Seksi & Parisuhde

Yli 50 vuoden ikäero ei estänyt rakkautta syttymästä – ”Olen 19-vuotias ja vaimoni on 72”

Julkaistu:

Ikäero
Parisuhteen hoitamisessa tärkeät asiat eivät katso ikää, amerikkalaispariskunta vakuuttaa.
Miten 53 vuoden ikäero vaikuttaa parisuhteeseen? Ainakaan se ei sitä estä, toteavat yhdysvaltalaiset Gary ja Almeda. Vain muutama viikko ensikohtaamisen jälkeen Gary pamautti ison kysymyksen ja pyysi Almedaa vaimokseen.

– Se oli rakkautta ensisilmäyksellä, pizzapaikassa tavannut pariskunta kertoo Barcroft TV:n haastattelussa.

Upeat silmät, persoonallisuus ja iloisuus olivat asioita, joihin Gary Almedassa ihastui. Hän kertoo aina olleensa viehättynyt vanhemmista naisista. Ennen Almedaa Gary seurusteli 77-vuotiaan naisen kanssa, joka ei kuitenkaan ”ollut hänen sielunkumppaninsa” – toisin kuin Almeda.

Myös Almeda uskoo, että hän ja Gary kuuluvat yhteen.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Ikä ei häirinnyt minua missään vaiheessa enkä pelkää, että Gary löytää jonkun toisen. Hän rakastaa minua, Almeda sanoo.

Ajatukset siitä, että miehen pitäisi aina olla naistaan vanhempi, on nykypäivänä sysätty yhä enemmän syrjään. Almedan lapsenlapset pitivät ikäeroa aluksi hiukan erikoisena, mutta ovat iloisia siitä, että isoäiti on selvästi onnellinen.

Paljon yhteistä

Pariskunnalla on paljon yhteisiä kiinnostuksen kohteita, kuten musiikki. Yhdessä he myös haluavat murtaa ennakkoluuloja parisuhdettaan käsittelevillä YouTube-videoilla.

– Ikä on vain numero, jos toista aidosti rakastaa, Gary sanoo.

Gary ja Almeda ovat nyt olleet naimisissa kaksi vuotta.

– Sukupuolistereotypioiden sijaan on tietenkin korostettava yksilöllisyyttä siinä mikä ketäkin viehättää, millaisen parisuhteen haluaa rakentaa ja millaisia malleja parisuhteen muodostamiseen on saanut, ja haluaako kenties perustaa perheen, sanoo seksuaaliterapeutti tässä jutussamme.

Seksuaaliterapeutti ei näe parisuhteen hoitamisessa lähtökohtaista eroa suurten ikäerojen ja saman ikäisten välisten suhteiden välillä. Kaikki lähtee parin keskinäisestä sitoutuneisuudesta ja uskalluksesta olla toisen kanssa aito oma itsensä huonoine ja hyvine puolineen.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt