Varsin arkiset asiat karkottavat orgasmin, kertoo IS:n seksikysely – ”Silloin on turha edes yrittää” - Seksi & Parisuhde - Ilta-Sanomat

Varsin arkiset asiat karkottavat orgasmin, kertoo IS:n seksikysely – ”Silloin on turha edes yrittää”

Orgasmi on ihana asia, mutta sen saamisesta ei kannata ottaa paineita.

18.4.2018 14:34

– Aivot pitää saada peliin mukaan. On turha edes yrittää orgasmia, mikäli ajatukset ovat esimerkiksi työasioissa, sanoo eräs Ilta-Sanomien suureen seksikyselyyn vastannut suomalainen.

Hän ei ole ainoa: etenkin väsymys, stressi ja työpaineet haittaavat orgasmin saamista. Näin kertoo Ilta-Sanomien tuore seksikysely, johon vastasi liki 25 000 suomalaista.

ISTV:n seksistudiossa vierailleen erityistason seksuaaliterapeutin (NACS) Marja Kihlströmin mukaan unohdamme turhan usein, että seksuaalisuus on osa yleistä hyvinvointia. Koko muu elämä vaikuttaa siihen.

– Jos on tuhannen väsynyt, suosittelen lemmenloman sijaan lepolomaa. Nukkuisi yön, kaksi ja alkaisi sitten katsoa, alkaako kumppani haluttaa. Ei me ihmiset olla koneita, Kihlström sanoo.

  • Millaisia muita vinkkejä orgasmeista kirjankin kirjoittanut Kihlström antaa huipulle pääsyyn? Katso koko keskustelu artikkelin yllä olevalta videolta.

Seksikyselyyn vastanneet kertovat, että rentoutumisella ja luottamuksellisella ilmapiirillä on iso painoarvo orgasmin saamisessa.

– Hyväksyntä, luottamus suhteessa, yhteiset kemiat, aidot tunteet, luettelee eräs vastaajista.

  • Katso koko seksistudio alla olevalta videolta.

Jos grafiikka ei näy, voit katsoa sen täältä.

Jos grafiikka ei näy, voit katsoa sen täältä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?