnella kehoasi: mitä se haluaisi tehdä tai tuntea juuri nyt? Tunnustele erikseen, onko jotain, mitä haluaisit kuunnella tai nähdä, haistaa, maistaa tai tuntea? Voi esimerkiksi olla, että huomaat kaipaavasi sitä, että kumppanisi levittäisi kehollesi hyväntuntuista ja -tuoksuista vartalovoidetta.

Tärkeintä on kuitenkin se, että annat itsellesi luvan ja tilan lisätä nautintoa elämääsi, mitä ikinä se tarkoittaakaan sinun kohdallasi.

Tällä palstalla erityistason seksuaaliterapeutti Elina Tanskanen antaa vinkkejä parempaan parisuhde- ja seksielämään. Hän on myös logoterapeutti ja YTM.

Kommentit

  Näytä lisää
  Kommentointi on päättynyt
  Tuoreimmat
  1. Juuri nyt
  2. David Hasselhoff, 66, julkaisi kuvia häistään – intiimi juhla järjestettiin vain lähipiirille: 38-vuotias morsian ihastutti pitsiluomuksessa
   Viihde
  3. Hurja takaa-ajotilanne Porissa – kovakuntoinen konstaapeli juoksi pakoon pyörällä yrittäneen karkulaisen kiinni
   Kotimaa
  4. Porissa keksittiin huikea malli, jolla kouluista ylijäänyt ruoka jaetaan käyttöön – monta hyvää vaikutusta
   Ajankohtaista
  5. Hämmästyttävä arkistolöytö paljastaa uutta tietoa yleisurheilua järisyttäneestä vallankumouksesta – katso kuva
   Yleisurheilu
  6. Sisilia on paljon muutakin kuin mafian tyyssija: Valitse jännittävä Palermo, romanttinen Taormina tai ikuinen Syrakusa
   Matkat
  7. Kalajoen kuolonkolari jätti voimakkaan jäljen seismogrammiin – asiantuntija IS:lle: ”Näin selkeät signaalit ovat harvinaisia”
   Kotimaa
  8. Tunti sitten
  9. Kuvat: José Mourinhon päreet paloivat täysin Chelseaa vastaan – järjestyksenvalvojat tulivat väliin
   Valioliiga
  10. Roope Salmisen elämä mullistui kolmessa vuodessa – kaikki alkoi, kun hänen puhelimensa soi keväällä 2015: ”En ollut silloin millään tavalla tunnettu henkilö”
   Viihde
  11. HIFK kipusi Ykkösessä nousijan paikalle – Sihvola iski kotivoiton KPV:stä
   Jalkapallo
  12. Muistatko autosta heitetyt kissanpennut? Tellervo ja Tuulikki hitsautuivat yhteen ja tekevät ihan kaiken yhdessä
   Lemmikit
  13. Näytä lisää