”Haaveilen siitä, että saisin yhdynnässä” – seksuaaliterapeutin 10 vinkkiä huipulle pääsyyn - Seksi & Parisuhde - Ilta-Sanomat

”Haaveilen siitä, että saisin yhdynnässä” – seksuaaliterapeutin 10 vinkkiä huipulle pääsyyn

Orgasmi on ihana asia, muttei hyvän seksin ainoa mittari.

Yksi parhaimmista keinoista edistää orgasmin saamista on se, että asiasta ei stressaa.

17.3.2018 19:01

– Joskus tuntuu, että oman orgasmini metsästys pilaa koko seksin. Tykkäisin nopeista panoista keittiön pöydällä, mutta sitten jään kaipaamaan orgasmia. Sen eteen vaaditaan paljon aikaa ja työtä. Minusta on epäreilua, että mieheni saa aina ja minä en. Miehen orgasmi on seksin mitta. Kun se tulee, seksi loppuu. Ei epäreilua vain minua kohtaan ja meidän parisuhteessa, vaan koko naissukua kohtaan kaikissa heteroseksuaalisissa kanssakäymisissä. Nykyään haaveilen siitä, että saisin yhdynnässä. Vaikka olen vuosia yrittänyt, ei tulosta ole tullut. Lopulta olen kyllä ihan tyytyväinen siihen, että saan edes jollain tavalla. Seksi on kuitenkin muutakin kuin pelkkä orgasmi, kertoo 26-vuotias nainen.

Tämä ja moni muu orgasmitarina löytyy erityistason seksuaaliterapeutin (NACS), Puhu muru -bloggaaja Marja Kihlströmin juuri ilmestyneestä kirjasta Iso O – matkaopas huipulle (Kosmos).

Osa naisista saa orgasmeja hyvin helposti, toiset useimmiten, jotkut satunnaisesti, ja loput eivät sitä ole koskaan kokeneet. Vuonna 2015 tehdyssä Finsex-tutkimuksessa kävi ilmi, että kaikista suurin naisen orgasmiin vaikuttava tekijä on naisen oma käsitys orgasminsa arvosta.

Kihlström raikastaa teoksellaan ilmaa. Hän muistuttaa, että mitään kaiken kattavaa käyttöohjetta orgasmeihin ei ole. Jokainen on erilainen eikä orgasmi ole mikään hyvän seksin ainoa mittatikku.

Jotkin asiat voivat kuitenkin auttaa orgasmin saamisessa.

 Naisen aivot on suurin sukupuolielin. Varmista että naisen mieli on mukana. Viivyttele. Muista hitaat kädet ja kevyt kosketus. – Mies 53 v.

10 vinkkiä huipulle pääsyyn

1. Rakasta itseäsi – usko, että olet haluttava.

Pidä fyysisestä ja henkisestä kunnostasi huolta. Liiku, aja karvat, osta kivat alusvaatteet – mitä tahansa, kunhan se saa olosi tuntumaan hyvältä. Fyysinen kunto vaikuttaa seksuaalisuuteen myös fyysisesti: esimerkiksi jooga lisää verenkiertoa lantion alueella. Lantiopohjan lihaksia voi myös vahvistaa jumpalla.

2. Unohda orgasmin arvottaminen ja keskity nautintoon.

Oikean- tai vääränlaisia orgasmeja ei olekaan. Moni murehtii liiaksi sitä, että orgasmi ei tule esimerkiksi yhdynnässä.

3. Usko mahdollisuuksiisi saada orgasmi.

– Lähes kaikki naiset ovat fyysisesti orgasmikykyisiä, toivottomia tapauksia ei olekaan.

Käännä siis ajatuksesi niihin hetkiin kun orgasmi on onnistunut.

4. Kerro kumppanillesi, mitä haluat.

Miten haluaisit hänen koskettavan sinua? Huvittaisiko häntä kokeilla seksileluja? Kysy myös toiselta, mitä hän haluaa. Kaikesta seksiin liittyvästä voi ja pitää puhua; omista ajatuksista, tunteista ja toiveista.

– Puhuminen voi nolottaa tai tuntua liian suoralta. Mutta kun suunsa uskaltaa avata oikeissa paikoissa, alkaa puhuminen käydä kerta kerralta helpommaksi.

5. Luo tila ja tunnelma orgasmeille.

Pohdi elämäntilannettasi. Voisiko läheisyydelle ja seksille kumppanin kanssa raivata enemmän tilaa – vaikka viemällä lapset muutamaksi tunniksi hoitoon?

Joskus arki tulee seksin tielle, mutta tilaa voi senkin keskellä löytää nautinnolle. Käy häiriötekijät läpi kumppanisi kanssa. Niinkin yksinkertaiset asiat kuin äänet tai makuunhuoneen sekamelska voivat vaikuttaa seksiin.

6. Älä teeskentele orgasmia.

Orgasmin esittäminen vaikuttaa olevan melko yleistä. Pelkästä miellyttämisen halusta se ei kannata. Teeskentely satuttaa sekä sinua että kumppaniasi. Jos suhde on vakaalla pohjalla, se kyllä kestää totuuden.

7. Rentoudu.

Se on paras lääke suorituspaineille.

– Aloita nauttimalla yhdessäolosta kumppanisi kanssa ilman seksuaalista jännitettä. Kosketus, johon ei liity seksuaalisia odotuksia, antaa tilan olla ja nauttia ilman paineita.

8. Listaa nautinnon edistäjät ja häiriötekijät.

Kirjoita lista. Mitkä asiat ärsyttävät sinua seksin aikana? Mitä haluaisit muuttaa? Onko jotain, minkä koet epäreiluksi mutta et uskalla sanoa sitä ääneen? Luo mielikuvaa itsestäsi naisena, joka on aktiivinen ja seksistä nauttiva.

9. Torppaa stressi.

Stressi on omiaan tappamaan halut. Toisaalta ole itsellesi armollinen: halua tai orgasmia ei kannata yrittää pakottaa kun seksiin ei ole voimia.

10. Tutustu itse omaan kehoosi.

Itsetyydytys voi tuoda elämään paljon hyvää.

– Mitä paremmin olemme sinut oman seksuaalisuutemme kanssa, sen helpompi meidän on jakaa intiimejä kokemuksia toisen kanssa. Kaikki eivät välttämättä saa itsetyydytyksen kautta orgasmia, mutta sen avulla voimme oppia silti uutta itsestämme.

Muistuta itseäsi säännöllisesti siitä, että olet orgasmin arvoinen.

– Jos aina sanoo, ettei haittaa, vaikka ei tule, jättää usein myös sanomatta ääneen, että todellisuudessa olisi halunnut saavuttaa nautinnon huipun. Harva nainen on aidosti onnellinen, jos kumppani on jatkuvasti ainoa, joka saa nauttia orgasmeista, ja itse joutuu jäämään ilman.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?