Antti, 40, kävi nettitreffeillä parinsadan naisen kanssa – ”hörröpörrö” ja 7 muuta naistyyppiä tulivat toistuvasti vastaan

Antti Kivimäki harrasti deittailua ennen Tinder-aikaa. Hän listasi kokemustensa perusteella erilaiset deitti-ilmoitustyypit. Kuulostavatko tutuilta?

Esikoiskirjailija Antti Kivimäki, 40, on käynyt nettitreffeillä parinsadan naisen kanssa. Hän on muun muassa oppinut, että pitkästä kirjoittelusta ei seuraa mitään hyvää.

– Usein pitkä kirjoittelu pilaa mahdollisuudet suhteeseen. Silloin ehtii luoda vahvan mielikuvan toisesta. Mielikuva ei koskaan vastaa täysin todellisuutta, ja tavatessa siitä on vaikea päästä eroon, Antti kertoo.

Antti Kivimäki on kirjoittanut aihetta sivuavan kirjan Odotusarvoisesti sinun. Romaanin päähenkilö Ville on koukussa sekä nettideittailuun että pokeriin.

Ennen kuin Antti tapasi nykyisen kumppaninsa, hän kävi itse nettitreffeillä seitsemän vuotta (2006–2012). Hän törmäsi monenlaisiin ilmoituksiin ja jakoi tapaamansa ihmiset erilaisiin naistyyppeihin. Tunnistatko itsesi näistä?

1. Naiset, jotka tietävät mitä haluavat

Antin kokemuksen mukaan tämä nettideittailijatyyppi on listannut ilmoitukseensa usein ranskalaisilla viivoilla hyvin tarkkaan kriteerit, millainen toisen tulisi olla.

– He korostavat hyvin voimakkaasti tietävänsä, mitä he haluavat. He ottavat deittailun haltuun virastomaisella otteella. Mielestäni on epäilyttävää, jos toinen latelee, että asiat ovat näin, näin näin. Voiko tällainen tyyppi rakastua reaalimaailmassa?

2. Toisaalta, toisaalta -naiset

– Toisaalta, toisaalta -naisten ilmoituksessa saattaa lukea esimerkiksi näin: Ihannemieheni huolehtii kunnostaan, muttei vietä sunnuntai-iltoja koristreeneissä. Ihannemieheni vilkuilee peiliin, mutta ei ole metroseksuaali. Hän kantaa vastuuta maapallon hyvinvoinnista, mutta ei hillu eduskuntatalon portailla banaaniasussa.

Antin mielestä toisaalta, toisaalta -ihmisistä huokuu se, etteivät nämä itsekään oikein tiedä, mitä he haluavat.

3. Naiset, joiden mielestä miehessä pitää olla haastetta

– Nämä naiset kirjoittavat ihan suoraan, että he hakevat miestä, jossa on haastetta. Rivien välistä voi lukea, että nainen itse on todennäköisesti hyvin voimakas persoona ja suuriegoinen. Jos mies on vähänkään nössö, tämä naistyyppi ei hänestä kiinnostu.

4. Kotinaiset

Kotinaisten ilmoituksissa toistuu samat maneerit.

– He hakevat miestä, jonka ”juoksut on juostu” ja joka ”arvostaa rauhallisia koti-iltoja”.

5. Miehen tulee olla mies -naiset

– Miehen tulee olla mies -naiset hakevat äijänkörilästä tai sellaista Wagner-possua. He kirjoittavat etsivänsä miestä, joka on MIES isoilla kirjaimilla. Oletan, että tämä ihmistyyppi toivoo romantisoitua suhdetta, jossa mies ja nainen eivät voi ikinä ymmärtää toisiaan – mikä pitää suhteen sähköisenä.

6. Hörröpörrönaiset

– Hörröpörrönaiset kertovat ilmoituksessaan usein haluavansa miehen, jonka kanssa voi söpöillä ja höpsötellä.

7. Ota itse selvää -naiset

Ota itse selvää -tyypin ilmoituksessa ei kerrota yleensä juuri mitään.

– Siinä lukee korkeintaan, että kääk, en osaa kirjoittaa itsestäni mitään, mutta kysele itse lisää. Tämä ihmistyyppi saattaa ajatella olevansa riittävän kiinnostava ihan vain siksi, että on nainen. Toki on ymmärrettävää, että kaikki eivät välttämättä osaa – tai jaksa – kirjoittaa, mutta he voivat silti olla ihan mielenkiintoisia ja mukavia.

8. Naiset, joilla on kaikki hyvin sinkkunakin

Kaikki hyvin -naiset korostavat, kuinka hyvin kaikki on sinkkunakin.

– Ilmoituksessa selostetaan juurta jaksain, miten kiinnostava työ, inspiroivia harrastuksia ja hyviä ystäviä heillä on. Tällaiset naiset yrittävät perustella, miten hyvää heidän elämänsä on ilman miestäkin – että he eivät oikeastaan edes kaipaisi miestä. Mutta miksi tehdä ilmoitus, jos ei kerran kaipaa kumppania? Toistuva vakuuttelu, että en ole epätoivoinen, kääntyy helposti itseään vastaan.

”Nettitreffeillä hauskaksi ilmoittautumisessa on se ongelma, että ironia ei usein toimi, jos ei tunne toista.” Lue koko 11 nettideittityypin listaus Me Naisten jutusta.

Antti Kivimäki: Odotusarvoisesti sinun (Atena) ilmestyi tällä viikolla.

Lue myös:

Nelikymppinen Anna kävi vuoden ajan Tinder-treffeillä – paljastaa karmeat kokemuksensa

Pieni psykologinen kikka saa ihmiset pitämään sinusta heti

Oletko jo kuullut kiistellystä Prisma-testistä? ”Mene tarkkailemaan markettiin siellä liikkuvia pariskuntia”

Ikisinkku Minna, 50, löysi miehen hylättyään kriteerinsä: ”Ihannemieheni voikin olla duunari, jolla on nuuska huulessa”

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?